agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

malbman 27-05-2009 14:56

Size gönderdiğim tohumlar ikinci nesil. Benim bitki ise birinci nesil ama ikinci nesil tohumlardan sevgili Turuncuhis'in yetiştirdiği bitkinin de benimkinden bir farkı yok. Yani herhangi bir mutasyon, deformasyon görünmüyor. Sizin bitki iklim ve ec nedeniyle bu halde sanırım.

TuruncuHis 27-05-2009 15:09

1 Eklenti(ler)
Buyur malbman abisi, 2. nesil RR. Arkadaki 15 cm.lik domates fidesi de verimde yarışıyor RR ile ama onun cinsini bilmiyorum. Bu yıl her yerde pek moda o cins.
Eklenti 81864

malbman 27-05-2009 15:13

Öf öf öf öf... Muhteşem olmuş senin Red Turuncuhis. Benimki seninkinin yanında sönük kalıyor. Çok da sağlıklı görünüyor. Sık sık kontrol et. Kırmızı örümcek denen illet dadanmasın. Canını çıkarıyor bitkinin. Evin içindeki bitkiyi nereden bulup geliyorsa adiler.

TuruncuHis 27-05-2009 15:17

Biliyorsun malbman; kırmızı örümceği görme özürlüyüm ben:) Şimdilik sorun yok gibi hemi de Selluka ile yanyana olmasına rağmen. İkisinin de hastalıkları bitmez bilirsin.
Veeee bugünkü meyve sayımız 13:D

malbman 27-05-2009 15:22

Uğursuz sayı:D:D Çok dikkatli ol. Benim meyveler otuza yakın ama melun kırmızı örümcekler tüm yeni tomurcukları sömürmüş. Hepsi ölmüş ya da ölmek üzere. Sanırım epey bir süre meyve alamayacağım.

mandalina 27-05-2009 15:28

Maşallah herkes güzelliklerini sergiliyor burada.Bende RR yok fakat 3 farklı cins var.Tohumdan yetiştirdim.Red currant, likopen domates ve Tumbler. Tohumlarını alırken saksıda yetiştirebilirsin demişti arkadaş.Bu arada tohumları buradan, mahon67 den aldım.Resimlerimi yarın yayınlarım.Soruma gelince ben toprak olarak koyun gübreli bahçe toprağı,hazır torf ve yapı marketten aldığım sihirli toprak adında (paketinde her türlü fide dikiminde kullanılabilir yazıyor) bir karışım uyguluyorum.Gayet sağlıklı görünüyorlar hiç bir problem yaşamadım.Bana önerebileceğiniz başka bir karışım varmı.Çok memnun olduğunu ve iyi ürün aldığını söyleyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Bu arada elinde RR fidesi olan varsa paylaşırmı acaba?

Koyu yeşil 27-05-2009 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 431658)
Doğru valla sevgili Koyu yeşil. Hiç o tarafından bakmamıştım.:D:D

Bu arada; latin tohumları için çok teşekkür ederim.

Cumartesi toplantısında arkadaşlara latin tohumlarında dağıttım. Hatta sizi sordum Turuncu His'e. İşiniz çıkmış duyduğuma göre. Tohumlar arkadaşlardan size mi ulaştı yoksa sitem mi ediyorsunuz tam anlayamadım :) Eğer sitem ediyorsanız etmeyin. Özel mesajla adresi yollayın postalarım.

TuruncuHis 27-05-2009 15:33

Koyu yeşil,
Tohumların yarısını ektim yarısını malbman'a ayırdım. İster fide ister tohum vereceğim ona. Henüz benden alamadı ama haberini aldı ya; onun için teşekkür ediyor. Anında uçurmuştum haberi çünkü:)

Koyu yeşil 27-05-2009 15:40

Şimdi anladım, güle güle büyütün arkadaşlar. Arada taze sürgünlerden RR yanına söğüş yaparsanız şahane olur, baharatlı baharatlı, afiyet olsun :D ( RR başlığında latin konuşup fırça yemeyelim diye araya RR sıkıştırıyım dedim)

bahtiyar02 27-05-2009 18:46

sevgili levsel,malbman ve TuruncuHis r.r'leriniz harika maşallahları var.darısı başımıza.;)

sevgili malbman emeğinize ellerinize sağlık çok güzel kırmızı örümcek benimde bitkilerin başına bela.umarım dahada bol ürünler alırsınız.
tüm dostlara saygılar

k0900 28-05-2009 20:49

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 417247)
Sevgili k0900, utandırma garibi. Seninki pigme türü Red Robin sanırım:D:D:D Yalnız dikkat et bu türleri kızdırmaya gelmez; bunlar adam yer.

RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 1 nisan
RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün)
RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : 24 mayıs (54. Gün)

Pigme değilim bende RR yim diyor :)
Havalar biraz daha ısınsın ben arayı kapatırım diyor:)

.

malbman 28-05-2009 21:04

Öfff... Maşallah senin pigme çok güzel olmuş sevgili k0900:p:p Gerçekten de havalar tamamen ısınınca epey bir yol gidecek gibi görünüyor.

Yalnız; yanlış mı görüyorum yoksa Red Robin'in dikili olduğu saksı yarıya kadar boş mu?

k0900 28-05-2009 21:36

Toprak çöktü :)

Sökmeyede kıyamıyom, ne olur olmaz nazla, pozla geldik bugünlere.

malbman 28-05-2009 21:39

İyi hoş da, alt tarafta oluşacak olan tomurcuklar nasıl güneş görecek bu şekilde. Bence dikkatli bir şekilde yerinden çıkarıp bitkiyi mümkün olduğunca yukarıya yerleştir. Zavallının dörtte üçü saksının içinde kalmış.

k0900 28-05-2009 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 432686)
Zavallının dörtte üçü saksının içinde kalmış.

Şuna dörtte bir diyelim :)

Eşim, saksıyı üstten kesmeyi önerdi, hangisi makul; kesmekmi, söküp yukarı dikmekmi?

malbman 28-05-2009 21:49

Bence söküp mümkün olduğunca yukarıya yeniden dik.

malbman 29-05-2009 09:01

Sayın mandalina, bu mesajınızdan; muhabbeti kesip öncelikle sizin sorularınızı cevaplamamızı istediğinizi düşündürten bir alınganlık payı çıkarabilirim ama ben öyle yapmayacağım.

Sorularınıza gelince: eğer kullandığınız karışımdan memnunsanız ve bir sorun yaşamadıysanız, başka karışımlarla uğraşarak elinizdeki hazır denenmiş malzemeyi bozmayın. Ha bir de şu var: farklı toprak istekleri olan bitkiler yetiştirmeyi düşünüyor ya da halihazırda yetiştiriyorsanız, onların ihtiyacı olan toprakları da kendi başlıklarında sorarsanız, o başlıklarda yazışan tecrübeli arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır.

İkinci sorunuza ise yalnızca kendi adıma cevap verebilirim. Hiç RR fidem yok.

malbman 29-05-2009 13:23

1 Eklenti(ler)
30 Nisan günü toprağa diktiğim Red Robin. Toprağına yanmış keçi gübresi koymuştum. Toprakta çok fazla pratiğim olmadığı için ne olacağını merak ediyordum doğrusu.

malbman 29-05-2009 13:28

5 Eklenti(ler)
Bunlar da bu günkü halinin fotoğrafları. Bir ayda boyutlarında çok büyük bir fark oluşmamış. Sadece bir kaç tane çiçek açtı. Ama topraksızdaki gibi salkımlar şeklinde değil. Seyrek seyrek ve sanki hiç iştahı yokmuş gibi görünüyor bitki.

Lonicera 29-05-2009 17:14

Sevgili malbman, bahçeye dikmiş olduğunuz RR fidelerinin dibini sık sık çapalayın. Gelişimi gözle görülür şekilde fark edeceğiz o zaman. Toprakta domat ve biber, çapaya bayılıyor:)

malbman 29-05-2009 17:44

Lonicera dostum teşekkür ederim. Bunu hiç akıl etmemiştim. Uzun zamandır toprakla ilgim olmadığı için bir çok pratik bilgiyi untumuşum. Yarın sabah erkenden elimde çapayla bahçeye ineyim.

