![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2009
|
Arkadaşlar ben başka bazı tohumların yanında pepino tohumu da aldım. Adana'dayım, tohumdan çimlendirme konusunda bilgi alabilir miyim. Bunu da suda bekletmeli miyim ekmeden önce? Tohumu şimdi mi ekmeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
pepino meraklılarına! Pepino açık hava istiyor ama, 28 derecenin uzerinde çiçeklerini dokuyor .Açık hava ama,çok sıcak olmuyan yerlerde yetiştiriniz .En az 6 nr saksıda yetiştirin .Uzerinde en fazla 3 veya 4 meyva bırakınız .Çok meyva olursa buyumuyor .Arzu eden olursa nisan veya mayıs arasında çelik verebilirim .Tabi ucretsiz .Pepinolarınızı hersene yeniden çelikleyiniz .Bikaç sene sonra çalı olur . Sevgi ve selamlar Düzenleyen kumyaka2010 : 12-01-2010 saat 22:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
|
Yazın çamların altında (yarı gölge) normal bitki gelişimini gösterdi ancak çiçekler meyve tutmadı. Örtü altına koyunca meyve vermeye başladı, daha iyi form yaptı. Yani fazla kuru ve sıcak havayı sevmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında lahanalarda çıplak köklü şaşırtma kazık kökün kopması ve saçak köklerin artması ile sonuçlanır ancak pepino zaten çok arsız bir bitki. Boğaz doldurma yaptığınızda domates kabak gibi dallardan da kök çıkarmaya başlıyor hemen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
|
3 ay gibi bir zamanda tohumdan yetiştirip çiçek açmayı başardı ancak meyve tutamadı. 9 ay civarında diye biliyorum ancak bu tohum ekiminden hasada kadar geçen süre olabilir. Çiçekleri sıcakta dökülüyor, gölgelemeyi unutmayın. Çimlenme süresini tam bilemiyorum ama 3-5 gün gibi kısa bir zaman olabilir. Soğukta içeride çimlendirirseniz az ışık ile aşırı boylanıp gövde pişkinleşmeden şaşırtırsanız dışarıda hemen ölecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Arkadaşlar başıma gelmiş olduğu için size ufak bir tüyo vereyim. Yeni ilgi duymaya başlayan arkadaşler özelllikle saksıda veya arazide olsun farketmez mutlaka gübreleme ihtiyacını karşılayınız yoksa sadece topraktan aldığı besinler bir yere kadar yetiyor. Özellikle Nitratlı gübreler mesela Amonyum Nİtrat ağırlıklı gübreler... Ve son olarak en büyük belası olan Beyaz sinek hastalığı içinde Suda Eriyen Kükürtü su ile karıştırarak özellikle yaprak altlarına sabaherken saatte mümkünse açık havada ve güneş fazla yüzünü göstermeden yaparsanız çok dha iyi sonuç alırsınız. İyi Günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
arkadaşlar merhaba.. yaklaşık 10 gün önce antalyada bir gece kondunun önünde bi tane pepino gördüm yaklaşık boyu75-80 cm kadardı ve 3 tane meyvesi vardı. dışarıda olmasına rağmen çok sağlıklıydı meyveleride oldukça iriydi. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
Ben dayanamayıp tohumları 1 gün ıslak tülbentte beklettikten sonra torfa ektim. Aynı zamanda ve aynı şartlarda tiny tim domates de ekmiştim. Domateslerin hemen hepsi çimlendi 7. günde. Şu anda 9. gündeyim ama henüz pepinolardan ses yok. Bakalım ne olacak. Bu arada sayın Nariçi ' ne sormak istiyorum. Örtü altı derken tam olarak neyi kastediyorsunuz. Ben ağaçların arasına ekmeyi düşünmüştüm. Malum Adana'dayım ve burası yazın oldukça sıcak. İşin kötüsü fazla sıcak ve direkt güneş istemiyor , ağaç altında büyüyor ama meyve vermiyor denmiş. Bu örtü işi nasıl olacak anlatırsanız sevinirim. Tabi tohumlar çimlenirse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
"örtü altı" tarımda sera anlamında kullanılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
|
