![]() |
Arkadaşlar ben de red robin ciler arasına katılacağım inşallah. Karınca70 den sipariş ettiğim tohumlarım yolda. Torf aldım, ekmek için minik bardaklar aldım. dört gözle bekliyorum. Hatta sonradan dikeceğim saksıların toprağını bile değiştirip yeniledim. Dört gözle tohumları bekliyorum. Umarım benim de sizler gibi minik robinlerim olur :)
|
Sevgili malbman, nem yapıcım geldi. cm;) tamam, şu anda nem vermekle meşgul. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Sürekli çalışması gerekiyor mu, yoksa arada çalışsa yeterli olur mu?
Başta RR'ler olmak üzere bitkilerimin gelişmesinde belirgin bir farklılık olursa yazacağım. |
Sevgili nevsune, güle güle kullanın. Ara sıra buhar çıkan deliğin önündeki boşluğa uçucu yağlar ya da bir kaç çay kaşığı Vıcks koyarsanız, ortam mis gibi kokar. Nefesiniz de açılır.
Ben gün içinde iki saat çalıştırıp bir saat kapatıyorum. Bu uygulamayı bir kaç gündür yaptığım için pek belirgin bir değişiklik görmüş değilim açıkçası, ama sanırım bir kaç gün içinde farklar ortaya çıkar. |
2 Eklenti(ler)
Sayın karınca70 red robin domateslerim resimdeki durumdalar.Saksıya alma zamanları geldimi acaba? Birde toprağa takviye besin vermelimiyim? Biraz cılız kaldılarda...
|
Red Robin konulu başlığa aylardır bakmıyordum. Ben de elimdeki tohumları satmış olmama rağmen neden hala bu kadar çok talep geliyor diye şaşırıyordum :) 3 aydır işsiz olduğum için yeni sipariş vermek istemiyordum, gelen talepler sonucunda ister istemez bir parti daha sipariş vermek zorunda kaldım. Bu inşallah son siparişim olur. Şu ana kadar tüm siparişleri "pase seeds" isimli firmadan almıştım. Fiyatı biraz pahalı olmasına rağmen, güvenilir bir firma olduğu için tercih ediyordum. Son siparişimi 12 şubatta postaya verdiler, 10 gün içinde elime ulaşmasını bekliyorum. Ancak bundan sonra yurtdışından yeniden sipariş vermek istemiyorum. Olgunlaşan Red Robin meyvelerini ücreti karşılığında satmak isteyenler benimle irtibata geçebilirler (meyve olarak istememin sebebi; çimlenme oranını arttırmak için tohumları çürütme prosesinden geçirmek istememdir).
Ben kendime ayırdığım Red Robin tohumlarını ekemediğim için yetiştirilmesi hakkında bir yorum yapamıyorum. |
Tohumları çürütme prosesi nedir?
|
Selam,
Domatesler harika görünüyor. İç mekanda yetiştirdiğiniz içn acaba herhangi bir hastalıkla karşılaştınız mı? |
Sayın Nevsune tecrübelerinizi bizimle paylaşırımısınız.Benim bu aşamada ne yapmam gerekiyor?
|
Nihayet benim 16 1.2009 da ektiğim RR'lerimde de sevgili nevsune'nin 485 numaralı mesajındaki sürprizlerden oluşmaya başladı. Evim kaloriferli ve yaklaşık 28-30 derece araasında bir ısıya sahip. Güneş görsün diye mecburen de cam önünde duruyor, ****** altında da kalorifer peteği. Günde 7-8 defa nemlenmeleri için fısfısla su püskürtüyorum. İnşallah meyvalarını da görürüz :D
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Tamam taradım sayın Nevsune şaşırtmaya çoookkk geç kalmışım.Bu akşam ilk işim onları başka bir yere almak olacak.
|
Dün akşam RR lerimin üç tanesini bir yoğurt kabına 2 tanesinide bir saksıya ektim.Toprağını bahçeden gübreli topraktan aldım.Başka takviye yapmadımİnşallah gelişirler.
|
Alıntı:
|
Bu arada paseseeds'ten son parti Red Robin tohumlarım da geldi. İnşallah bu son sipariş olmuştur, artık bundan sonra yerli üretim tohum satarım.
