agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Pembe Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/1759.htm)

melek00 19-06-2008 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 250625)
Evet tohum için biraz geç oldu ama isteyen arkadaşlara yinede yardımcı olmak lazım yoksa ekim için biraz geç kalmış ama denemekte fayda var tecrübe tecrübedir bence.

:) evt

Todor 19-06-2008 18:38

1 Eklenti(ler)
Pepino sohbetini pepino başlığında yapsakda, bu başlıkta pembe domates konuşsak daha iyi olmaz mı?

Pembe domatesim meyve bağladı nihayet. Şekli biraz değişik, ecüş bücüş. Pazarda görsem hormonlu derim.

Eklenti 41094

üzüm 19-06-2008 20:59

Çift döllenmeden dolayı şekil bozukluğu oluyor. Hatırladığım kadarıyla benimki biraz daha insaflıydı.

izzeterisen 19-06-2008 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 250695)
Pepino sohbetini pepino başlığında yapsakda, bu başlıkta pembe domates konuşsak daha iyi olmaz mı?

Pembe domatesim meyve bağladı nihayet. Şekli biraz değişik, ecüş bücüş. Pazarda görsem hormonlu derim.

Eklenti 41094

Domateste kediyüzü hastalığı (=catface) diye bir bozukluk vardır. Sizinki ona benziyor. Yerli çeşitlerde çok olur. İnternette arama yaparsanız buna rahatça karar verebilirsiniz.

üzüm 19-06-2008 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen (Mesaj 250736)
Domateste kediyüzü hastalığı (=catface) diye bir bozukluk vardır. Sizinki ona benziyor. Yerli çeşitlerde çok olur. İnternette arama yaparsanız buna rahatça karar verebilirsiniz.

Sayın izzeterisen, Todor'un gönderdiği resim galiba çift çiçeklinin döllenmesi sonucu elde edilen domates. "Cat-facing" hastalığını kokan böcekler yapmıyor mu? (çift döllenme, soğuk vurması ve kokan böceklerin yaptığı hastalık domateste "cat-facing" - kediyüzü denilen şekil bozukluğunu meydana getiriyor diye biliyorum)

Ekleme: Yanlışımı düzelteyim.
çift döllenme, soğuk vurması ve kokan böcekler domateste şekil bozukluğuna yol açıyor.

izzeterisen 20-06-2008 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzum (Mesaj 250772)
Sayın izzeterisen, Todor'un gönderdiği resim galiba çift çiçeklinin döllenmesi sonucu elde edilen domates. "Cat-facing" hastalığını kokan böcekler yapmıyor mu? (çift döllenme, soğuk vurması ve kokan böceklerin yaptığı hastalık domateste "cat-facing" - kediyüzü denilen şekil bozukluğunu meydana getiriyor diye biliyorum)

Ekleme: Yanlışımı düzelteyim.
çift döllenme, soğuk vurması ve kokan böcekler domateste şekil bozukluğuna yol açıyor.

Çift döllenme diye ben bir şey bilmiyorum, duymadım.
Kokan böcek dediğiniz sanıyorum Piskokulu yeşil böcek (Nezera viridula). Nezera viridula meyvelerde emgi yapar, emgi yaptığı yerler süngerimsi bir hal alır ve rengi açılır emgi yapılan yerin. Catface, soğuk vurmasından değil, özellikle örneğin tarlada yetiştiricilikte, ilk salkımların oluşumunun serin zamanlara, biraz soğuk gecelere denk geldiği zamanlarda alt salkımlardaki meyvelerde ortaya çıkıyor. Ayrıca çeşit özelliğinden de kaynaklanabilir.

Todor 20-06-2008 13:14

Bu meyvenin çiçeğide değişikti. #158 nolu mesaj.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1212134337

üzüm 20-06-2008 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen (Mesaj 250944)
Çift döllenme diye ben bir şey bilmiyorum, duymadım.
Kokan böcek dediğiniz sanıyorum Piskokulu yeşil böcek (Nezera viridula). Nezera viridula meyvelerde emgi yapar, emgi yaptığı yerler süngerimsi bir hal alır ve rengi açılır emgi yapılan yerin. Catface, soğuk vurmasından değil, özellikle örneğin tarlada yetiştiricilikte, ilk salkımların oluşumunun serin zamanlara, biraz soğuk gecelere denk geldiği zamanlarda alt salkımlardaki meyvelerde ortaya çıkıyor. Ayrıca çeşit özelliğinden de kaynaklanabilir.

Sayın izzetersen,
Kusura bakmayın, benim yetiştiriciliğim özellikle yabancı kaynaklardan okuyarak edindiğim bilgilere dayanıyor. Bazen türkçe karşılıklarında sorun yaşıyorum. Soğuk vurmasıda bunlardan biri. Soğuk vurması ile anlatmak istediğim sizinde dediğiniz gibi çiçeklenme döneminde uzun süreli (özellikle geceleri) soğuk havaya (<12-13) maruz kalması. Bu duruma ne ad verildiğini bilmiyorum.

