![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2021
|
Beyazı daha lezzetliymiş, aslı var mı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Bana kırmızının tadı daha yoğun ve lezzetli gelmişti. Fakat genelleme yapacak kadar çok yemedim ne yazık ki birde en bilinenlerden örnek vermek gerekirse karpuz alırız ikisi iyi çıkar birisi tatsız.. tüm kırmızılar beyazlardan iyi demek de yanlış olur yani. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Tohumdan çimlenen bebek pitaya'lar...
Tam hatırlamamakla birlikte, yaklaşık iki ay kadar önce bu bitkinin (selenicereus undatus) meyvesinden ayırdığım minik tohumları doğrudan toprağa ekmiştim... Kısa sürede çıktılar, ama paylaşmak için ilk çenek yapraklardan sonra kaktüse benzeyen asıl oluşumların biraz görünmesini bekledim... Şimdi artık minik birer pitaya bitkisi oldukları belirginleşmeye başladı... Bakalım bu güneşsiz, aşırı nemli ve serin kış aylarını atlatırlarsa yazın benim de pitayalarım olacak... ![]() not: saksı, 5 cm'lik minik yetiştirme saksısıdır... Boyut hakkında fikir edinebilmeniz için belirtmek istedim... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2024
|
Sarı renk ejder inciri de var, en lezzetlisi hangisi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2016
|
Pitaya bakimi
Merhaba Yaklasik 10 ay once Cin den Venus Flytrap tohumu siparis ettim . Yolladiklari tohumlari ektim ve supriz Pitaya cikti Acikcasi en az 5-6 aydir bu durumdalar ve ne olduklarini bilmiyordum. Bu aksam ufak bir arastirma yaptigimda pitaya oldugunu anladim ve fena bir bitki olmadigini gordum. Sorum su. Resimden de goreceginiz uzere bitkiler aylardir bu durumdalar. her tarafi kapali ' nem orani yuksek bir akvaryumun icinde duruyorlar ve fazla sulamadim. Bol bol gunes te aliyorlar fakat hala sap ve yapraklari var ve bazilari yatik duruyor. Durduklari yer yaklasik 14C civari. Yazin saplarinin kalinlasmasi ve uzamalari hizlanir mi yoksa benim bununla alakali ekstra birsey yapmam gerekiyor mu? yaz geldiginde balkonum cok sicak ve gunesli oluyor. Balkona cikarirsam yasarlar mi? Ayrica bende 10 kokten fazla var ve 3-4 tanesini (mumkunse flytrap ya da bonzai limon fidesi ariyorum ) isteyenlerle degistokus yapabilirim. ilgilenen arkadaslar lutfen ozelden mesaj atsin.simdiden tesekkurler ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Tolgax : 27-03-2016 saat 02:59 Neden: ek yapildi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Tadlarına bakan herkes kıyas dahi olamıyacağını bilir. Pitaya ve Dikenli incir tamamen farklı. Pitayayı kötüleme çabasını anlamadım, tutmadı demek için kilolarca sunulmasına rağmen satılmıyor olması gerekmez mi ![]() Hani nerede ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2018
|
Tadlarına bakan herkes kıyas dahi olamıyacağını bilir. Pitaya ve Dikenli incir tamamen farklı. Pitayayı kötüleme çabasını anlamadım, tutmadı demek için kilolarca sunulmasına rağmen satılmıyor olması gerekmez mi ![]() Hani nerede ![]() Bazen kilolarca sunulmasına rağmen satılmadığı da oluyor ancak bu tutmadığı anlamına gelmiyor. Pitaya yetiştiren çiftçiler gerçekten iyi paralar kazanıyor. Nedense bu Ejder inciri pek tutulmadı sanırım, ilk zamanlar biraz görünümü ve reklamıyla dikkat çekse de istenilen rağbeti göremedi. Ancak Dikenli incir gibi bir meyve var ki, bunun kıymeti göz ardı ediliyor; cilt için enerji için önemli, dahası bir çok getirisi var. Hatta dünyanın çoğu bölgesinde yaygın enerji içeceğine muadil bir düzeyde üretimi ve satışının olması söz konusu, sporcuların olmazsa olmaz içeceği. Neden bizde bunun üzerine bir çalışma yok pek anlamış değilim. Dikenli incir ile pitayanın kıyaslanması, salatalık ile kavunun kıyaslanması gibi saçma bir iddia olur. Pitaya, bilindiği gibi serada yetiştirilir. Açıkta dolu nedeniyle zarar görür ve verim düşer. Dikenli incir ise verimsiz kurak yerlerde kolaylıkla yetişir. Ne lezzet ne de yetiştirildiği yer olarak birbirlerinin rakibi değillerdir. Çiftçimiz ikisini de yetiştiriyor merakta kalmayın. ![]() Bazen böyle tezgahta kaldığı da oluyor. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmirde oturuyorum , hiç pazarda görmedim. Macrocenter gibi marketlerde afaki fiyatla tane tane satılıyor . Gelmeye devam ettiğine göre alıcısı var. Boş muhabbet çene yorar misali, boş yazmak göz yorar ve hayatımızın kıymetli dakikalarını çalar. Kısa ve öz yazın ki okurken daralmayalım. Selametle. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2020
|
Dikenli incir ülkemizde doğada yetişebilen ve bakıma ihtiyaç duymayan bir tür. Dolayısı ile pitaya ile kıyaslamak çok doğru değil. Bunun yanında bugün bir süper markette gördüğüm dikenli incir kg fiyatı 14 TL den satılıyor. Pitaya ise adet olarak 35 TL. Bu bile aradaki farkı açıklamaya yeter. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2021
|
Şifalı tür ise kırmızı olandır diye duymuştum. |
|