![]() |
|
![]() |
#1681 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Kalambaklı teşekkür ederim. Geçen sene dokuz adet fideyi kırmızı örümcekler kurutmuştu, sağ kalan bir taneden alabildiğim tohumlarla devam etmeye çalışıyorum. Çocukların okulu sayesinde tanıştığım arkadaşlarım da merak sardılar, birer tane onlara vereceğim, sonra aldığımız tohumları paylaşmaya devam edeceğiz. Ne kadar kışın yetiştirmek mümkün olsa da yine yazı seviyorlar. Kışın hem yavaş gelişiyorlar hem de zararlılara çabuk yakalanıyorlar. geçen sene kırmızı örümcek, bu sene de beyaz sinek. umarım yeni çimlenenler sağlam büyür. Sn. Şebnem&mircan, tohumları 30 martta ekmişim, çimlenmesi bir haftayı bulmadı, hızla gelişiyorlar. Bulunduğu ortam çok aydınlık, sıcaklık yaklaşık 20-22 derece. Torfa ekmedim, bir süre sonra beslenemedikleri için gelişemiyorlar, vakit kaybetmeden şaşırtmak gerekiyor. "Sihirli toprak" kullandım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Bende sizin gibi cimlendirmede organik toprak kullandim. Torf dediginiz gibi gelistirmiyor. Torf'a ektiklerimle topraga ektiklerim arasindaki gelisme farki cok buyuk. Tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Sayın şebnem hanım,elinizde yeterli tohum varsa fazla ekin.Böylece şansınızı artırırsınız.Tohumları toprağa değil ,torfa ekin bence.Torf nemi uzun süre koruduğundan daha iyi çimleniyorlar.Çimlendikten sonra 3.yaprağı gördüğünüzde toprağa şaşırtın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Ağaç Dostu
|
Su anda ev sera durumunda, biraz daha tohum ekersem fidelerimle birlikte evden atilma teklikesi an meselesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Ağaç Dostu
|
Red Robinimin son hali. Artık büyüme ucunu koparma zamanı geldi sanırım. Umarım, bu defa sevgili denizakvaryumu'nun başlığın ilk mesajında eklediği fotoğraftakine benzer bir form kazandırabilirim bitkiye. ![]() Bu tek meyvesi. Bir kaç gün bakımsız kaldığı için bununla birlikte açan diğer tomurcukları döküldü. Şans eseri bu hayata tutunabilmiş ![]() ![]() ![]() Bunlar da yeni tomurcuklar. Artık bakımını hiç aksatmıyorum. Bu yüzden hepsinin meyve tutacağını sanıyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Bana red robin tohumu gönderebilecek arkadaş var mı? Netten satın alıyorum iki seferdir farklı tür çıkıyor. Son aldıklarımın boyu 2 metreyi geçti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
tohum varsa ben de istesem .)) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Erken zamanda çok meyve bağlamaması belkide daha iyi olur, bitki tüm enerjisini tek meyveye vererek daha iyi geliştirebilir. Gayet sağlıklı gelişmişler, benim domatesler daha yeni 3. yapraklarını çıkartıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2010
|
RR lerin son durumları
Sanırım doğal ilaçlarn(1kükürt- 2tespih agacı - 3acıbiber+pelin) etkisi ile haşeratlardan kurtulmuş gibiyim. İnşallah tekrar geri gelmezler. Bu arada küçük RR fidelerinden bir tanesindeki(RR-2) ürünlerini saydım.43 adet çıktı. Ne kadar bereketli bir bitki maşallah. Bizi bu bitki ile tanıştıran tüm arkadaşlara özellikle malbmana çok teşekkür ederim. Bu arada saygıdeğer malbman sizin çiçeklerin tutmaması güneşsizlikten olabilirmi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Ağaç Dostu
|
Sayin gezen82 saksilarinizin ebatlarini ogrenebilirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Ağaçsever
|
Saygıdeğer sebnem&mircan ; Boyutlarını ve ebatlarını bilmiyorum ama çok büyük değiller. Müsait bir zaman ölçüp yazarım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Ağaç Dostu
|
R.R iki gunde cimlenir mi acaba? 21 de ektigim uc tohumdan bir tanesi ikinci gun cimlendi. Daha eski ektiklerimden hic haber yok. Ayni zamanda melissa ekmistim. Etiketleri karistirmadiysam bu R.R beni cok sasirtti. Melissa kac gunde cimlenir ki ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2010