Kokan böcek ile Pentatomidae ailesini anlatmak istemiştim. (Böcekler konusunda pek fazla bilgim yok. Resimleri benzemekle beraber aynı aileden mi bilmiyorum)

Çift döllenmeye gelince belki bunuda yanlış kullanmışımdır. Arı döllemesi gereken domateslerde ( 25-30 yıl önce yetiştirilen o domatesleri bulabilmek için uğraşıyorum) çift çiçeklenme olabiliyor. (bu konuda iki tane çift çiçekli domates resmi var) . Yeni türlerde kendi kendini dölleme özelliği var; bunlarda çift çiçeklenme görülmüyor. Arı döllemesi gereken domateslerde çift çiçekliler döllenince Sn. Todor'un gönderdiği resimdekine benzer domatesler elde ediliyor. Ne yazık ki bu domatesler günümüzde fizyolojik hastalık olarak görülüyor.

25-30 yıl önce pazardan aldığım domatesleri hatırlayarak, hepsinin yuvarlak olmadığı, altlarında uzunlamasına kahverengi çizginin olduğu, dilimli domatesleri hatırlayınca kimbilir neleri unutmuşuz diye aklımdan geçiriyorum.

Aynı şeyleri söylüyoruz ama anlatımımız farklı.
Saygılarla

izzeterisen 20-06-2008 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzum (Mesaj 251034)
Sayın izzetersen,
Kusura bakmayın, benim yetiştiriciliğim özellikle yabancı kaynaklardan okuyarak edindiğim bilgilere dayanıyor. Bazen türkçe karşılıklarında sorun yaşıyorum. Soğuk vurmasıda bunlardan biri. Soğuk vurması ile anlatmak istediğim sizinde dediğiniz gibi çiçeklenme döneminde uzun süreli (özellikle geceleri) soğuk havaya (<12-13) maruz kalması. Bu duruma ne ad verildiğini bilmiyorum.

Kokan böcek ile Pentatomidae ailesini anlatmak istemiştim. (Böcekler konusunda pek fazla bilgim yok. Resimleri benzemekle beraber aynı aileden mi bilmiyorum)

Çift döllenmeye gelince belki bunuda yanlış kullanmışımdır. Arı döllemesi gereken domateslerde ( 25-30 yıl önce yetiştirilen o domatesleri bulabilmek için uğraşıyorum) çift çiçeklenme olabiliyor. (bu konuda iki tane çift çiçekli domates resmi var) . Yeni türlerde kendi kendini dölleme özelliği var; bunlarda çift çiçeklenme görülmüyor. Arı döllemesi gereken domateslerde çift çiçekliler döllenince Sn. Todor'un gönderdiği resimdekine benzer domatesler elde ediliyor. Ne yazık ki bu domatesler günümüzde fizyolojik hastalık olarak görülüyor.

25-30 yıl önce pazardan aldığım domatesleri hatırlayarak, hepsinin yuvarlak olmadığı, altlarında uzunlamasına kahverengi çizginin olduğu, dilimli domatesleri hatırlayınca kimbilir neleri unutmuşuz diye aklımdan geçiriyorum.

Aynı şeyleri söylüyoruz ama anlatımımız farklı.
Saygılarla

Benim de çocukluğumda şimdiki hibrit domatesler yoktu. tarlada yetiştirdiğimiz domateslerin çoğunda aynı durum vardı. Yerli çeşitlerde böyle şeylerin olması normal. Islah edilmiş şimdi kullanılan çeşitlerde de serin şartlarda bu durumun çıktığını biliyoruz.
Sanırım çift çiçek döllenmesi dediğiniz şey büyük bir ihtimalle yetiştiricilikten kaynaklanan bir durum olması gerekir diye düşünüyorum. Emin değilim. Meslek yüksek okulundaki arkadaşlarla da bir görüşeyim bu konuyu. kesin bilgi alırsam buraya eklerim.
kolay gelsin

ezo 23-06-2008 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 250993)

Benim tohumdan yetiştirdiğim marmande cinsi domateslerimde de bu şekilde çiçekler var. Ama bütün çiçekleri böyle değil. Şuanda fındık kadar bir domates var üzerinde. Sonucu merakla bekliyorum.

izzeterisen 23-06-2008 18:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezo (Mesaj 252138)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 250993)

Benim tohumdan yetiştirdiğim marmande cinsi domateslerimde de bu şekilde çiçekler var. Ama bütün çiçekleri böyle değil. Şuanda fındık kadar bir domates var üzerinde. Sonucu merakla bekliyorum.