Komşular zaten 11'li sistem ve marullar yüzünden kafayı yediğime karar vermişlerdi. Bir de sabahın esselatında elimde çapayla bahçede görürlerse deli gömlekli hastabakıcılara haber vermezler umarım:D:D

Lonicera 29-05-2009 17:58

Valla RR'ler çoşupta meyvaya boğulursa hiç kimsenin gıkı çıkmaz sanırım. Bazen bende validenin bahçesinde eşelenirken konu komşu seyrediyor. Bir kaç fidana yaptığım havai köklendirmeyi görmüşler. Anama oğlan dilek için çaput mu bağlıyor diye sormuşlar iyi mi? Uzun süre akşam gitmek zorunda kaldım bahçeye:))

Lonicera 29-05-2009 19:33

Olacağına bak sen:). Bu arada benim RR'ler bir türlü meyve bağlayamadı. Tiny tom cherry'ler meyveden yıkılacak gibi ama RR'ler acayip inat. Zaten o dallar arasında meyve nasıl olgunlaşıp kızaracak çok merak ediyorum. Zaten bu bana ders olsun, bir dahaki sefere tek olarak yetiştireceğim. Benimkiler büyük kova içerisinde 3 fide. Tam küçük bir joungle oluşmuş durumda.

malbman 29-05-2009 20:21

Hem bu kadar eziyet ediyosun heriflere, hem de meyve bağlamadı diyorsun birader:D:D

Ayırabilirsen ayırsana zavallıları.

hpinar 30-05-2009 13:45

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Şubat ayında tohumunu ektiğim RR lerin durumu. Tohumu şişen tabletlerde çimlendirerek toprak, torf ve koyun gübresi karışımına dikmiştim.

C.Mustafa 30-05-2009 17:46

2 Eklenti(ler)
Sabahtan öğleye kadar güneş altındalar.
Sulamayı da 2 ya da 3 günde bir yapıyorum.
Arada haşlanmış yumurtanın suyunu ve de kabuklarını topraklarına serpiştiriyorum.Bir de elimde "genel kullanım için bitki besini" var.5 günde bir ondan veriyorum.
Dün bu başlık altında okuduğum bir yazıda bahsedilen toprağın çökme durumu ve altta kalan kısmın güneş görememe sorununun bende de olduğunu anladım.Başka bir saksıya almaya cesaret edemediğim için saksıları üstten keserek kısalttım.Biraz da torfum vardı onu ekledim.
Resimler gürdüğünüz gibi.Tekinde çete reisi ni,diğerinde de tüm çeteyi bir arada görüyorsunuz.:p
Peki ben çiçeklendikten ne kadar sonra ilk ürünü görürüm?:o

levsel 31-05-2009 14:35

Arkadaşlar;
Sanırım bir sorunum var ve yardımınıza ihtiyaç duyuyorum.Bir bölümde okudum fakat bir türlü bulamıyorum.RR lerimin sağlığı yerindeydi amanda ne güzel oldular derken nazarmı değdirdim bilmiyorum...Üzerlerindeki bazı çiçekler açıyor domatese dönüşmeden dala bağlantı yerinden kopuyor neden kaynaklanıyor olabilir acaba ve ben napabilirim..Lütfen yardım:(

kuzen38 01-06-2009 01:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi levsel (Mesaj 434307)
Arkadaşlar;
Sanırım bir sorunum var ve yardımınıza ihtiyaç duyuyorum.Bir bölümde okudum fakat bir türlü bulamıyorum.RR lerimin sağlığı yerindeydi amanda ne güzel oldular derken nazarmı değdirdim bilmiyorum...Üzerlerindeki bazı çiçekler açıyor domatese dönüşmeden dala bağlantı yerinden kopuyor neden kaynaklanıyor olabilir acaba ve ben napabilirim..Lütfen yardım:(

suyu fazla kaçırıyor olabilirmisiniz?

malbman 01-06-2009 12:17

5 Eklenti(ler)
Sanırım Red Robinim ölüyor:( Kırmızı örümcek belasını defettim ama sanırım geç farketmişim. Ben bir gecede sardıklarını düşünüyordum ama gözümden kaçmış olmalı. Zira o mel'un yaratıklar bile bir gecede bu kadar büyük hasar veremez.
Yaprakları kuruyor, bütün çiçekleri kavrulmuş gibi saplarından kopup gitti. Sanırım bir kaç tohum daha çimlendirmenin zamanı geldi.

malbman 01-06-2009 12:22

3 Eklenti(ler)
Biraz da güzel şeylerden bahsedelim. Bunlar da kötü durumuna rağmen beslemekten vaz geçmediği güzelleri.

Eklenti 82903

Eklenti 82901

Eklenti 82902

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025