|
Sayın malbman ben de aktardım domatesi durgun suya ![]() Tek meyvesi var şimdilik, Çiçek açmadı bitürlü diğer tomurcukları İlk fırsatta fotoğraf çekip yorumlarınızı isteyeceğim, ne de olsa sizin emanetiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Yeni Üye
|
Resimler de burda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Yeni Üye
|
4. resimde gövdedeki benekler nelerdir bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Yeni Üye
|
Bir de 3 resimde ters duran ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Ağaçsever
|
![]() ![]() Bizim minik RR lerden de birkaç tanesi kızardı. Bu arada arkadaşlar size 2 sorum var. 1-Redrobin Kızarır kızarmaz yenir mi? (veya tohum alınırmı?) yoksa belirli bir süre beklemek mi gerekir? 2-Yuvarlak olan saksıdaki fidenin koltuk budamasını bir kaç ay önce yapmıştım ve budadıklarımdan bir tanesini de(ki nedense onu kopardığıma pişman oldum) hemen aynı saksıya diktim.hemen kurumasına gönlüm elvermedi. ve haftalardır kurumadı. Domatesler çelik ile de yetişiyormu yoksa bu bir ilk mi ![]() Alıntı:
dikdörtgen olanın boyu=30cm eni=18cm yüksekliği=16cm(birtanesi bu kadar küçük bir saksıda birde yanında başka bir fide olmasına karşın 43 adet RR verdi) yuvarlak saksının çapı 24 cm yükseklik 20 cm miş. Saygıdeğer; Burak Tümer; araştırma yapmadım ama aynı şekilde benek dediğiniz gövdedeki çıkıntılar benimkindede oluyor. Hatırlarım annemin diktiği bahçedeki domates fidelerimizde de olurdu. Tahminim şu ki; domates gövdeden çabuk tekrar kök atabiliyor.(annem ve babam bu yüzden belli bir süre sonunda domates fidelerinin torakla buluştuğu yerlerden biraz kazıp fideleri toprağa yatırırlardı) Bu çıkıntılarda nem den ötürü kök atmak istemesinden oluşuyor olabilir. Yalnız bu tamamen bir fikir daha doğru yanıtı tecrübeli arkadaşlar verirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
buu r.r lerdede koltuk alma olayi oluyormu arkadaslar,benim saksi domateslerimde cicek acti ve birkac yerden dal atmaya basladi alayimmi almayayimmi,ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
siz yeni tohumlar ekin bence sayi isik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Ağaç Dostu
|
Bekleyeceğim, çünkü uzun zamandır dikkat etmediğim bir bardakta olan kırmızı biber tohumlarından iki tanesi çimlenmiş toprak üstüne çıkmaya çalışıyor. o tohumları ekeli birbuçuk ay oldu. Demekki hiç çimlenmemiş olması ileride çimlenebileceği umudunu doğuruyor. Çimlenipte büyüyemeyenlerden umut kestim artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Ağaç Dostu
|
Saksi olculeri icin cok tesekkur ederim. Kizarmislar da cok guzel masallah. Ben olsaydim kizarmasini bile bekliyemezdim galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Red robin tohumlarını nereden temin edebilirim, İstanbul'da güvenilir bir yer varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler bilgi için RR lere de maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Ağaç Dostu
|
7 Nisan da ektigim R'R lerden umidi kesince topraklarini bir saksiya bosaltmistim tekrar kullanirim diye, dun bir seyler ekmek icin topragi kullanirken aradan kucuk bir fide cikti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2011
|
bilgi için teşekkürler.benim yetiştirmeye çalıştıgım domatesler hava muhalefetlerine takıldı balkonda domates yetiştirmek çok zor burdan ögrenecegim tabii |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Ağaç Dostu
|
Aslinda bana kolay gibi geldi sevgili Hatice Aras. Uygun hava sartlarini kullanabilirsek guzel sonuclar alabilecegimizi dusunuyorum. Bu arada hosgeldiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|