![]() |
|
![]() |
#1201 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Sayın Sarıcan, Toprakta olmadı bir de topraksız tarımda RR'leri deneyelim. İgili mesajları inceleyeceğim. Teşekkürler. Sayın Dudi, Sanırım doğru şeyi almışsınız. Kükürt sarı olur. Biraz da kötü kokar. Sanırım doğru |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Ağaç Dostu
|
Sn. akcan67, Sn. rencberdede, Cevabı özellikle bugüne erteledim. Çünki bugün Kudret Ağabey ile buluşacaktım. Eğer ona gidemezsem sizlerin ilaç önerisini cevaplayacaktım. Sağolsun bugün Kudret Bey' den bir miktar kükürt edindim. Yardım önerileriniz için içtenlikle teşekkür ediyorum. Sn. Douglas Fir, Eğer zor gelmezse akan su yapmanızı öneririm. Daha rahat edersiniz. Bu konuda benim red robinlerin durduğu sistemi öneririm. Sadece domates için değil çok değişik amaçla kullanabilirsiniz. İmalat detayları hyponica başlığında 29. mesajdan itibaren imalat detaylarını anlatmıştım. Elinizdeki malzemelerden bir benzerini yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Alıntı:
Birer hafta ara ile 3 defa yapraktan uyguluyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Sn. ayax; Gerçekten harika görünüyolar. Sizi tebrik ederim. Bakalım benimki de şuan tomurcuk açmaya başladı. Yalnız bi sorun var, alt yaprakları garip bi şekilde kuruyor. Umarım önemli bir problemi yoktur. Sağlıcakla büyütün domateslerinizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2010
|
red robinlerin son hali güneşi görünce coştular |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili dudi :-) benimkilerden de 4 tohumdan 3 tanesi çimlendi 2 si evde 1 i de işyerinde ayrı olamıyorum onlarsız :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Ağaç Dostu
|
Aydın bey öncelikle Teşekkür ederim... aynı sorunu bende yaşıyorum çareyide kuruyan yaprakları budamakda buldum... yaprakların budanması domatesin lezzetini etkilediğini söyleyebilirim... dolayısıyla sadece kuru yaprakları budamanızı öneririm. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin uygulamaları
Balkondaki Red Robinler çiçeğe durdular. Yalnız akan su kültüründe olanlar tembellik ediyorlar. En verimli ve çabuk olanlar mutfak atıklarından yaptığım kompostla zenginleştirdiğim saksıda torf-perlit karışımında olanlar oldu. Gerçi yoğurt kabında perlit içinde duranlar da onlarla yarışıyor ama akan sudakilerin gecikmesini anlayamadım. Ayrıca saksılarda perlit-hydroton karışımlarında ve başaşağı asılı olan red robinlerde tomurcuk yaptı. Yakında onlarda açarlar. Sulama suyunu akan su deposundan ortak kullanıyorum ama zannederim domates kökleri katı ortama tutunup orada gelişmeyi daha çok seviyorlar. Geçen sene akan su kültüründe olanları iki ay yalnız bırakmama rağmen tatil dönüşü kasım ayının sonuna kadar domates vermeye devam etmişti. Umarım bu senede mahçup etmezler. Bu arada pembe domatese yaptığım aşı tutmadı. Yapraktaki külleme kükürt uygulamasından sonra kayboldu. Domatesleri kurtardık. Düzenleyen Sarıcan : 03-03-2010 saat 16:45 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sarıcan, küllemeye rağmen harika görünüyorlar. Yalnız akan sudakilere tembel demekle haksızlık ediyorsunuz gibime geldi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Malbman, Tomurcuk başından beri hepsinde var ama akan sudakilerin patlamaya niyetleri yok, hem küçük hem de yeşil olarak öylece duruyorlar. Diğerlerinin hepsinde tomurcuklar patladı veya patlamak üzere uçlarını zorlamaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2009
|
bu domatesler içeride tozlanmayı nasıl başarıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Ağaç Dostu
|
Boyu uzamaya başladı:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
limoncu onlar bir şekilde tozlaşıyorlar tozlaşmada problem genelde kendine kısırlık (yani kendi çiçeğinden döllenmeme) eda hanım bu aylar domates ve biber tohumlarının ekim zamanı balkona ekim için şu an havalar soğuk olduğu için uygun değil. ev ortamında ekin tohumlarınızı 10 gün civarında zaten tohumlar filizlenir bir 10 günde kendilerine gelmeleri sürere zaten 20 gün sonrada istanbulda havalar ısındığından balkona alabilirsiniz. diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
Red Robin
RR lerin son hali. Daha önce çiçeklenmişlerdi, kurudular. Şimdi yeniden çiçeklendiler. 1 aydır, çiçekleri, neredeyse aynı boydalar. İnek gübreli toprak kullandım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak buhar üretiyor sevgili Dudi. Kışın önündeki hazneye bir parça da Vıcks koyuyorum. Hem ortama güzel bir koku veriyor, hem de nem oranını arttırıyor. Yalnız; her ne kadar çocuk odaları için falan diye satılıyorlarsa da, bir yerde solunum hastalıklarına yol açtığını ve bu nedenle çocuk odalarında kullanımı riskli diye okumuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2006
|
Ben de ilk redrobin tohumlarımı komposta koydum. Bakalım ne olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
RR ler mutfakta duruyor, nem yetmiyor demek ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Ağaç Dostu
|
çiçek vermeye başladı:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah nasılda güzel olmuş sevgili hobbytarım, benimkilerin akşama fotosunu çekeyimde siz bir bakın şaşırtma zamanı gelmişmi? 2 çimlenmiş yanyana şimdilik; bu hafta sonu vakitleri geldiyse şaşırtmak istiyorum yeni yerlerine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili dudi ,sevgili malbman.Eskişehir çok soğuk olduğundan ve sürekli ısıtıcılar çalıştığından odanın nemi azalıyor ben de ısıtıcının üzerine bi kavanoz su koydum umarım biraz olsun nemlenir oda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|