![]() |
Saksıda yetiştirdiğim Tiny Tim domatesler var, iki tanesini mecburen bahçedeki toprağa indirmek zorunda kalmıştım. Balkondaki saksılarda yetişen domatesler ile toprakta yetişenler arasında çok büyük fark var, toprakta yetişenler saksıdakilerin neredeyse 2-3 katı büyüklüğünde.
Az önce kıpkırmızı kocaman bir Tiny Tim domates kopardım bahçeden, bundan tohum alsam büyük ve kırmızı olmasının bir avantajı olur mu? |
Aynı cinste malesef topraktaki kadar verim alamayabileceğinizi üzülerek söylemek isterim. Ama en büyük olandan deneyebilirsiniz isterseniz.
Geleneksel tohumlarda genelde ilk meyve saklanıyor, tohumlar erkenci çeşit olsun diye ama bu konuda işe yarayacağını pek sanmamakla birlikte, bilgim yok diyebilirim:) |
Saksı ve yerde ekilen arasında fark olması gayet doğal. Ne kadar büyük saksıya ekerseniz bitkiniz o kadar sınırları zorlar büyümek için. Saksılık domates dedikleri saksıda da rahatlıkla meyve vermeleri nedeniye kullanılan bir tabir bence. Yani saksıda yetişenlerin hepsini yerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Tohum almaya gelince meyvelerin iri olması bitkinin gelişimi ile ilgili. Saksı çok küçük olunca meyveler çok tuttu mu fazla büyümüyorlar. Siz en sağlıklı görünen ve ilk olan meyvelerden tohum almayı deneyin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sebze meyve yetiştirilen seralarda güneş girer içeriye. Daha da fabrika usulü çalışıyorsa güneş ışığı etkisi yaratan lambalar var..
Alıntı:
|
yani aslında sormak istediğim şu
mesela tül perde arkasından sızan ışık yeterli midir?illa direk güeş ışığı mı gelmeli? |
yardım
arkadaşlar 5 lt lık bıdonlarda domates yetıstırmek ıstıyorum yaklasık 50 fıde kadar verımlılık olabılırmı basara bılırmıyım bırde eger olursa 5 lt lık bıdona ne dakar seker gubresı koymam gerekıyor şimdiden teşekurler:o
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevgili efor cevaplar için teşekkürler
|
Arkadaşlar seralarda öyle bir güneş emilimi ve alımı çok ki yaz döneminde o naylonların üstüne kireç bulama veya boya bulama bile yapıyorlar akdeniz bölgesinde....
|
o zaman hıcbırsey yetişmeyecek balkonda 5 lt ne yatişiri çeri domates olurmu ?
|
neden yetismesin. 5 litrelik 4 saksi yerine 20 litrelik saksiya 1 fide tercih etmelisiniz sadece.
|
arkadaşlar 10 kg buldum şansımı denıycem ınsallah olur ?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
uzun tatile gidicem diye terastaki tüm olmuş domates biberler toplandi...konserve yapıldı. :)
Eklenti 432886 Eklenti 432885 |
terasta yetişen domateslere söğüş lezzet testi;
adaylar : yalova pembe, tula siyah, panderosa red beefsteak, panderosa pembe. and the winner is...... panderosa pembe ve tula siyah inanılmaz !! http://www.agaclar.net/forum/attachm...545-photoa.jpg |
arkadaşlar doamteste çapraz tozlaşma olma olasılığı nedir?
biberdeki kadar yüksek midir? |
arkadaşlar domatesi ekmeye başlayabilir miyiz artık. geçen sene şubatta ekmiştim ağustos eylül de domates almıştım. vakti midir bilemedim =) acemi bir yetiştiriciyim hala =)
|
yok canım daha neler :) bu zamanda ekilirmi hiç , şubat dahi erken sayılır , geçen yıl yetiştirmede bi hata olmuştur yoksa öyle geç olmazki domates, bi tavsiyede bulunayim solucan gübresi bulabilirsen onunla hazırlanmış tohum yatağına ekin, çok güzel gelişim sağlar
|
Biz mart ayında ekiyoruz evde yetiştirdiğin fide dışrıya ekim yaptığında ölüyor onun için havalar ısınmaya başladığında tablelere ekiyoruz
|
Alıntı:
Eğer seranız yoksa ev için çok erken. Çünkü fideler güneş ışığına ihtiyaç duyar, yeterli güneş bulamazsa fide boya gider ve sıska kalır. Bu da üründen verim almanızı engeller. Candem isminden yola çıkarak yazayım, candem tohum kaplama ürününü kullanırsanız tohum gelişimi çok daha iyi olacaktır :) |
Domates Çeşitleri ve önerileriniz...
