agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/4627.htm)

banusemiha 20-07-2013 00:25

Maşallah domatesleriniz gayet güzel görünüyor...

justice 25-07-2013 15:48

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi justice (Mesaj 1179143)
benim domateslerimde satıcı köylü teyzenin hışmına uğradı bu sene.. bana köy domatesi diye verdi çeri çıktı..baktıkça onu hatırlıyorum....bu sene malesef geçen seneki gibi umduğumuzu bulamadık...

bunlarda hasattan..:(

acemi ciftci 28-07-2013 09:56

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Balkonumda rus tipi siyah domates yetiştirmeye çalışıyorum. Ama sürekli boyuna büyüyüp hiç çiçek açamıyorlar.

Acaba neyi yanlış yapıyorum?

limon_sever 28-07-2013 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci (Mesaj 1184613)
Merhabalar,

Balkonumda rus tipi siyah domates yetiştirmeye çalışıyorum. Ama sürekli boyuna büyüyüp hiç çiçek açamıyorlar.

Acaba neyi yanlış yapıyorum?

Günlük ne kadar güneş görüyorlar?

acemi ciftci 28-07-2013 12:00

Direk güneş ışığı almıyorlar ama tüm gün aydınlıktalar. Akşam belki direk ışık alıyorlardır ama çok uzun süreler değil. Balkon yüksek giriş olduğu ve yakınında binalar olduğu için zor.

Işık almadığı içinse yapacak bi şey yok. Ama saksı küçüktür, budamak gerekiyordur, elimden geleni yaparım:(

nkutsay 28-07-2013 12:05

belki balkonun disari bakan tarafina koyabilirsiniz saksilari. maximum gunes alan yerine. saksilarin da en 20 litre, olmadi 10 litrelik olmasi gerekir.

acemi ciftci 28-07-2013 13:10

O zaman saksıları büyütüyorum. Güneş için yapabileceğim bi şey pek yok. Bu şekilde büyüyeceklerini umabilirim ancak. Teşekkürler yardımlarınız için

antihistaminik 28-07-2013 15:39

nkutsay a katılıyorum, saksılarınız küçük değil çok çok küçük. sırığa ya da iple bağlamaya da ihtiyaç var. ayrıca koltuk alma yapmadıysanız bunu yapmanızı öneririm. (forumda bilgi bulabilirsiniz)
keşke biraz da güneş görebilseler..

athena -asena 28-07-2013 21:22

1 Eklenti(ler)
Bahçeden beyaz domates.

athena -asena 28-07-2013 21:23

2 Eklenti(ler)
Bahçeden köy domatesi.

Orcn 29-07-2013 16:19

Saksıda yetiştirdiğim Tiny Tim domatesler var, iki tanesini mecburen bahçedeki toprağa indirmek zorunda kalmıştım. Balkondaki saksılarda yetişen domatesler ile toprakta yetişenler arasında çok büyük fark var, toprakta yetişenler saksıdakilerin neredeyse 2-3 katı büyüklüğünde.

Az önce kıpkırmızı kocaman bir Tiny Tim domates kopardım bahçeden, bundan tohum alsam büyük ve kırmızı olmasının bir avantajı olur mu?

Emre İlhan 29-07-2013 16:31

Aynı cinste malesef topraktaki kadar verim alamayabileceğinizi üzülerek söylemek isterim. Ama en büyük olandan deneyebilirsiniz isterseniz.

Geleneksel tohumlarda genelde ilk meyve saklanıyor, tohumlar erkenci çeşit olsun diye ama bu konuda işe yarayacağını pek sanmamakla birlikte, bilgim yok diyebilirim:)

h_dogan 29-07-2013 16:46

Saksı ve yerde ekilen arasında fark olması gayet doğal. Ne kadar büyük saksıya ekerseniz bitkiniz o kadar sınırları zorlar büyümek için. Saksılık domates dedikleri saksıda da rahatlıkla meyve vermeleri nedeniye kullanılan bir tabir bence. Yani saksıda yetişenlerin hepsini yerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Tohum almaya gelince meyvelerin iri olması bitkinin gelişimi ile ilgili. Saksı çok küçük olunca meyveler çok tuttu mu fazla büyümüyorlar. Siz en sağlıklı görünen ve ilk olan meyvelerden tohum almayı deneyin.

efor 29-07-2013 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci (Mesaj 1184672)
O zaman saksıları büyütüyorum. Güneş için yapabileceğim bi şey pek yok. Bu şekilde büyüyeceklerini umabilirim ancak. Teşekkürler yardımlarınız için

bitkileriniz direk güneş ışığı alamıyorsa açıkcası domateslerinizden yaprakları olan bir bitki olmasından fazlasını beklemeyin. bitkilerin beslenmesindeki temel olay fotosentezdir. fotosentez yaparak ancak gerekli besinleri oluşturabilir ve enerji alırlar. havadaki karbondioksit, güneş enerjisi kullanılarak, nişasta ve diğer yüksek enerjili karbonhidratlara dönüştürülür.enerji alamayan ve beslenmesindeki temel faktör güneş olmadan bir bitki kendisi için ekstra enerji sarfiyatı gerektiren meyve verme işlemini yapamaz.