Tohumları çürütme prosesi; tüm domates tohumları için yapılan bir proses. Domates tohumlarının üzerinde; hemen çimlenmeyi engelleyen bir tabaka var (bu tabaka sayesinde bir sonraki mevsime kadar çimlenmeme sağlanıyor) ve bu tabaka uzun bir süreçte çürüyor. Doğal bu çürüme prosesini tohum üretirken manüel olarak yapmak gerekiyor. Bunun için domates tohumları domates suyu ile birlikte bir kaba alınıyor; aynı miktarda su ile seyreltiliyor. Güneş gören bir ortamda küflenmesi bekleniyor; 2-3 gün içinde üstü tamamen küf kaplanıyor (çürüme prosesi bu aşamada oluyor); küflendikten sonra defalarca büyükçe bir kap içinde temiz su ile karıştırılıp küflü kısım ile yüzen ölü tohumlar ayıklanıyor. En son kabın dibinde biriken kaliteli tohumlar cam veya seramik yüzeyde (ve sıcak ama gölgede) hemen kurutuluyor. Tüm bu işlem esnasında küflenme işlemini çok uzatmamak gerekir; tohumlar yanlışlıkla hemen çimlenmesinler. |
RR lerim ilk gerçek yapraklarını verdi, yakında gerçek saksılarına aktaracağım.
|
arkadaşlar hastalık dolayısı ile şehir dışında idim rr leri komşuya bırakmıştım geldiğimde çiçeklerini açmış gördüm çok sevindim darısı çiçeklerini bekleyenlerin başına
|
Rr
Sn Gülbeşeker tohum ekiminden ilk çiçek açımına kadar geçen süre nedir acaba?
|
sercan bey tohumları 12 kasımda dikmiştim şubatın son günleri tomurcuklanma başladı yani 3,5 ay oldu yalnız bir kere sizden aldığım gübrelerden sulandırıp verdim
|
Red Robin
1 Eklenti(ler)
Bu da benim Red Robin..
|
1 Eklenti(ler)
55 günde domates yeme umuduyla başlayan RR macerası, 130 gün gibi biraz uzun soluklu olduysa da her anı çok keyifli bir yolculuktu. Tohumun ilk görünmesi, ilk şaşırtma, ilk tomurcuk, ilk çiçek ve ilk meyve derken ilk kızarmış domatesle kış bitti.
Eklenti 67400 Alıntı:
|
Bekleyen derviş muradına erermiş :)
Çok da sağlıklı bir RR. Yemelere kıyamaz insan. Çiçek gibi seyretmeli. Tekrar tebrikler. |
Red Robin
Arkadaşlar aslında çok ilginç, yabancı kaynaklarda da 55 günde hasada gelir diye yazıyor.Ama 110 günlük uzun bir macera.Bence bunun sebeplerini araştırmak lazım **** bizi red robinle tanıştıran karınca arkadaşımıza danışalım isterseniz.
|
Hey maşallah be. Güzelliğe bak. Nihayet meyveli bir Red Robin daha gördüm. Nevsune domat ihtiyacımızı bir süre senden karşılayacağız sanırım:D 45-50 gün sonra da benim RR'leri yemeye başlarız:p:p
|
1 Eklenti(ler)
Bir şey daha göstermek istiyorum.
Eklenti 67442 Ben artık bu domates vereceği kadar verdi derken, üstteki koltuktan çıkan dalın da tomurcuğa durduğunu farkettim. Henüz çok küçükler, zaten dalın kendisi de çok küçük:) Tarih tekerrürden ibaretmiş. İki ay sonra da bunların fotoğrafını eklerim:) |
Sayın nevsune ;
bravo size. Domatesinizi kaç lt saksıda,hangi karışımlar var (toprak,gübre ,torf) ? Red robin tohumlarının fiyatını bulamadım.Acaba ne kadara aldınız? Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Bende cherry tohumu ektim ama daha çimlenmedi.(3 gün oldu) |
Sevgili nevsune, bu bitkinin öyle 8-10 tane domat verip de, "tamam birader, benden bu kadar. Başka bi bitki bulun kendinize," :p:p diyeceğini sanmıyorum. İyi bir bakımla uzun bir süre meyve verecektir.
