![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2008
|
avokadomun problemini anlayamadım
![]() merhaba, avokado bitkimizi çekirdekten yetiştirdik ve neredeyse kış başından beri yapraklarında karamalar başladı. buna rağrem yeni yaprak vermeye devam ediyor ancak onlarda bir süre sonra uclarından kararıyor. ilk önce yaprak uclarını kestim ilerlemesini belki bu şekilde durdurabilirim diyerek. sonra yeni bir toprak alıp toprağını değiştirdim ama fayda etmedi.. sizin bu konuda öneriniz nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2009
|
![]() Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Kuzenimin çekirdekten yetiştirdiği 2 yaşındaki avokadosunun yaprakları uçlarından kavrulmaya başlıyor. Yer yer yaprak damarlarının etrafında renk açılmaları da var. İstanbul'da, evde büyüyor. Ne yapmamızı önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
Aynı sorun bende de var.Alt yapraklar tamamen kurudu koparttım.Üstten filiz verip büyümeye devam ediyor ama alttan yukarı doğru yaprakların uçlarından kurumalar devam ediyor :S |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Alıntı:
Benim de Ocak ayından beri tohumdan yetiştirmeye çalıştığım iki adet avokadom var. Bahar'da camın dışına koymuştum. Sulamayı da azar azar yapıyordum. İlk çıkan yaprakları kurudu ve döküldü. Geçen ay 2 hafta yoktum. Giderken bolca suladım ve tabağına su doldurdum. Geldiğimde gözlerime inanamadım. Yaprakları kocaman olmuş ve gayet sağlıklı gözüküyor. Yaz döneminde bol su seviyor anladığım kadarıyla. Bir de toprağı büyük oranda bahçe toprağı benimkinin. Sulamayı nasıl yapıyorsunuz? Sıcak havalarda yapraklarına su da püskürtebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|