Merhaba
Samsunda yaşıyorum bahçemde tohumdan domates yetiştirmek istiyorum ama okadar çok çeşit varki seçim yapamıyorum Benim gibi acemi yetiştiricilere bir rehber olması açısından bildiğiniz cinsleri lezzetine ve kullanım amacına göre (sofralık turşuluk vbç)sıralarsanız eminim çok yardımcı olacaktır Teşekkürler... |
1 Eklenti(ler)
tohum takas etkinliğinden gelen sub-arctic ve manzano domateslerim. deneme için dikmiştim ama maşallah baya büyüdüler
|
Alıntı:
|
özel bir toprak değil. elimdeki bahçe toprağı perlit torf.... ne varsa karıştırmıştım. tam olarak ölçü veremeyeceğim. sadece biraz koyun gübresi ilavesi var...
|
bende küçük bir kutuya red robinlerden birkaçtane bu gün ektim daha sonra yerlerne alınacak
|
dün kafalarını çikarmaya başlamışlar
|
maşallah çok güzel olmuşlar
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim Ayaş domateslerim...
|
ben bu sene çeri , salkım ve tarla domateslerini saksıda büyütmeyi dusunuyorum,
tarla domatesi tohumu gecen seneden elimde mevcut, siyah şeri domates ve sarı limon domates tohumlarımda az da olsa mevcut fakat çeri ve salkım domates için hangi firmanın hangi domates çeşidini önerirsiniz? birkac gun icinde geç kalmadan temin etmem gerekiyor sanırım,sezonu kacırmamak icin.. saygılarımla |
bu hafta sonu geçen sene topladığım tohumları ekmeye karar verdim. malum havalar bahardan da öte sıcak gidiyor. karar veremediğim şu; daha önceki seneler tohumdan başladığım zamanlar içeride çimlendirirdim.. acaba bu sene direkt dışarıda çimlendirmeyi denesem mi.. gözlemlediğim kadarıyla içeride, evin içinde odada pencere önünde vs, çimlendirmenin en büyük sorunu sonrasında dışarıya adapte olma süreci. (bi de kedimizdenden korumak:) geçen sene içeride çimlendirdikten sonra dışarıya alıştırma sürecinde belki 10 kökün 9 unu kaybetmiştim. sanırım bu sefer ilk 3-5 gün içeride tutup sonra dışarı alacağım.. hayırlısı.
|
Ben de bu yıl ilk defa pet bardaklara domates çekirdeği ektim. Bulunduğum yerde perlit, torf, gübre vs. imkanı olmadığı için meşe ağaçlarının dibindeki torf benzeri toprağı sıyırıp kullandım.
|
"inek kalbi" domateslerimiz cimlendiler
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Yurdısından aldigimi "Dana kalbi" domateslerim çimlendiler Hergun azar azar suluyoruz, kaloriferin yanında duruyorlar. Sanki biraz fazla uzadilar ? Şimdi ne yapmalıyız? Selamlar Eklenti 478412 |
Bence dışarıya, güneşe alın. Gerçek domates yapraklarını çıkarınca da büyükçe bir saksıya teker teker şaşırtın ama daha zaman var gibi...
|
Merhaba.
boy uzaması genellikle fazla sula.a ve gunes ( isik kaynagi ) zayif olmasindan kaynaklanıyor. Sulamayi azaltmali ve gunes isigi alacak yere konumlandirin. Alıntı:
|
Domatesin tohumunu ekiminden toprağa fidesini dikimine kadar geçen süre ne kadardır? Ona göre aşağıda tohumları ekip yaylaya dikmeyi düşünüyorum. İşin ticaretini yapanların kimisi bir ay kimisi 45-50 gün diyor, yukarıda kimi arkadaş şubat ortasında ek, nisanda dik demiş.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025