![]() |
Ellerinize sağlık, gerçekten müthiş görünüyorlar. Geçen yıl bende denemiştim.Pencere dışında çok güneş alıyordu, balkonumsa pimapenle kapalı ve orasıda geç saatlere kadar güneşli.Sanırım hava yetersiz olduğu için yaşatamadım, sararıp öldüler.Güneşi seven bir türü var mı acaba?
|
gerçekten güzel bi çalışma olmuş. ellerinize sağlık
|
merhaba ben de yeni üyeyim.sonuçlarını çabuk görebileceğimiz çalışmaların başarısı bizi heyecanlandırıyor.tebrikler ben de bu sene deneyeceğim.
|
Harika bir çalışma olmuş. Gün gün yaşamış gibi olduk. Afiyet olsun, tabii yemeye kıyabilirseniz. :)
|
bütün gelişimi an ve an neredeyse fotograflarla biz acemi amatör sebze yetiştiricilerine kaynak olmus bir konu bu, Çok teşekkürler.
|
sn kiraz domates fideler için saksılara koymamızı önerdiğiniz toprak nasıl olmalı.?
|
Ben iş çıkışı bauhausa gidiyorum,kimse tutamaz beni :) Umarım tür çeşitleri mevcuttur..
|
Bu arada hasatı kısa olan red robin mi tiny tim mi? İkisi arasında kaldım. Önerilerinize acil ihtiyacım var.. 2,5 saat sonra tohum almış olucam çünkü :o
|
red robin iyidir.
|
Çok teşekkürler cevap için,ben de öyle düşünmeye başlamıştım,siz noktayı koydunuz :)
|
Bauhausa gidemedim. Tekzene uğrayayım belki bulum dedim ****** bulamadım. Tam çıkarken tohum setlerinden gördüm (toprak-tohum-saksı olanlardan) Başladım içlerinde domates aramaya. Ve domates buldum hemde red robin :) Şu an peçete içine koyup ıslattım. Sabah küçük bardaklara ekeceğim. Umarım başarılı olurum,bana şans dileyin.
|
Ben akşam gittim bauhausa siz aklıma geldiniz baktım fakat yoktu.Vardı ama sanırım onlar normal domates fidesiydi.Bende ektim 10 gün önce tohumdan fakat halen çimlenmedi :( Umarım sizinkiler çimlenir.
|
Beni hatırlayıp bakmanız çok hoş,çok teşekkür ederim. Umarım tüm tohumlar çimlenir. Ben ilk etapta 3 tanesini ektim. Sonuca göre diğer üçünü ekeceğim.
|
Maşallah çok güzeller
|
konuyu açalı çok olmuş ama bir sorum var.
26. günden sunra ne kadar su veya besin eriyigi verdiniz. bilen varsa herkes cevaplasın lütfen. bende kudret beyin besin eriyiği var ama ne kadar versem bilmiyorum |
Ellerinize, emeğinize sağlık çok güzel ve bilgilendiren bir çalışma olmuş:)
|
8 Aralik'ta ektigim Santini'ler
Merhaba, Kasim ayinda yurtdisi seyahatimde yedigim Santini mini domateslerin tohumlarini alip 8 Aralikta ekmistim. Ciktilar ama cok zayif gorunuyorlar. Sasirtma yapmak icin guclenmelerini mi beklememiz gerekir? |
Ben 18 aralık gece ektim şimdi yani 23. günde konuyu açan arkadaşın 47. gündeki gibi büyüdüler besin eriyiği veriyorum
|
tohumları ekmeye başlayabilir miyiz ev içerisinde , zaman uygun mudur ?
|
Alıntı:
Galiba domates tohumu. Bu mevsimde ekilen domates tohumları ortalama 45 günde dikime gelir.Buna göre planlama yapabilirsiniz. |
Banim Santinilerde fazla bir buyume yok. Sanirim cok dip dibe ekmemden dolayi. Ayirmaya korkuyorum pek zayif gorunuyorlar. Bahsettiginiz besin eriyigi nedir? Dogal olarak evde hazirlanan bir sey mi?
