![]() |
Ergenlik dönemine girip bir anda boy atacak, ilerde ben sınıfın en küçüğüydüm bak şimdi böyle oldum diye anlatacak umuduyla bekliyorum :)
|
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim minik domateslerim
saksım çok var ama ben sadece 1 fotoğraf eklemek istedim inşallah yemek nasip olur |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba ilk kez balkonda domates yetiştiriyorum gerçekten çok zevkli bir uğraş Sizleri görünce ben de heveslendim ve denedim. Bu yüzden bu siteye emek veren, katılan herkese teşekkür ediyorum.
Başarabilirsem fotoğraflarını da ekliyeceğim. Yanlız bazen çok minik olan domatesler diğerleri kadar büyümeden kızarmaya başlıyor. Toprağım hazır torf cinsi fazla ağır olmaması için bunu kullandım. İlave besin vermem gerekir mi Toz olarak satılan bitki besinleri zararlı olur mu? Teşekkürler. |
Sevgili Rukiye Özkan çok sağlıklı ve çok şekerler :) Bence gübre şerbeti verin, kimyasal kullanmayın.
|
Çok teşekkürler Füsun hanım her ne kadar adınızda "acemi" varsa da siz bu konuda tecrübelisiniz sanırım:)))
Gübre şerbetini site içinde aradım birkaç yerde adı geçiyor fakat yapılışı hakkında bilgiye rastlamadım. "Yanılmıyorsam yanmış çiftlik gübresi ve su ile hazırlanıyor fakat ne kadar suya ne kadar gübre ile hazırlandığı ve bekletilme süresini ve bu "şerbet" in ne ölçüde seyreltilerek kullanılacağı hakkında bir bilgiye rastlayamadım. Bu konuda bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum bugün de balkona miniklerden biri düşmüş hiç kıyamadım:( |
5 Eklenti(ler)
buradaki fotoğrafların ardından ben de biraz utanarak da olsa henüz olgunlaşmayan domates fidelerimin fotoğraflarını ekliyorum. onları biberlerle beraber aldım ve ekeli 3 hafta oldu biberler toparlandı ve biber vermeye basladılar bile ama bir sürü domates fidesi içinde sadece bir tanesi çiçek verdi.
lütfen nerede hata yaptım da olmadı bilmiyorum. ilk başta cok sık ektiğim için diye düsündüm biraz seyrelttim ama boyları bile uzamadı domates fidelerimin. şimdiden teşekkürler. |
Rukiye hanım
Gübre şerbeti http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1436 Bu başlıkta da belittiği gibi elde ettiğiniz şerbeti mutlaka suyla karıştırıp uygulayın, yoksa sebzeleriniz yanar. |
sizlerden öğrendiklerim
1 Eklenti(ler)
zavallılarımın beyinleri döndü..
|
Arkadaşlar salatalıklarla birlikte cerry leride aynı saksıya ektim. Salatalık yaprakları çok büyüdü ce cerryler kayboldu. Güneş alamıyorlar. Ama domatesleride kızarmak üzere. Şimdi başka bir saksıya alma şansım var mı acaba bilen var mı?
|
Alıntı:
Bu öyle bir duygu ki inanın ilk zamanlar koparıp tadına bakmaya bile kıyamıyordum. Şimdi bir kaç kez hasat yaptım kızaranları hasat ettikçe yenileri olgunlaşıyor.:)) |
Alıntı:
Bu işi pek biliyor sayılmam ama sanırım fideler biraz sık ekilmiş. ben uzun saksıların herbirine 1 tane ekmeyi öneririm. böylece daha iyi gelişiyorlar. Bir de mümkün olduğunca bol güneş alması sağlanabilirse sorun kalmaz. Hatta domateslerin dar - uzun değil geniş ve derin saksıları sevdiğini okumuştum. Tabi benim için geç kalmış bir bilgiydi bu :)) |
Alıntı:
Saksınızın üst kısmında başka bir bitki var mı? Üstüne farklı bitkiler ekildiğini görmüştüm. Üst kısma kekik ekilirse kekik kokulu domatesleriniz olur mu acaba:) |
hayır herhangi bir bitki ekmedim ama en kısa sürede deneyeceğim...
|
2 Eklenti(ler)
Mini saksı domateslerim tam kızaracak derken bir tanesi çürür gibi oldu ve hemen kopardım .Acaba diğerlerinde de devam edermi? Ne yapmak gerekir?
|
Sevgili Knry07 bu konuda fazla tecrübem yok. Bu yıl ilk kez domates yetiştirdim. Aslında domatesleriniz genel olarak çok sağlıklı görünüyorlar. Yaptığım araştırmada bu dönemde çok fazla su vermemek gerektiğini okumuştum. Bir de ben mümkün olduğunca "koltuk " alma işlemi yaptım. Ayrıca yaşlanan yaprakları koparttım. Bu da bitkinin daha iyi havalanmasını sağlıyor üstelik bitki yapraklara ayıracağı gücü meyveye kullanmış oluyor. Umarım uzman bir arkadaş da yorum yapar ve ben sizi yanlış yönlendirmiş olmam.