Az önce anneme uğradım; Red Robin'i dört tane yeni çiçek açmış. Yeni çıkan çok sayıda salkım da cabası. Sanırım yaz başına kadar domates verecek o da. |
20 cm çap, 18 cm boy saksıda. Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı ama ölçü derseniz bilemiyorum, el ölçüsü:)
Yanlış hatırlamıyorsam 6 liraya almıştık (Kasım ayında). Alışveriş bölümüne bir bakarsanız, şu anda hala satılıyor sanırım. |
Alıntı:
Annen yeşilparmak sevgili malbman, o daha çoook çiçekler açtırıp domatesler alır:p Bir konu daha kafamı kurcalıyor. Sevgili malbman, annendeki RR'nin boyu acaba neden uzun oldu? Bunun bir nedeni olmalı. Bendekinin boyu ona nazaran oldukça kısa ve sanırım olması gereken de bu. |
Alıntı:
RR lerde 2.ürünü alan siz oldunuz (gerçi 1.ürün tohumları kışın ekilmemişti ama ilk RR olması nedeni ile önemliydi) Tebrikler |
Alıntı:
55 günlük süre yaz mevsimi için verilen süredir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn.Nevsune, Tebrikler. Umarım benim Red Robin domateslerim de sizinkiler kadar güzel olurlar. Bir arkadaşımdan 4 fide olarak aldığım red robinleri 4 gün önce ektim. Saksının olduğu yer güneş görüyor. Her ne kadar bugünlerde güneşi zor görsekte;) Yaklaşık 2 ay sonra ben de afiyetle red robin domatları yiyebilmeyi umut ediyorum.Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı menüsüne sanırım biraz da sevgi eklemişsinizdir;) |
red robinlerim
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar geçen hafta amerikadan gelen RR tohumlarımı uzun saksıya ekip naylon poşete geçirdim ve poşete 3-4 tane delik açtım..akşamları naylonu açıp 5-10 dakika havalandırdım..saksı genellikle kalorifere yakın konumdaydı..
5.günde RR ler filizlendi.. |
RR ler çok güzel görünüyor Nevsune, darısı başımıza.
|
Nevsunecim RR lerin kızarmış ne güzel ellerine sağlık.
Yarın sabah kahvaltısına sendeyim dicem kıyıp yediremezsin ki!:p Benim tohumlarım sizlerin de tecrübeleriyle 1 Nisan da toprağa kavuşacak inşallah.. Kış ürününe yetişemedim bahar ekimini kaçırmayayım bari:rolleyes: Bakalım 55 günde hasat gerçekleşecek mi merak ediyorum. |
RR yetiştiriciliği
tohum ekiminden ilk şaşırtmaya kadar geçen süre 45 gün, 55 günde normal vejetasyon süresi, sonuçta ilk meyveyi yememiz için, bugün tohumu ekenler için söylüyorum;haziranın son haftası ilk hasadı yapacağımız tarih.Tüm RR' cilere afiyet olsun...:D
|
Red robinlerimi minicik örümcekler sardı ve ağ örüp yapraklarını da domateslerimi de perişan ediyorlar ne yapmalıyım?:(
|
Bu linkteki ilaç tariflerine bir göz atın. Size uygun bir şey bulabilirsiniz. Bulamazsanız yine orada sorun. O başlık daha uygun çünkü.
|
Geçen sene sırıklarla çok güzel bir yaz geçirmiştim ama boyları beni oldukça zorlamıştı. Bu sene daha minik bir cins denemeye karar verip karınca70 arkadaşımızın da yardımıyla RR sahibi oldum. Pakette 20 tane vardı hepsine kıyamadım. 10 tanesini saklayıp kalan 10 taneyle çimlendirme denemesi yaptım. Sonuç: 10 da 9! O bir fire de benim yüzümden oldu. Şu anda yaklaşık 2 hafta kadar oldu ve keyifleri yerinde gibi. Gerçek yaprakları görünmeye başladı. Abi-abla olmalarını bekliyorum. Biraz boylanıp ergenliğe girsinler onlara yeni odalar açacağım :) Zaten henüz sokağa çıkmalarına da izin vermiyorum. Daha çok küçükler,hem dışarısı yağmur,soğuk dolu. Evden pencere önünde dışarıyı seyrediyorlar uslu uslu :)))Umarım ben de sizin gibi yeni giysileriyle bayram fotoğrafı çekebilirim onlara :)
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025