|
eminönünden vitamin aldım sıvı olarak, bunu çileklerde kullansam zararı olurmu?
|
benimkilerin yalancı yaprakları sararmaya başladı. 3. ve 4. yapraklar büyüyor. şaşırtayım mı dostlar.
gerçi gneşe ihtiyaçları olacağı zaman da şubat ve marta denk gelecek ama bakalım güneşsiz ne edeceğiz |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunu ilk defa duyuyorum..Bu değerli bilgiyi paylaştığınız için teşekkürler..İlk 8 10 günün nasıl bir etkisi oluyor acaba.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu ay hesabı , miladi tavimden 14 gündü galiba geriden gelen takvim mi... Örneğin büyüklerin eski hesap dedikleri takvime göre mi? |
Alıntı:
ilginç fide alırken dikkat edilesi şeyler: ben: domatesin cinsi ne fideci: erkenci oturak abi ben: burcu ne fideci: :eek: koç abi hakiki koç |
maşallah =))
|
Tek kelimeyle harika. Bu kadar uğraşıp tek tek fotoğraflamak emek ister. Darısı bizim başımıza inşallah.
|
:)
muhteşem! nasıl yapacağımı bir türlü bilemiyordum. elinize sağlık örnek oldunuz.
bu arada tohumları nereden aldınız? |
Sayın Kirazdomates'in yetiştirdikleri domateslerin cinsi Tiny Timmiş, başka bir yazısında gördüm:p
60 adet tohumu 3.50TL ye buldum, denesek mi acaba biz de:rolleyes: |
Alıntı:
Mümkünse adres verebilirmisiniz? |
http://urun.gittigidiyor.com/ev-deko...i-866-76806284
bu linke bakın bir de 120 adet 3.50 tl |
Ben burada buldum;
TINY TIM CHERRY DOMATES-SAKSIYA UYGUN- 60+ TOHUM 3,50 TL Sanalpazar.com'da Ayrıca bu satıcı elinde bulunan tohum çeşitlerinden 3 adet alana süpriz tohum gönderdiğini söylüyor.. Biliyorum pazarlama stratejisi bunlar ama kanıyorum ne yapayım elimde değil:p |
merhaba hevesinizi kırmak istemem ama bu sanal pazarlarda bol bol satılan tohumlar genelde hibrit oluyor,bırakın yavru vermeyi kndi bile büyümüyor bizzat tecrübe ettim bolca,bence az olsun öz olsun,güvenilir yerden denenmiş tohumları birde genetiği bozulmamış yerli tohumları alın drim,forumun tohum satış kısmında uğraşanlar var ilginizi çekerse.
|
Dün itibariyle siparişlerimi verdim, umarım sorunsuz gelişirler, zira bu hevese kapılmamı sağlayan bu başlıktır;)
Domatesle yetinmedim, salatalık, biber, havuç, turp da aldım:rolleyes: |
Karabük ten arkadasa getirttigim tarla domatesinin tohumlarını 3 gun ıslak pecete arasında karanlıkta beklettikten sonra hafif koklesmıs bende alıp plastik bardaklara ektim bir kısmınıda 3 kg lık yogurt kabına ekip kapaklarını kapattım yaklasık 3 hafta oldu 15-20 tanesini sasırtma yaptım. bir tane fide olmek uzereydı evdeki cicek saksısıns koydum camın onunde gunes oldukca goruyor ve bakdaga sasırtıtıklarıma fark attı. en kısa zamanda aradaki farkı gormeniz icin resimleri ekliycem.
|
bardaktaki ve saksıdaki domates fidesi
1 Eklenti(ler)
işte saksıya daha once almıs oldugum olmek uzere olan domates fidesi ve bardaktaninin karsılastırmasını siz yapın , yanına kalem koydum fark gozuksun diye. pek resimde gozukmesede :)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...rladomates.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025