![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
|
sertug guray öncelikle aramıza hoş geldiniz. Üç günlük bir üye olarak sorunuzu doğru başlıkta sorduğunuz için tebrik ve teşekkür ederim. Ama doğru başlığı bulabildiğinize göre, derdinizin çaresinin olduğu başlık ya da başlıkları da bulabileceğinize eminim. Çok değil bir parça zaman ayırır da forumu dikkatle incelerseniz Red Robinleriniz için en doğru teşhis ve tedaviyi bulabilirsiniz. Bence Red Robinler kendileri için, bu kadarcık da olsa, zaman harcanmasını hakediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
1 hafta önce ilk domatesimi yedim. daha iri olmalarını bekliyordum gerçi ama saglık olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Rr
Arkadaşlar 18 martta tohumlarını ektiğim RR lerin son hali.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
|
Kızarmaya başlayanlar ve ilk hasat
İlk kızaran en miniği oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
Bu şimdi red robin meyvesi mi??? Ben henüz şu RR olayını çözmüş değilim.Yani sizin gönderdiğiniz fotoğraftaki domates cherry domates gibi minik. Eğer Sn.Malbman'dan gelen tohumların meyvesi böyle olacaksa,benim RR tohumlarından çıkan fidelerin,bu kadar küçük olması gayet doğal.Tohum olarak ekeli tam 21 gün oldu.Şu an 2 tane fide ayakta kaldı.Boylarıda yaklaşık 7-8cm. 2 tane klavuz yaprak haricinde 3 ve 4. yapraklarıda çıktı. Bedenleri yeşilden kahverengiye döndü,ayrıca bedenleri kıllı-tüylü bir görünümü var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Merhaba, Pazar günü ektiğim Red Robin ve Sosis domateslerden hala ses seda yok. Günde iki kere spreyleme yoluyla su veriyorum. Akşam işten geldiğimde toprağını hep kupkuru buluyorum. O yüzden olabilir mi? Bir de üzerlerine streç film ya da kapak örtmedim. Bunun çimlenme üzerinde çok etkisi olur mu? Bütün gün güneş altında kalıyorlar ama sanırım bu iyi bir şeydir. Düzenleyen acemi_bahcevan : 10-06-2009 saat 23:01 Neden: Resimler yüklenmedi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() gölgede önce çimlensinler, bir süre sonra çıkartırsınız güneşe. hatta banyo gibi nemli bir ortamda tutun derim, tabi tohumlar güneşte kavrulmadıysa. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
|
sevgili malbman tohumlarımızı ilk domateslerimizden mi alalım ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Umarım çok geç kalmamışımdır. Neyse ki 4-5 tohumum daha var. Peki sizce ne zamana kadar çimlenmezlerse umudu keseyim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekilecek tohumları 1-2gün ıslak bez içinde bekletin,gölge bir yerde. Daha sonra ekim yapın,tohum büyüklüğünü geçmeyecek kadar üzerine toprak koyun.Fazla derinde olmasın yani. Gölge,ılık,kapalı bir yerde çimlenmeye bırakın.Üzerini streç ile kapatabilirsiniz. Çimlenme başadığında streçi açın,nispeten daha fazla ışık alan yere,ama direk güneş görmeyecek yere aktarın. Fide boyları ortalama 7-10cm olduğunda güneş alacak ama öğle güneşinde kavrulmayacağı bir yere aktarın. En sağlıklı gelişimi ben böyle yakaladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Benim de gittigidiyordan sipariş verdiğim RR tohumlarım geldi. u gün çimlendirmeye başlıyorum ![]() Bir yandan da topraksız tarım projemi kuruyorum. En kısa sürede paylaşmak üzere. Bu arada 2 paket tohum sipariş etmiştim. 20 tane fazla tohumum var, İzmir'de olan arkadaşlara geçerken bırakabilirim. Sevgiler Murat Altan Balçova / İzmir 1971 / 0 rh+ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Uzun aradan sonra fırsat bulup red robinlerimin fotolarını çektim. Zira sulamaya bile zor zaman bulduğum oluyordu. ![]() Fotoğraflayınca farkettim 5 red robinim varmış :P 1. si daha evvel de bahsettiğim bütün kışı geçirmiş olan. Yaprakların aşağıdan yukarıya doğru kuruma problemim malesef devam ediyor ama alttan kurudukça yukarıdan yeni yapraklarla uzamaya devam ediyor. Oturak tipi güya ama boyu saksısıyla beraber 1,5m oldu. eğer kuruma çiçek domatese durmadan yetişirse tomucukda kuruyor. yok kurumadan ulaşmadan domatese durur ise domates gelişmeye devam ediyor. Domates boyutu ise normal bir cherrynin nerdeyse 3-4 katını buldu özellikle ilk domatesinde. Henüz kızarma yok. 2,3,4 ve 5 numaranın fotoğraflarını da birazdan ekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
2.red robinim gayet oturaklı. salkım salkım domatesli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
3, 4, ve 5. red robinler ise henüz gelişme aşamasındalar. çiçeklenmeyi bekliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
tohumluk olarak bırakın derken fidenin üstünde mi bırakılması gerekli dersiniz? yoksa belirli bir olgunluktan sonra tohum almak yeterlimidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Sayın malbman hasadını bile yapmış benimki hala 1 parmak boyuna bile ulaşmadı ![]() Biraz uzasın inşallah fotoğraflarını paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Rr
20 mart ekimli RR lerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
4 mayısta tohumları ekmişim, 19 mayısta ilk yapraklar çıkmış, 17 Haziranda ise durum bu: RR lerle aynı zamanda tatlı biberle adenium da çimlendi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
|
benim RR lerden ilki epey verimliydi. oturak bir domates tarlası gibiydi. toplamda 70 e yakın verdi, yaklaşık 50 tanesi yendi ![]() merak ettiğim bundan sonraki dönemde ne yapacagı. sezonu kapatmış gibi bir hali var çiçeklenme açısından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Sabrın sonu selamettir...
Sevgili Red Robinciler ve sevgili Malbman Dün yaklaşık 3 haftalık bir aradan sonra Sığacığa döndüm.26 Martta ektiğim Red Robin ve diğer cherry tipi domates ve bahçe domatesi tohumlarını 20 Nisan gibi Sığacıkta saksılarına kavuşturmuştum.20 Mayıs gibi görünümlerini tahminim nazar olmasın diye sizlerle paylaşmamıştım.İstanbul'da 3 adet şanssız denemeden sonra işin aslı korkar olmuştum.Sığacıktaki Red Robin ve diğer domateslerimi ve bana keyif vermeye başlayan bahçemi sizlerle paylaşmak istedim .Umarım hoşunuza gider... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Devamı
Devam edecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |