22-04-2011, 19:16
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-02-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı
Sayın arimayam, domates fidelerinizi -derece olmadığı sürece dışarı çıkarabilirsiniz ve ayrıca arzu ederseniz size red robin tohumu gönderebilirim.
Sayın sebnem&mircan, tohumları mart ayının son günü ekmiştim ve havaların mevsim normallerinin altında gitmesinden dolayı ancak bu kadar gelişebildiler, ama önlerinde oldukça uzun bir sezon var.
Sayın kiraz, fideleriniz harika gelişmişler elinize sağlık ve şaşırtıp göndereceğiniz dostlarınız sabırsızlıkla bekliyorlardır.
Saygı ve Sevgilerimle,
|
Sn. Kalambaklı teşekkür ederim. Geçen sene dokuz adet fideyi kırmızı örümcekler kurutmuştu, sağ kalan bir taneden alabildiğim tohumlarla devam etmeye çalışıyorum. Çocukların okulu sayesinde tanıştığım arkadaşlarım da merak sardılar, birer tane onlara vereceğim, sonra aldığımız tohumları paylaşmaya devam edeceğiz.
Ne kadar kışın yetiştirmek mümkün olsa da yine yazı seviyorlar. Kışın hem yavaş gelişiyorlar hem de zararlılara çabuk yakalanıyorlar. geçen sene kırmızı örümcek, bu sene de beyaz sinek. umarım yeni çimlenenler sağlam büyür.
Sn. Şebnem&mircan, tohumları 30 martta ekmişim, çimlenmesi bir haftayı bulmadı, hızla gelişiyorlar. Bulunduğu ortam çok aydınlık, sıcaklık yaklaşık 20-22 derece. Torfa ekmedim, bir süre sonra beslenemedikleri için gelişemiyorlar, vakit kaybetmeden şaşırtmak gerekiyor. "Sihirli toprak" kullandım.
|
|
|