Bu çiçek ilk salkımda mı?

Todor 23-06-2008 18:43

Evet, benim bitkimde ilk açan çiçek. Salkım şeklinde değil, tek sap üzerinde tek çiçek şeklinde açtı. Fakat artık iki çiçek açıyor.

Selahattin Yılmaz 23-06-2008 22:12

Todor bende pembelerde bu tarz çiçeklere rastladım sanırım ırsi :p

Nurcan Özgür 23-06-2008 22:32

sevgili turco tarafından domates tohumlarım yola çıkmış 1-2 güne kadar bende olacaklar...teşekürler ;)

izzeterisen 24-06-2008 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 252148)
Evet, benim bitkimde ilk açan çiçek. Salkım şeklinde değil, tek sap üzerinde tek çiçek şeklinde açtı. Fakat artık iki çiçek açıyor.

İlk salkımlardaki çiçekler ve meyveler domateste genellikle sorunlu oluyor. Sonraki çiçekler herhalde normal çıkarlar. Bize de bildirirseniz durumu seviniriz

Tuba 24-06-2008 08:43

Merhaba,

Bu hafta cuma gününe (27 Haziran 2008'e) kadar 7 adet pembe domates fidemi verecek birini arıyorum.

malbman 24-06-2008 09:12

İzmir' e göndermen sorun olmazsa ben talip olurum Tuba.

ezo 25-06-2008 16:43

evet, benim çiçekte ilk salkımda salkımda bir sürü çiçek var sadece 1 tanesi böyle diğer fidelerde de durum aynı ikinci salkımlar oluşunca haber veririm.

BirLira 25-06-2008 19:53

3 Eklenti(ler)
Bunlar da bana tohumları marmarisden gelen pembe çiçekleri,
3. resim bahçenin en ecüş bücüş çiçeği :)

Eklenti 41661

Eklenti 41662

Eklenti 41663

izzeterisen 25-06-2008 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BirLira (Mesaj 252904)
Bunlar da bana tohumları marmarisden gelen pembe çiçekleri,
3. resim bahçenin en ecüş bücüş çiçeği :)

Eklenti 41661

Eklenti 41662

Eklenti 41663

Merhaba.
Merak ettiğim domatesler değil.
Fotoğraf markanız ne,
Bu çekimleri hangi ayarlarda yapıyorsunuz?

BirLira 26-06-2008 22:02

Merhaba,

Cevabı ilgili başlıkta verdim
http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=71

malbman 27-06-2008 09:06

Sevgili Tuba' nın gönderdiği pembeler dün akşamüzeri elime geçti. Geldiklerinde yolculuğun ağır izleri vardı üzerlerinde ama (acil durum olduğu için) pet şişelerden yaptığım saksılara alıp suladım ve bu sabah dipdiri olduklarını gördüm. Bir-iki saate kadar Çeşme' deki evin bahçesine doğru yola çıkacaklar. Resimlerini yüklüyorum.Arka planda görünen biber ise konu mankenidir ve konuyla başkaca hiç bir alakası yoktur:p:p.Bir de sorum olacak;ne kadar net göründüğünü bilmiyorum ama pembelerin birinin yaprağında görüntülediğim uç uç böceğinin (biz uğur böceği demeyiz ona) sarısı olan bu yaratık da uç uç böceği gibi, zararlıları yer mi?

malbman 27-06-2008 09:10

5 Eklenti(ler)
Keşke fotoğrafları yüklemeyi unutmasaydım:o:o

Oyaman 27-06-2008 11:31

Uçuç böceği = Uğur böceği

Nurcan Özgür 27-06-2008 17:36

SEVGİLİ TURCO gönderdiğiniz pembe ve iri domates tohumları bu gün elime geçti. Az sonra toprakla buluşacaklar teşekür ederim. ;)

dal 05-07-2008 09:41

Benim bostana komşumuz domates fidesi hediye edip dikmişti.Böyle boğumlu boğumlu ve irice keskin kokulu domatesler olmaya başladı renklenmeye başlamadı ama böyle biçimsiz başka domates türü var mı pembe domates olma olasılğı varmıdır?

Harun Parlak 05-07-2008 21:32

3 Eklenti(ler)
Selam pembe domates seven arkadaşlar benim pembe domateslerimde baya bir gelişti hatda Carmen cinsi olanları bile geçti irilikde.

Selahattin Yılmaz 05-07-2008 23:15

Maşallah...

ezo 07-07-2008 23:42

Gerçekten maşallah.

kuzen38 08-07-2008 02:51

Caspian Pink Tomato isimli bir tohum gecti elime, aynı cins degil sanırım ama belki lezzet ve kabugun inceligi bakımından aynıdır. Artık seneye ögrenecegiz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025