![]() |
Bitkilerden kompost elde edilebilir ama, bunun koşulları var. Taze haldeki organik atıkları saksılara gömmeyin, zararı daha fazla olabilir. Su içinde beklerken kimi organizmalar da üreyebilir kabukta, bu da sakınca yaratabilir.
|
izmir toplantısı/hoya
Alıntı:
|
Mehmet Bey
Toplantıda edindiğim bilgileri çiçeğin sahibine aktardım.Artık sonrası ona kalmış. Uğraşmaya pek niyeti yok gibi ama inşallah beni yalancı çıkarır. Bana hazırlamış olduğunuz 2 çeliği diktim ve hemen aklıma şu soru geldi. Çelikler nasıl sulanır. Gerçi hemen bir cansuyu verdim ama sulama kaç günde bir nasıl yapılmalı? Parazitleri temizlemek için fırça kullanırken tomurcuk tahrip olmuş mudur? Olmuşsa da ne yapalım yenı bir tomurcuk için bir kaç yıl beklerim artık. |
Toplantıda ilk sulama suyuna oksijenli su katmalı, demeyi unuttum. Forumda oranları yazılı bir yerlerde. İkinci sulamada uygulayın.
Toprağın nemli kalması yeterli. |
Memet Bey öncelikle bu güzel toplantı için tüm katkısı olanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz çekirdek kadro ile Özsüt'de muhabbete koyulmuşken toplantının ilk 10 dakikasını kaçırmışız :) kusurabakmayın.
Size bir bilgi vereceğim. Hani hoya yapraklarını toprağa gömmüştüm ya. Sizler gördünüz. İşte o yaprakların hepsi yaklaşık kendileri kadar köklenmiş. Mümkün olursa fotoğrafını ekleyeceğim. |
Toplantı çok güzel ve verimli geçti.
Bu ay, katılan arkadaşlarla daha rahat tanışma imkanı bulduk ve hepimiz çok memnun olduk. Pamuklu bitten görünmeyen ve kimsenin cesaret edemediği bir mum çiçeği çeliğini de cahil cesaretiyle eve getirdim. Çeliği pamuklu bitlerden arındırıp, sabunlu suyla iyice yıkadıktan sonra bardağa ıslattım, şimdilik halinden memnun görünüyor, gelişmeleri sizlerle paylaşırım. Emeği geçen ve katılıp bzileri onurlandıran her arkadaşa tek tek teşekkür ederim. |
Sayın Ülker;
Çeliğinizi suda mı köklendiriyorsunuz? |
City35, ben genelde toprakta köklendirmeyi tercih ediyorum fakat, toprak ve saksı ayarlayıncaya kadar suda kalacaklar.
|
Anladım.Umarım güzel bir mum çiçeği olur.Başarılar...
|
Dilerim sizin çeliğiniz de, kısa sürede sevginize cevap verir, sağolun.
|
Alıntı:
|
mum çiçeği yetiştiriciliğiyle ilgili kitap veya broşür var mı gönderebilirmisiniz tsk ederim
|
Sayın Eren E-dergi bölümüne göz attınızmı:confused: http://www.agaclar.net/dergi/mum.html
|
mum çiçeği farklı türleri var mı fotograf vs var mı
|
Gazianteplıyım ve burda ikamet edıyorum ya bu yuzden eğitim olanakları olmuyo bu konuda ne yapabılırız kı ?
|
agaclar.net'in dergi bölümü altında Mum Çiçeği ile ilgili olan dergiyi okumanızı tavsiye ediyorum. Linkini aşağıya veriyorum.
|
Gelde sevme :)
Alıntı:
:p |
Evet var
Alıntı:
http://agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=116 |
süper.......
|
Özellikle dergi çok güzel ve kapsamlı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025