![]() |
|
![]() |
#1053 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Domateste izolasyon mesafesi sıfır değil miydi? Sadece kendine döllediğini biliyorum. Yanlış hatırlıyor olamam. Biber yabancı döle açıktır ama domates için bu geçerli değil. Ya da oturup tüm konuyu taramalıyım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Alıntı:
Buradaki yazıda Sn.Selahattin Yılmaz sizinle aynı fikirde değil,ben de çapraz döllenme olduğunu sanmıyorum...Çünkü burada dölenen Pembe Domates değil Red Robin olması gerekiyor,o da olmayacağına göre... ![]() Düzenleyen Gurtunca : 02-07-2009 saat 13:26 Neden: açıklama |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
R.R.lerim kızardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
|
Cidden güzeller..Tebrikler..Benimkiler de kızardı kızaracaklar... Düzenleyen Gurtunca : 03-07-2009 saat 13:26 Neden: Fotoğraf eklentileri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da diğer cherry tipleri
Onlar da kızardı kızaracaklar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2008
|
Alıntı:
Açıkçası bende aynı durumu yaşıyorum. tohumları ocakta ektim. Şimdi daha yeni çiçeklendiler. Taban malzemesi olarak torf+toprak+koyun gübresi kullanıyorum günde ortalama 4 saat güneş altında kalıyorlar ve günde bir kez suluyorum. Acaba domatesler biraz geçmi büyüyor yoksa bende bir sorunmu var.. Birde bazı üyeler 55 gün domatesi olduğunu yazmışlar. Bu 55 gün nedir? Tohumu ektikten sonra ürün alma süresimidir? Şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
![]() ![]() arkadaşlar benim domatesler böyle kaldı büyüyor ama hala minik yumurcak kırmızı şeyler yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
merhaba bende red robin domates tohumu var bunları nasıl saklayacağım kurumadan bir cevap bekiyorum:d |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaç Dostu
|
"Kurumadan" derken ne kastettiğini anlamadım sayın lazuribo ama tohumların yaş olduğunu kastediyorsan, tohumları saklayabilmen için kurutman lazım. Kuruttuktan sonra bir beze sarıp kuru bir ortamda saklayabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaçsever
|
yok zaten kurmuş olan bir tohum ekime hazır yani hepsini ekemeyeceğimden dolayı nasıl saklarım diye sordum beze sarmak şartt mı ufak bir kap var hava geçirmiyo ona koydum uygun mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
4 mayısta tohumlar ekildi, 19 mayısta ilk yapraklarını verdi, 30 Haziranda saksı değiştirmeden önce çekilmiş son durum ise; ![]() ![]() Bu zamana kadar kendilerine pencere önünde bakmıştım. Şimdi ise terasın sabahtan öğlene kadar direk gün ışığı alan bir bölgesine yerleştirildiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Seneye kullanacağınız tohumları SERİN KURU ve KARANLIK bir yerde saklamanız yerinde olur.Kapaklı teneke kutular idealdir. Elinizde birkaç tür varsa kilitli naylon poşete koyup etiketleme yapmanız da gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
RR lerim kızardı..
En sonunda RR lerim kızardı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaçsever
|
bir şey sormak istiyorum geçenlerde red robin tohum aldım.Ekeli 3-4 gün oldu ama sanki kendimi kandırılmış hissediyorum.Hibrit olan tohum ekildiğinde çıkan filize benziyor.Sadece boy atıyor.Acaba yanlış mı düşünüyorum.Daha ne kadar daha sürer bu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaçsever
|
fotğraf malesef ekleyemiyorum dondurma kutusuna ektim ağzı kapalı vaziyette biraz güneşte bekletiyorum .Sonra ısınınca içeri alıyorum ve kapağı aralıyorum.sulama da çok ince püskürten bir kit var onla arada bir suluyorum sis gibi bir şey yani.Ne gibi önerileriniz olur?Ağzı açık mı güneşe bırakayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaçsever
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2&d=1226840124 fotğrafı forumdan bulup ekledim boyu filan böyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lazuribo 3-4 günlük bitkini nasıl olmasını bekliyorsun ki? Hiç merak etme bitkin son derece sağlıklı. Sen onun ağzını aç, direk olarak güneş almayacağı ama bolca ışıklanacağı bir yere koy. Doğrudan güneşe maruz bırakma çünkü daha çok zayıf, yanabilir. Toprağı kurumaya yüz tuttukça sula. Hatta yaprakların pörsümesini bile bekleyebilirsin sulamak için. Bu sayede hem kökü, hem de gövdesi gelişir ve sen de hayal ettiğin domates fidesine kavuşursun. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bugün RR hasadı yaptım. Tadı nedense umduğum gibi değildi. Fakat en çok şaşırdığım husus kabuk kalınlığı. Doğrusu daha önceden tadanların kalın kabuk yorumlarına katılamayacağım. Tiny tom cherry domatın kabuğu RR yanında kösele gibi durur. Bu arada sıcaklardan mıdır bilmiyorum( sulama düzenli olduğu için nedeni değildir sanırım) bir kısmında yarılmalar oluşmuş. Tadı fazla tatlı gelmedi bana. Buna rağmen bahçemin vazgeçilmezleri arasına girmiş durumda. Meyve iriliği, boy yapmaması ve kabuk kalınlığının fazla olmaması benim için yeterli sebeptir. Acaba diyorum RR yerine başka bir tür domat mı yetiştirdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
En gösterişli RR im uğradığı örümcek istilası sonucunda bu hale geldi.Ev yapımı ilaçla müdahele edip,hepsini defettim ama yapacak fazla birşey kalmamıştı.Yine de domateslerini kızarttı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 3 gündür RR ve diğer cherry tipi domateslerin hasatı yapıldı..RR lerdeki kannatim ince kabuk ve muhteşem aroması oldu.Diğer Tumbler,Tumbling Tom Red ve Tumbling Tom Yellow,Tüylü Cherry lerin kabuklarını daha kalın,daha tadsız bulduk...Herhalde diğerlerinden vaz geçip sadece RR ile devam edeceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaçsever
|
Neredeyse ektiğim tüm r.r 'leri kaybettim biri hariç ektiğim toprak torf değildi acaba ondan mı kaybettim,daha önce sebze ,süs bitkisi torprağı karmaşık bir şeydi .Bauhaus kozyatağı mağazasından anadolu torf aldım +humuslu yalnız perlit de alıcaktım onu bulamadım.Dilerimki bu sefer ektiğim 5 adet tohum'u yetiştiribileyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet hasad zamanı; RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 1 nisan RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün) RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : 24 mayıs (54. Gün) RR nin ilk meyvesi tadıldı : bugün (107. gün) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
A çok güzel görünüyorlar. Red Robin Domates başlığına ilk kez baktım da. Demek az ışıkda yetişebiliyorlar. Ve üstelik odada. Galiba ben de bulaşmak istiyorum bu kırmızılara. (Zaten daha önce bakmadığım bir başlıksa, korkarak bakar oldum artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Merhaba Red robin tohumunu Kayseri de nereden bulabilirim. Birde her mevsim yetişebilir diye duymuştum bu doğru mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|