![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,bende Adana'dan mayıs ayı sonuna dogru getirttiğim pepino fidelerini diktim.Yaz başında çiçek açtı , soldu ama meyve tutmadı sonra öğrendimki havalar çok sıcak olunca döllenme olmuyor. Şimdi harikalar bir tane bile fidem kurumadı. Ancak ben budama yapmadım çünkü kıyamadım onları koparmaya Bir kökten hemen hemen 20-25 fidancık oldu. Meyve tutumu çok güzel ama olgunlaşma başlamadı. Şu anki durumları; büyük bir portakal kadar.Sabırsızlıkla olgunlaşmalarını bekliyorum. Demekkki ANKARA'DA da pepino yetişecek....Bunu görmek izlemek çok ama çok farklı bir duygu. Bütün arkadaşlarım yetişemez dediler, boşuna uğraşma dediler ama oluyor İnşallah. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
budama
Arkadaşlar selamlar. Pepinomun yapraklarının altında kırmızı bir haşere oldu. Uzun uğraşmalarıma rağmen yok edemedim. Bende bütün yapraklarını budadım. Şu anda hiç yeşil bir yeri kalmadı sadece dallar var. Acaba doğrumu yapmışım diye soracaktım. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaptığım işlemle kurtarabilirmiyim, yoksa kaybettikmi. İlginiz için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Muhtemelen pepinonuza bit sarmış, bunun için önlem almanız gerekecekti, yapraklarının tümünü koparmamanız uygun olacaktı fakat yinede beklemenizde fayda var, suyunu ihmal etmezseniz yeşilleneceğini umuyorum, eğer yakınınızda yanmış hayvan gübresi mevcutsa şerbet şeklinde sulandırarak verirseniz faydalı olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Marketten aldığım tavuk gübresi var. Onu şerbet yapıp vereyim.Nasip diyelim bekleyelim. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
ilaç
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
pepino
Kıbrıs Kavunu diye satanlar varmış. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Pepino ve Kaolin kili
Konu hakkında profesyonelleşmiş **** bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. Kaolin kili Domates olsun biber olsun bu gibi ürünlerin yetişmesinde Su ile karıştırılarak üzerlerine sıkılması sureti ile hem zararlı maddelerden korunması sağlanıyor hemde güneş ışınlarının zararlı maddelerinden koruyarak sadece bitkinin ihtiyaç duyduğu kadarını almasını sağlayarak hem gelişmesinde hemde meyvelerin sağlıklı ve çabuk gelişmesinde denenerek olumlu sonuçlar alınmış bir yöntemdir. Aynı yöntemi Pepino fideleri üzerinde deneyerek dikimden yaklaşık 1 ay sonra kaolin kilini su ile karıştırarak sıkmak suretiyle aynı olumlu sonuçları alabilirmiyiz. Bu kaolin kili gerek yaprakbiti,gerek kırmızı örümcek hastalığının başlangıcının önüne geçebilirmi **** en azından geç başlamasına sebeb olabilirmi ? Çiçeklenme döneminde meyve tutumuna karşı herhangi bir olumsu yanı olabilirmi ? Bu konular hakkında deneyerek **** deneyimlerinden yola çıkarak bir cevap verebilecek arkadaşımız varmı acaba.... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar Size yararlı bir bilgi daha vereyim EM diye köklendirici ve bitkiye ihtiyacı duyduğu besinleri topraktan istediği formda almasını sağlayan tamamen organik ve bitkiye hiçbir zararı olmayan aksine sağlıklı bir şekilde büyümesinin yanı sıra dayanıklı ve hastalıklara karşı korumasını sağlar. İmkanı olan varsa bundan temin etsin çok azcık miktarlar su ile karıştırılarak her türlü fide ve bitkinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. EM-5 ve EM-FPE bu iki sıvı gübreyi temin edin kafanız rahat etsin. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2009
|
Pepino fethiye yöresinde yetişir mi acaba? EM nerlerden elde ediliyor? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
|
Pepino
Alıntı:
En kötü bölgenizde bulunan Tohum veya gübre bayilerine söylerseniz yardımcı olurlar... |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Fethiyede dikkat edilmesi gereken şey hava sıcaklıkları çok fazla olmadan çiçeklerin meyve tutmuş olmasıdır, aksi takdirde çiçekler açar ama meyve tutmasında sıkıntı oluşabilir, pepinolardada bu büyük bir sorun teşkil etmektedir. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2009
|
benimde pepinolarım var şu an çiçekte inşallah meyve tutarlar |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
manisada mevsim sıcaklıkları ekim sonuna kadar seyir ederse sanırım sizde meyvesinin tadına varırsınız.aslında çokta ii bilmemekle birlikte kavun karpuz örnekleriyle çokta uzak bir sebze değil benim anladığım kadarıyla.bundan dolayı kavun karpuzun gelişmesi seyiri takip edilerek üründe buna orantılı oarak pepino'dan alınabileceğini düşünmekteyim |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Doğru düşünüyorsunuz, çiçekler meyveye dönüşürse gelişimini tamamlayıp meyve tadına varılabilir, ama yinede meyve tuttuktan 1-1.5 ay kadar meyveler gelişmekte ve sararak aromasına kavuşmaktalar. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
selam herkese arkadaşlar RAMAZAN BAYRAMINIZ kutlarım nice bayramlara uzun zamandır siteyi giremedim işlerimden dolayı benim pepinolarımın meyveleri olgunlaştı sitedeki bütün arkadaşlarımın çiçek tutmama olayı bende de oldu çünkü havalar sıcak olduğundan meyveye dönmüyor arkadaşlar budamasını simdi ihmal eymeyin pepinolarınız meyveye dönmeye baslayacak hava sıcaklığı düşüyor herkese bol ürünler dilerim |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
Kıymetli arkadaşlar öncelikle hepinize iyi bayramlar. Pepino fidesi isterse 10 cm olsun.Yerini sevdimi büyür.Önemli olan tadı iyi olan bir tür olsun.Malüm çok türü var.SEVGİYLE KALIN... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşıma katılıyorum.Pepino dünyanın en arsız bitkilerinden biri. Arkadaşlarımızın pek çoğunun malesef düştüğü bir hata var.''Fidenin boyu ne kadar fazla ise o kadar kalitelir'' bu son derece yanlış bir düşünce. - Fideler hastalıksız ve sağlıklı bitkilerden üretilmelidir. - Kaliteli fidenin boyu 12-18 cm boyunda ve eni boyuna eşit olmalıdır. -Yaprak rengi koyu yeşil olmalıdır. - Yapraklarında herhangibir leke ve sarılık olmamalıdır. - Fidenin yapraklarında kırmızı örümcek,yaprak biti ve beyaz sinek gibi zararlılar bulanmamalıdır. - Fideler çıplak köklü olmamalıdır. - Kökler beyaz olmalı ve içinde bulunduğu kabı tamamen sarmalıdır. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Ben bunu buldum meyvesini yedim ama yedim denir mi. İnanılmaz kötü tadı var yoksa ben mi yanlış olgunlaşmamış meyve aldım. Yiyen var mı? Hem pahalı hem kötü tadı. Bizim Adapazarında bahçede yetiştiriyorlarmış. O iklimde de yetişiyor demekki. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Alıntı:
pepino tatlı bir meyve değil ama olgunlaşmış meyve hafif kokulu kedine özgü bir tatı var tatlı olmadığından şeker hastalarını fayda ediyor sizin aldığınız meyve tam olgunlaşmamış olabilir |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Alıntı: