![]() |
|
![]() |
#961 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım çok fazla zamanı kalmadı Red Robinimin. ![]() ![]() ![]() Kızaranları ![]() hasat ettikten sonra, son dönemlerini huzur içinde geçirmesi için birazdan toprağa vereceğim kendisini. Belki üzerindeki beş miniği büyütecek kadar yaşar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Ağaç Dostu
|
Hasat zamanı. 2 Ocak'tan bu yana, yani beş aylık maceranın ürünü 15, beş tane de dalında yeşil, toplam 20 tane Red Robin. Yirmi tane domat için bu kadar uğraşılır mı? Hayır uğraşılmaz. Peki değer miydi beş aylık uğraşıya? Hem de her saniyesi değerdi. Gün gün büyümesini izlemek, yapraklarının artmasını, boyunun uzamasını görmek; ilk tomurcukları görünce evin içinde deli gibi bağırmak; o minicik topların büyüyüp domatese benzemesine, sonra da kıpkırmızı birer domates olmasına şahit olmak: tüm bunları başka nasıl yaşar insan? Red Robin maceramın sonuna geldim. Ama bu iş burada bitmez. İki tane yeni Robin yolda. İki gündür torfta uyanmayı bekliyorlar. Onları da bir dahaki macerada anlatırız. Düzenleyen malbman : 05-06-2009 saat 11:00 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama her şeyin ötesinde sabrınız ve emeğiniz için her türlü takdire layıksınız. Emeğinize sağlık |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
|
Malbman çok güzel ifade etmişsin,afiyet olsun. ![]() Tadı nasıl tadı?? İşte 15-20 domates yerine hiç değilse 3-5 kilo domat hasat etmek,insanın uğraşılarının karşılığını görmesine sebep olur,bu yüzden en az 3-4 fideyi aynı anda büyütmek çok daha iyi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sarıcan, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3-5 kiloyu da 11'li sistemden hasat ederiz artık ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Gerçekten çok güçlü bir cinsmiş RR. Bu halde iken bile meyvelerini nasıl da olgunlaştırmaya çalışıyor. Hasat da süper olmuş, yeme yanında yat misali. Sevgili malbman sen şimdi onları yemeye de kıyamazsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Malbman seni tebrik ediyor başarılarının devamımı diliyorum. İnşallah bizlerede kızarmış R.R.lerden yemek kısmet olur.Benimkinin üzerinde 25 tane domates var.Salça yapmayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Alıntı:
Muhteşem görünüyorlar..Emeğine sağlık...27 Martta İstanbul'da çimlendirdiklerimi 20 Nisan'da Sığacıkta toprakla buluşturdum..19 Mayıs'ta birkaç günlüğüne kaçtığımda bol miktarda sarı sarı çiçeklenme başlamıştı..Herhalde okullar kapandıktan sonra orada olacağım..Umarım aynı tablo ile karşılaşırım.... Tekrar ellerine sağlık... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Seninkiler de neredeyse kızarmak üzere. Yakında salata kıvamına gelirler eminim ![]() Düzenleyen malbman : 05-06-2009 saat 16:56 Neden: yaz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
|
Pigme dedik, cüce dedik ama o hiç oralı değil. Baksana sessiz sedasız işini yapıyor. Sevgili k0900 çok sağlıklı maşallah. Bol hasatlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sevigler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Red Robin kulübüne bir üye daha :)
Merhaba, Tesadüfen keşfettiğim sitenizdeki yazılar sayesinde Red Robin'e ben de merak saldım. Gittigidiyor'dan sipariş ettiğim fideler geçtiğimiz gün geldi. Bir de yanında hediye olarak sosis domates tohumu yollamışlar sağolsunlar. Ama nasıl yetiştirileceğine dair hiçbir fikrim yok ![]() ![]() Bir de bugün Red Robin'lerim için 6 litrelik saksılar aldım. Sizce bir fide için 6 litrelik saksı uygun mudur? Şimdiden herkese teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede Kırımlar,selanikler,goliatlar,pembe domatlar çiçeklerini açmış durumda...Ama aklım dahala rr'de..Sevgili Kerimden tohumları alınca kışa domat yemenin zevkide başka olacak..Yahu biz kafayımı yedik?? Harcadığın rakamla belkide tüm kışlık hasadını alırsın! Birde bana ters domates dikmeyi aşıladıız..Büyükadada adım deli bahçıvana çıkacak sayenizde! Millet şimdiden bana !eli gözüyle bakıyor!!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın acemi bahçıvan, ben de topraksız tarım başlığındaki tüm alt başlıkları 4 günde ve red robin başlığındaki 1254 mesajı bir gecede okuyan bir ![]() Sizin mesajınız üzerine gittigidiyor'a bakmak aklıma geldi, hemen sipariş verdim. Tahminen aynı kaynaktır. Sizin siparişiniz ulaştığında bilgi verebilir misiniz lütfen? Birbirimizi haberdar edelim gelişmelerden. Olumlu sonuçlanırsa, Forumdaki arkadaşlarımız için de bir kaynak yaratmış oluruz. Sevgi ve Saygılarımla, Murat Altan Balçova / İzmir 1971 / 0 rh+ Not: Bu arada bunca zamandır bu kadar detaylı çalışma yaparak, hepsini de burada paylaşıma açan tüm dostlara selam olsun. İnşallah sizin RR'lere kuzenler geliyor yakında.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zira RR olgunlaşınca az da olsa uzayabiliyor. O zaman ayakta durmakta zorluk çekiyor. O duruma geldiğinde o boşluğa toprak ilave ederek destek sağlarsınız bitkinize. Düzenleyen malbman : 08-06-2009 saat 15:26 Neden: yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Red Robinlerim dün uyandı. ![]() Bir tanesi henüz uykusunu alamamış sanırım. ![]() Şimdilik çok minikler ama çok kısa bir süre sonra toprağa diktiğim kuzenlerini geçeceklerine eminim. ![]() Ama üç tane birden fidem olacak. Neyse, hele bir büyüsünler de, nasıl olsa bir talipli bulunur ![]() ![]() Bu arada; toprağa diktiğim hasta Red Robinim kurtulacak gibi görünüyor. Zira bir kaç yerden yemyeşil yeni dallar atmış. Fotoğrafını çekemedim, çünkü dışarısı cehennem gibi. Yarın sabah serinliğinde çekerim artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu arada yeni Red Robin'leriniz süper görünüyorlar. Bakalım bizimkiler ne zaman uyanacaklar uykularından ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Ağaç Dostu
|
Sayın acemi bahcevan, sosis domatesin hangi çeşit olduğunu bilmiyorum. Eğer latince adını biliyorsanız belki yardımı olur. Ama bu resimdeki domat ise Red Robin'e benzer. Yetiştirilmesi neredeyse aynı. Çalı formunda bir bitki. Koltuk filizlerini almayın ve gerekirse küçük bir sırıkla destekleyin. Düzenleyen malbman : 09-06-2009 saat 04:05 Neden: Link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2009
|
arkadaşlar domateslerim çiçeklerini dökmeye başladı bu durumun nedeni nedir acaba ve nasıl önlem alabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhabalar dün sabah bitkilerimde(RRlerimde)küçük küçük örümcek benzeri haşereler başgösterdi.Bu böceklerden nasıl kurtulacağım ve nasıl önleyeceğim hakkında bilgi verirseniz çok sevineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|