![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2019
|
Kaktus
Icerik silinmiştir özür dileriz Düzenleyen Üçcin : 13-07-2024 saat 22:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Konu hakkında sorunuz olursa buraya yazabilirsiniz ama ayrıca özelimden de haber verirseniz sevinirim. Buraya yazarsanız göremeyebilirim. Sorularınız, başkalarının da merak edebileceği şeyler olacağından cevaplarının da burada olması iyi olacaktır. Ben de özelden sorulmuş benzer sorulara aynı cevabı verip durmak zorunda kalmam... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
normalde meyve verir ama çok uzun bir süreçtir (5-7 yıl) ama aşılanırsa veya çelik yoluyla çoğaltılırsa saksıda ilk senesinde meyve verebilmektedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2020
|
merhaba. birkaç yıl önce çekirdekten yetiştirdiğim ancak bakımına dikkat etmediğim pitayalarım bugün bu haldeler, ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2020
|
Alıntı:
Sabah resimlerini çekip paylaşırım. Bu arada soğuk ve rüzgara maruz kalmamaları da önemli. Her soğuk havada hatta yağmur öncesi saksıyı kucaklayıp güneş görebileceği iç ortama taşıyorum. ![]() Uğraştırıyor ama bu gelişimi görmek çok zevkli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Alıntı:
Nasıl bu kadar büyümüş olabilir inanmıyorum benimkiler neredeyse 1 yılını dolduracak daha 10 santimler Ama ben hiç dediğiniz gibi taşıma yok tam kaktüs olma zamanında soğukta kaldılar 3 ay gelişmediler bir parazit bitkiyi rahat bırakmadı siz besin kullanıyor musunuz acaba ben hiç öyle bir şey yapmıyorum Ben beni uğraştırmasana razıyım ![]() Lütfen bilgilerinizi paylaşın İyi günler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Mevcut durumu resimlerdeki gibi. Toprak ve torf karışımına sadece yanmış koyun gübresi ekledim. En büyük etken sabah gün doğumundan batana kadar güneş alıyordu. Son zamanlarda rüzgar fazla olduğu için terasta duvarın yanına indirdim. Daha önce yazdığım gibi hava durumuna göre paşamı gezdiriyorum ![]() Komple gövde uzunluğu 130 cm ye ulaştı. Yeni çıkanlardan ayırıp çeliklendirip isteyenlerle paylaşabilirim. Daha önce çıkanları gelişime engel olmaması için kesmiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Kış geldi ve 20cm ile başlayan pitaya resimdeki hali ile kapalı alandaki yerini aldı. Gelecek yaza artık meyveler bekleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2021
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2021
|
Kırmızı olan ejder incirini satın aldım merakdan yedim, ancak bildiğin şekersiz kiviyi andırıyor resmen. Beyazını hiç denemedim, daha lezzetliymiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|