incirli 30-07-2013 07:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efor (Mesaj 1185114)
bitkileriniz direk güneş ışığı alamıyorsa açıkcası domateslerinizden yaprakları olan bir bitki olmasından fazlasını beklemeyin. bitkilerin beslenmesindeki temel olay fotosentezdir. fotosentez yaparak ancak gerekli besinleri oluşturabilir ve enerji alırlar. havadaki karbondioksit, güneş enerjisi kullanılarak, nişasta ve diğer yüksek enerjili karbonhidratlara dönüştürülür.enerji alamayan ve beslenmesindeki temel faktör güneş olmadan bir bitki kendisi için ekstra enerji sarfiyatı gerektiren meyve verme işlemini yapamaz.

peki bu serada üretim yapanlar için nasıl sorun teşkil etmiyor?

alibaba 30-07-2013 11:11

sebze meyve yetiştirilen seralarda güneş girer içeriye. Daha da fabrika usulü çalışıyorsa güneş ışığı etkisi yaratan lambalar var..
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cumguven (Mesaj 1185264)

incirli 30-07-2013 12:31

yani aslında sormak istediğim şu
mesela tül perde arkasından sızan ışık yeterli midir?illa direk güeş ışığı mı gelmeli?

emrelim 30-07-2013 12:59

yardım

arkadaşlar 5 lt lık bıdonlarda domates yetıstırmek ıstıyorum yaklasık 50 fıde kadar verımlılık olabılırmı basara bılırmıyım bırde eger olursa 5 lt lık bıdona ne dakar seker gubresı koymam gerekıyor şimdiden teşekurler:o

efor 30-07-2013 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cumguven (Mesaj 1185345)
yani aslında sormak istediğim şu
mesela tül perde arkasından sızan ışık yeterli midir?illa direk güeş ışığı mı gelmeli?

kuvvetli ve direk gelen güneş ışığının önündeki tül perde sorun teşkil etmez. ama güneşlenme saati olan süre minimum 8 saat olmalı.

efor 30-07-2013 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emrelim (Mesaj 1185355)
arkadaşlar 5 lt lık bıdonlarda domates yetıstırmek ıstıyorum yaklasık 50 fıde kadar verımlılık olabılırmı basara bılırmıyım bırde eger olursa 5 lt lık bıdona ne dakar seker gubresı koymam gerekıyor şimdiden teşekurler:o

boşuna zahmet çektiğinizle kalırsınız. domates güçlü kökleri olan bir bitkidir. küçük saksıda kökler gelişemez. kök gelişmeyince toprak üstü kısmıda gelişmeyeceği için verim alamazsınız. fidelerinizin cinsini bilmiyorum ama sırık cinsiyse minimum 20 litrelik saksılarda, gübrelemeyle topraktaki kadar olmasa da verim alabilirsiniz. sırık domates saksı büyüdükçe verimini arttırır.

efor 30-07-2013 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cumguven (Mesaj 1185264)

seraların dış yüzeyi cam ya da şeffaf naylon örtüdür. güneş ışığı buralardan geçebilir. güneş ışığı almadığını nerden çıkardınız?

incirli 30-07-2013 15:37

sevgili efor cevaplar için teşekkürler

botanik83 31-07-2013 10:29

Arkadaşlar seralarda öyle bir güneş emilimi ve alımı çok ki yaz döneminde o naylonların üstüne kireç bulama veya boya bulama bile yapıyorlar akdeniz bölgesinde....

emrelim 31-07-2013 12:34

o zaman hıcbırsey yetişmeyecek balkonda 5 lt ne yatişiri çeri domates olurmu ?

nkutsay 31-07-2013 12:39

neden yetismesin. 5 litrelik 4 saksi yerine 20 litrelik saksiya 1 fide tercih etmelisiniz sadece.

emrelim 31-07-2013 12:57

arkadaşlar 10 kg buldum şansımı denıycem ınsallah olur ?

botanik83 31-07-2013 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emrelim (Mesaj 1185650)
arkadaşlar 10 kg buldum şansımı denıycem ınsallah olur ?

hadi bakim hayırlı olsun inşallah olur.... Ürünlerini de yersin.

antihistaminik 11-08-2013 15:49

2 Eklenti(ler)
uzun tatile gidicem diye terastaki tüm olmuş domates biberler toplandi...konserve yapıldı. :)

Eklenti 432886
Eklenti 432885

antihistaminik 11-08-2013 16:29

terasta yetişen domateslere söğüş lezzet testi;

adaylar : yalova pembe, tula siyah, panderosa red beefsteak, panderosa pembe.

and the winner is......

panderosa pembe ve tula siyah inanılmaz !!

http://www.agaclar.net/forum/attachm...545-photoa.jpg

incirli 31-10-2013 12:02

arkadaşlar doamteste çapraz tozlaşma olma olasılığı nedir?
biberdeki kadar yüksek midir?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025