![]() |
Sayın aydın ,
Neden sirkeli suda beklettiğinizi merak ettim.Açıklayabilir misiniz? |
Alıntı:
|
dikime hazır deşti domatesler
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
deşti domateslerin meyveye duranları varsa resimlerini gönderebilirler mi acaba? yeni mahsullerin tohumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
|
Benim destiler superler
Burda yagmur cok yagdi ondanmi yoksa domates gubresi kattim ondanmidir bilmiyorum ceriden daha irice oldu benim destilerim Bundan sonra baska domates ekmiyecegim Hem bu destilerin koltuk alma hem sirik dikme derdi yok Sayin bahtiyara burdan tekrar coook cok tesekkur ediyorum Malesef cepten resim yuklemeyi yapamadim :( |
2012 Deştileri
5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar geçen yıllarda olduğu gibi yine yüzümüzü güldüren deştiler oldu.Kuyu suyu yetersiz, derede Temmuz ayı ortasında kurudu. Suladığımız karpuz ve acurlar verimsiz ve çürümeler oldu.Özellikle karpuz ve kavun türlerinde. Bazı karpuz fidanları çiçek açıp yayılıyor ama meyve yok:( Oysa Deşti yetiştirilenler zahmetsiz ve verimli. Bu yıl ilk kez acur yetiştirdik bu kadar verimi bende beklemiyordum. Domatesler henüz kızarmadı. Sıcaklar 40-42 derecelerde. Sıcaklardan korumak için ilk kez sebze ve meyvelere koalin kili uyguladık. Tarlayı görenler bilmediğinden koalin kilini zehir sanıyor. Buda benim işime geliyor. Neden derseniz doğal yöntemle bahçemi hayvan sürülerinden ve insanlardan korumuş oluyorum;)
Saygılar |
bahtiyar abi eline sağlık. yalnız deşti domateslerimiz yemyeşil ama çiçek sapından dökülme var
bir de inek dadanmış. bir kaç dalına ısırık atmış. umarım kurumaz :( |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
çiçeklerin bazıları dökülüyor bazıları domates bağlamış. hafta sonu resimleri çekerim.. |
Sayın bahtiyar02,
Deştiler farklı bir cins mi?Tohumları nereden temin edebiliriz? Selamlarımla. |
Alıntı:
Saygılar |
Arkadaşlar;
Ben, deşti domates tohumlarının bir kısmını, doğrudan tarlaya ekmiştim. Birkaç gün önce, yarım torba kadar ürün topladım. Biraz zayıf kaldılar. Yarım torba kadar daha domates tolayabilirim herhalde. Bunların tohumlarını alacağım ilk iş. Resim çektim ama teknik bir sorun nedeniyle sizlerle paylaşamıyorum. Selamlar. |
Bu gün, topladığım domateslerden tohum aldım. Gölgede kurumaya bıraktım.
Sormak istediğim bir şey var. Patlıcan hortumlarının devamına, birkaç kök deşti domates ekmiştik. Patlıcanla birlikte sulandı. Patlıcana ara sıra kimyasal gübre de verdik. Dolayısıyla domatesler de aynı suyla sulandı. Bunlardan da biraz tohum aldım. Şimdi, bu tohumların bir değeri var mı? Saklamamın bir gereği var mı? Selamlar. |
Alıntı:
Saygılar |
Sayın Bahtiyar 02, teşekkür ederim. Takasta kullanacağım tohumlar, tohumu doğrudan toprağa ektiğim deşti domatedlerden. Patlıcanın yanında yetişenlerden aldığım tohumları takasta kullanmayacağım.
Selamlar. |
Sn bahtiyar her çalışmanız gibi buda beni çok şaşırttı ilgimi çekti takdir ettim. Hiç duymamıştım böyle birşey olduğunu acaba bu geleneksel tohumlarmıdır yoksa bu deşti tohumların bir adı varmı?
Tekrar tebrik ederim doğanın dilinden anlamak bu olsa gerek :) bol ürünler |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tesadüf oldu bugün kayınpederimin tarlasında kimyasalar ve sulama yöntemiyle yetiştirilen deştilerin resimlerini ekleyip sizin ve sizin gibi düşünen dostlara farkı anlamalarını için. Bu deştiler sulanmış ve ilaçlanmış,tatları doğallıktan çıkmış. Saygılar |
Sayın Bahtiyar02, haklısınız. Ben, tedbir olsun diye onların da tohumlarını almıştım. Şimdi, deştilerden elde ettiğim tohumlar gelince, onların gereği kalmadı. Biliyorsunuz, deştiler daha geç olgunlaşıyor.
Sizlere bir şey sormak istiyorum; Güzlük deşti domates eksem nasıl olur? Biliyorsunuz bizde sebzeler hem yazlık hem güzlük ekilebilir. Tarlalarım da soğuktan az etkilenen yerlerde. Selamlar. |
Güzlük deşti...!!
Sera harici şartlar için cevabı bende merakla bekliyorum. Sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
|
Sayın Bahtiyar02 iyi anlayamadım. Güzlük olursa deşti olmaktan çıkar mı?
|
Alıntı:
deşti fidem olmadığı için nisan ayında deniz kenarına yakın kumul bir toprağa 4 adet cinsini bilmediğim domates fideleri dikmiştim, can suyu verdim ve bir daha yanına uğramadım, temmuz başında her fidede yumruk büyüklüğünde 2-3 adet domates aldım çiçeklenme devam ediyordu ama temmuz sonu ve ağustos başında tamamen kurudular. Ama domateslerin tadına diyecek yoktu kabukları ince ve kırmızı içleri turuncu tadı mayhoş ve kendinden tuzluydu. sizin deştileriniz sulanmadığı halde yemyeşil ve meyve veriyorlar yeşil çalılar gibiler.kızarmaları eylül ortasını bulacak heralde. |
Bizim deştiler Eylül-Ekim ayına kadar domates verir.Saygılar
|
Merhaba efendim,
Konuyu tekrardan okudum, güzelliklerin tadına tekrar vardım, teşekkürler Sayın Bahtiyar02. Dikkatimi çekti, bir yazınızda; - ''En çok hoşuma giden ise yerli siyah karpuz.Yabani hayvanlar ve insanlardan korumak için toprağın altına sakladım'' demişsiniz. Tamamen toprak altı mı(ne kadar süre ile veya hangi büyüklüğe dek) yoksa çevresini keseklerle kapatıp saklama anlamında mı?. Cümleten sağlık içinde yaşayın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Deşti karpuzları yumruğunuz boyutuna gelince toprağa tamamen gömeriz.Tam olgunlaştığını benimde sonradan kaynımdan öğrendiğim bir yöntemle anladım. Saygılar sevgiler bizden |
Sevgili mrduran;
Özel mesaj kutunuz dolu sanırım.Mesaj atıım ancak bana dönmediniz. Saygılar. |
Bahtiyar bey selamlar ,
Destileri cimlendirirken yine sadece bir kez mi sulayacagiz ( Cansuyu ) topraktaki gibi ? Saygilarimla |
forumdaki herkese merhaba
bahtiyar02 iki senedir çalışmalrınızı takip ediyorum ve sizi tebrik ediyorum Ankara Akyurt da tarlam var burada denemek isterim eğer deşti tohumlarından tedarik edebilirsem yardımlarınızı bekliyorum. hayırlı günler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025