![]() |
|
![]() |
#1141 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Sayın Aydın, Fidelerinizi mümkün oldukça 15 derecenin altında tutmamanız gerekmektedir. Bu sıcaklığın altında büyümeleri yavaşlar, özellikle güçsüzlerse çabuk ölürler. O yüzden serada veya ev içersinde tutmanız daha uygun olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Zaten ev içinde. Bir de sera etkisi yapıyorum. Kalorifer peteklerinin üzerindeler. ama ne yaptıysam olmuyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2009
|
benimde bir sorum olacak, torf içersine ektiğim RR tohumları 4.gün çimlendiler 1-2 gün sonra 3-4 cm kadar oldular ama yaklaşık 17.gün oldu boylarında ve yapraklarında bir ilerleme yok oda sıcaklığında kalıyorlar fazla sulamıyorum nemli tutuyorum acaba eksik olan bişey mi var? yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Domatesler 15-25 derece arası sıcaklık oynamasının olmasını seviyorlar. (En azından benim tecrübelerim böyle). Sayın Malbman'ın dediği gibi her zaman torf yeterli gelmez. İyi bir torf ve daha önce her hangi bir bitki yetiştirilmemiş torf öncelikli tercihtir. Bu arada hazır yağmur mevsiminde iken temin edebilrseniz yağmur suyu sulamanızı öneririm. Saksının kalorifer peteği üzerinde durması bence kök gelişimi için uygun değil, odada güneşte görebilen pencere kenarının daha uygun olabileceği kanısındayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Besin olarak ne veriyorsunuz, yeterince ışık alıyor mu gibi sorulara vereceğiniz cevaplar da önemli gelişmesi açısından. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En basitinden sevgili Kudret hocadan ya da sevgili envordan topraksız tarım besini tedarik edip, bu besinle sulayabilirsiniz. Diğer türlü de toprağa normal gübre takviyesi yapabilirsiniz ama bunun nasıl yapılacağı hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim. Ancak eminim bu konuyu çok daha iyi bilen dostlarımız yol gösterecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
Benim RR lerimin üzerinde çiçekler var. uzun bir zamandır öylece duruyorlar. Gübreli bahçe toprağındalar. Çocuklar 2 kez düşürdü acaba ondan mı çiçekleri büyümüyor? Ne yapmalıyım?Çiçekleri kopartayım mı? Beklesinler mi? Yoksa gözden mi çıkarmam gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
arkadaşlar hepinize merhaba, ben yeni üye oldum ve ilk okuduğum forum bu. gerçekten de nebi derya imiş site. sizlerden rr tohumu rica ediyorum. eğer yardımcı olursanız sevinirim. hepinize saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Gözün aydın sayın malbman benim reddobinler 2 parti tuttu sogukta kalmasın dedim içeri aldım kurudu. ![]() 2000. mesajı ne zaman atacan abi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kadiray27, ben de dün seni andım. Bana geçen yıl yolladığın goji meyvesini bir kıyıda unutmuşum. Onu buldum ve tohumlarını çıkardım. Çıkarırken de seni andım. Gojinin yanında incecik tohumlar yollamıştın. Onlar ne tohumuydu? İstersen adresini yolla yeniden Red Robin göndereyim. Bu da 2000 oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunu şahsi bir şey gibi algılama. Seninle ilgisi yok, sadece ilk mesajında tohum isteyip gönderdiğim ve bir daha da ortada görünmeyen o kadar çok üye var ki. Bu tür birşeyi bir daha yaşamamak adına kendimce aldığım bir önlem bu. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2009
|
Bende saksılara aldım yeni redrobinlerimi tam 12 saksı. İnşallah yemekte kısmet olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Sayın fevziye, bu manzarayı gören domatesleriniz eminim çok lezzetli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. Bende tohum siparişi verdim umarım yakın zamanda gelir ve aranıza katılabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fevziye; gözünüz aydın. Ne güzel mahsul almak. Manzara da muhteşem gerçekten. malbman; fotoğraf çektim ama çiçekler o kadar minik ki belli olmadı. Çiçekler kurumaya başladı. Gövde üzerinde yeni yapraklar çıkmaya başladı. Sanırım çiçekler de yenilenecek. Elimde 2-3 adet tohum kaldı onları ekeceğim. Gerekirse siz de tohum var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaç Dostu
|
lale76 arkadaşım. Tohum konusunda hiç endişen olmasın. İstediğin zaman haber et, anında yollarım. Çiçekler nem az olduğu için kuruyabiir. Geçen yıl ben de aynı şeyi yaşamıştım ama dediğim gibi, görmeden ahkam kesmek zor ![]() Sen yine de ortam nemini bir kontrol et. Sorun nem ise en azından bundan sonraki çiçekleri kurtarırsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
arkadaşlar, 2 sene önce balkonda sarmaşık cherry domates yetiştirmiştim. balkon en süt katta olduğu için kuş gübresi toplayıp toprakla karıştırdım. aman allahım, inanılmaz domateslerim oldu. işin püf noktası çok fazla gübre koymamak. yoksa yakıyor. her sabah oluşuma bir tabak domates topluyordum. işin en güzel tarafı muhteşem tat ve kokuları oluyor. o da iştahla yiyordu. hayat bu be. ama hiç içeride domates yetiştirmedim. sanırım ilginç olacak. forumda okuduğum yurtdışı sitelerden tohum sipariş edeceğim. umarım olurlar da sizlerle deneyimlerimi paylaşırım.saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
|
Mutfakta duruyorlar. Nem sıkıntısı yok. Düşmelerinden kaynaklandı sanırım, toparlayamadılar gibi geliyor. Bakalım zamanla nasıl olacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Bu narin görünümlülerde benim red robinlerim. Umarım büyüyüp o leziz mahsülünden yeme firsatı verir bize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2010
|
Arkadaşlar bunlarda benim red robinlerim.Yaklaşık 15 gün önce çimlendirmeye başladım.Şimdiye kadar sadece su verdim.Bugün itibariyle topraksız tarım denemelerinde kullanacağım besin çözeltisinden biraz seyrelterek verdim.Biraz daha büyüsünler yerlerine alacam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|