![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sinan Bey, Feijoalarınız şok dönemine girmişti, bu şok dönemini atlatıp kenilerine gelmeleri bayağı zaman aldı, en yakın zamanda topralanacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca yetiştirdiğimiz Feijoa Ağaçlarına kesinlikle Organik Gübre ( Yanık hayvan kemresi ) takviyesi yapmak gerekiyor. Organik gübre Feijoanın boyunu 1 senede 50 cm civarı uzatıyor ve fidanların daha formlu ve sağlıklı olmasını sağlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Feijoanın -5 lere kadar dayandığını söyleyip insanları kandırmanın anlamı yok. Prof. Dr. Turan Kradenizin ağzından Feijoa ( belli bir oranda soğuklama ihtiyacı duymaktadır. ve -11 dereceye kadar dayanmaktadır.) Hatta Turan Hocamıza göre ( belli serin ve ılıman yerlerde yetişen Feijoanın tadının sıcak yerlerde yetişenlerden daha lezzetli olduğu söylenmiş ) duyurulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Feijoa yı ilk kez tadan kişi daha önce Ananas yemişse tadını Ananasa benzetir. Ananas yememişse tadını Yabani Çilek kokusuna benzetir. 140 Gramlık bir Feijoa varyetesi çıkardım. O ağacın özelliği bütün meyvelerinin ortalama 140 gr civarı olması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Feijoa aşağı yukarı Kocayemiş ayarında bir bitki, Feijoada bence Zeytin benzetmesi çok yanlış, iddaa ediyorum Feijoa bir bitkiye benzeteceksiniz Kocayemişe benzetin. Feijoa - 11 lere kadar rahat dayanıyorsa, Kocayemişde ortalama -13-15 lere kadar dayanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Peki Dünya üzerinde Feijoanın Ticari anlamda yetiştiği ülkeleri hiç merak ettinizmi ? Yeni Zelanda, Avustralya, İspanya, İtalya, Şili, Güney Afrika, isviçre, Güney Rusya, Sicilya, Portekiz ve İngilteredir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|