Sayın katsu, siper altı derken yarı gölgeli ağaç tepe çatıları altında yani güneşin yakıcı etkisi ve gece teranprasyonunu engellemek için. Örtü altı derken sera ortamı bu durumda nem düzeni olacak ki daha iyi geşim gösterdi ancak sanırım döllenme sorunu da var gibi ya böcek - arı olması gerekiyor bir iki saksı ise elle peçete dokundurmak sureti ile yapılması gerekiyor.(Ben böyle yaptım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Sakslara diktiğim pepino fidelerinden nedense meyve alamadım.Aynı fidelerden bir arkadaşa vermiştim,O bahçeye dikti ilk zamanlar oradada meyve tutmadı. Geç meyve tuttu,şu an üzerinde 5 tane meyve var, bumeyveler olgunlaşırmı?Malum kış aylarındayız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Eskiden bizdede vardı, kavun kadar olurdu.. ![]() Kavunla yan yana kesip yerdik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili arkadaşlar! Pepinolarımı,buyuk kovalara aldım .Biraz sardım .Hala çiçek açıyor .Cuma gunu 3 adet kopardım .Kış oldugundan buyumediler .Mayıs ayında çelikten çimlendirecegim .Karadenizin havası çok uygun . Çok su ve gubre gerekiyor .Unye tarım mud .sitesinden araştırma yapabilirsiniz .Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Karadeniz çok uygun bu bitki için... Çelikten üretim çok kolay. Yetiştirirken önemli olan toprak yapısı ve nem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün pepino tohumları toprak yüzeyinde görünmeye başladı. 10. gündeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2008
|
Pepino Yetiştirenler
Merhabalar, Pepino yetiştiren arkadaşlar var ise tecrubelerini paylaşabilirler mi? Erdekte yetiştirmeyi düşünüyorum. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
pepino yaz mevsiminde bütün bölgelerinde yetişir pepino sıcak ve soguk havaya çok duyarlı bitki toprağa dikim zamanı gece hava sıcaklığı 5 derecenin altına düşmediği zaman dikebilirsiniz iklim isteği 15-28 derece fazla sıcakta verimi düşüyor nemli havayı seviyor bakımında budama yapılması gerekiyor verimi arttırıyor budama yaparken bir kökte enfazla 3 tane dal bırakılması gerekiyor meyve seyretmesi yapılıyor bir salkımda en fazla üç tane meyve bırakmanız gerekiyor Düzenleyen adem_09 : 14-03-2010 saat 13:28 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
Merhaba, pepino bitkisinde budama ve çelik alma ne zaman ve nasıl yapılır bilgi verebilir misiniz.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba pepino sürekli budama yapılır çelik alma uygun anaçlıktan yapılır çelikleri sera ortamında köklendirmeniz mümkündür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
pepinoları tohumdan yetiştirmek zor oluyormuş yetişmeme riski çokmuş diye biliyordum serada mı yetiştirdiniz bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
Her sene Yalova'da Mart ayında pazarlarda bulunduğu söylenen Pepino fideleri bu sene sert iklim nedeniyle gecikmeye uğradı şu anda yetiştiricilerin en erken Nisan sonuna doğru pazara verileceği haberini aldım. Benim geçen sene bahçeye aktardığım meyvalı fidelerin hepsi soğuk dolayısıyle perişan oldu ancak 2-3 filiz kurtarabildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
|
Yalova'da köyde kapalı serada olan Pepinolarda soğuk havadan etkilenmişler seracı arkadaş ancak Nisan sonuna doğru yeni fidelerin satışa verileceğini belirtti. Benimde kurtardıklarımdan yarısı yeniden canlanmağa başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaçsever
|
Çelik bulamadığım için bir adet meyva satın aldım ve tohumlarını ayırıp meyvesini afiyetle yedim.Tohumları bir peçeteye sardım peçetede kurudular, çok ince kumlu toprak doldurduğum pet bardaklara diktim ( tohumlar çok küçük olduğu için ince kumlu toprak ile fazla derine dikmemek önemli bence). İzmir'de havalar çok soğuk olmadığından tohumlar birer ikişer çimlenip kendilerini göstermeye başladılar güneş yakmaması için şimdi yarı gölgedeler gelişmelerini bekliyorum çok küçükler. Tohumdan da rahatlıkla yetişebilecek gibi ama zaman alacak elbette çimlenme problemleri yok, iki hafta gibi bir zamanda çimlendiler. Benim gibi çelik bulamayan arkadaşlar deneyebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|