|
Aşağıdaki bağlatıdaki domates hastalıklarıyla ilgili sunumlarda fotoğraflı anlatımlar var, meyvedeki hasara bakıp belki teşhis koyabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8767 |
Fide olarak cherry domates almıştım ve bir kasaya ektim. Üzerinde 3 domates ve 10 çiçek vardı ama boyu çok kısaydı. Alalı 2 hafta oldu hala aynı boyda domatesler aynı çiçeklerden 4ü kurudu. Kasa da sadece bahçeden aldığım toprak var, başka birşey ilave etmedim. Aynı kasaya dolmalık biber de ekmiştim onda da biberler vardı, misket kadarken pinpon topunu geçtiler.
Acaba alıp başka yere şaşırtsam mı gübreli falan bir saksıya:) Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Resim işini de sanırım 5 mesajdan sonra eklerim... Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler... |
2 Eklenti(ler)
Benim domateslerde bol bol çiçek oluyor ama çoğu dökülüp azı meyveye dönüyor.Acaba besin takviyesi mi istiyor bilmiyorum ama eğer bu oluşanlar meydana gelse çok mutlu olacağım.
Eklenti 154082 Eklenti 154083 |
Merhaba yaklaşık 4 gün önce Koçtaş'tan cherry domates fidesi aldım. Tohum değil direk yetişmiş olarak saksıda, hatta üstünde meyveleri bile vardı yeşil yeşil. Bunları bahçeye ektim, dibine toprakla karıştırarak gübre verdim. (kuru) Yalak açtım ve her gün saat 8 civarı suladım sabahları. Şu an 5. gün ve domateslerin hepsi kafaları eğik şekilde ölmüş gibi duruyorlar. Henüz bir sararma yok bir tanesi dışında. O bir tanesi dipten sararmaya başladı sanki. 2 gün önce yan tarafa biber ve reyhan ekmiştim biber de yavaş yavaş gidiyor gibi geldi, yapraklar filan aşağıya bakıyor dallar sarkmış. Toprakta bir sorun yok çünkü bahçede bir sürü ağaç var sağlıklı. Ekerken çok dikkatli ekmeye çalıştım hava aldırmamak için köklerine. Acaba sorun her gün sulamamdan kaynaklanıyor olabilir mi? Suyu da diplerine değil açtığım yalaklardan verdim o konuda da özendim yani. Konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
|
Domates suyu sevmez, haftada 2 yeter de artar bile. Bence fazla sulamadan kaynaklanıyor. Yapraklar sararıyorsa fazla suluyorsunuz, yapraklar diri ama koyu renkse doğru suluyorsunuz demektir.
Biber ve fesleğen (reyhan da aynı mı bilmiyorum) nemi sever ama fazlası her zaman zararlı. |
merhaba bende şimdiden domates ekmeye merak sardım, temmuz ayındayız domates ekmeye geç kalmış oluır muyum?
|
çerdiklerini öylesine attığım cherry domatesler filizlendi hiç özenmediğiniz ve üstüne düşmediğiniz zaman daha güzel oluyo
|
2 Eklenti(ler)
Çeri domates olmasını beklediğim domateslerim minicik kaldı.Kızarmaya başladılar yavaş yavaş.Acaba daha önce burada gördüğüm mikrop domatesmi bunlar?Hayal kırıklığına uğradım resmen.:(
|
Selamlar
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım, bu forumu okurken bile çok zevk aldım.
Evimin iki balkonuda müsait durumda, öncelikle domates ekmek istiyorum ama sanırım geç kaldım, sizce domates fidesi bulabilirmiyim ya da bu mevsimde başka birşeylemi başlasam. |
merhaba
5 Eklenti(ler)
geçen yıl domates çekirdekleri kurutmuştum. bu çekirdeklerden 5'ini ektim, 4'ü tuttu. artık meyve veriyor. işte fotoğrafları
|
1 Eklenti(ler)
bu da tohumlarını satın aldığım cherry domates. çiçeklendi meyve vermek üzere.
|
*** arkadaslar benım dometeslerım cok guzeldı sımdı cıcek acıyo ve kırılıyo cıceklerı ne yapmalıyım yapraklarıda sararmaya basladı
|
yaprak sararması çok sulamaktan oluyor.
|
1 Eklenti(ler)
;)Sevgili kadiray27'nin tohum paylaşımından edindiğim Tumbling Tom Redlerin son halleri:
(En sağdaki düz yapraklı bitkide süs patlıcanı(beyaz olanlardan).) |
İyi günler bende bugün chery domates tohumu aldım ve saksıda yetiştirmek istiyorum saksım yaklaşık 2,5 3 litre toprak alıyor sizce bu boyut yeterlimidir ve saksıma ekerken kaç tane tohum atmalıyım yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025