agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2009, 12:47   #1
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Su kültüründe gözümüzden kaçan bir şeyler var harhalde. Benim akan su kültüründeki henüz çiçek dahi açmadı. Aynı anda torfa ektiğim daha iyi gelişti. Şu an minik minikte olsa 7 adet domates oluştu. Bu sizin ikinci denemeniz di değil mi? Birincide başarısıklık nasıl olmuştu. Torfta yapan arkadaşların hepsinin RR' leri iyi gidiyor bildiğim kadarıyla.

Bahçede olanlar çok sağlıklı görünüyor. Onlara da sıvı besin veriyor musun? Topraktan aldıkları ile mi idare ediyorlar?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 13:16   #2
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Su kültüründe gözümüzden kaçan bir şeyler var harhalde. Benim akan su kültüründeki henüz çiçek dahi açmadı. Aynı anda torfa ektiğim daha iyi gelişti. Şu an minik minikte olsa 7 adet domates oluştu. Bu sizin ikinci denemeniz di değil mi? Birincide başarısıklık nasıl olmuştu. Torfta yapan arkadaşların hepsinin RR' leri iyi gidiyor bildiğim kadarıyla.

Bahçede olanlar çok sağlıklı görünüyor. Onlara da sıvı besin veriyor musun? Topraktan aldıkları ile mi idare ediyorlar?
Sayın Sarıcan, bir şeyleri gözden kaçırdığımızı pek sanmıyorum. Zira Red Robin de, 11'li sistem de tamamen aynı besinlerle beslenip, kontrolları düzenli olarak yapılıyor. 11'li sistemde hiç sorun yok. Birinci Rd Robinimi hanıma kızıp yaklaşık bir ay kadar kilere hapsetmiştim. O nedenle bakımsız kalıp ölmüştü.

Bahçedeki Red Robin'i dikerken çukuruna iki kürek keçi gübresi atmıştım. Yalnızca oradan besleniyor. Sıvı besin vermiyorum.

Alıntı:
EC fazla yükselmiş gibi bir hal var. Benim paralel saksılarda da yapraklarda renk bozulması ve sonuçta yapraklarda deformasyonlar oluşmuş tu. Köklerin daha beyaz olması gerkmez mi? Gerçi Envor' un besin kitinde demirin renginden dolayı su kırmızı oluyor, kökleri oda boyuyor. Kudret Bey' in besin eriyiğinde sağlıklı kökler bembeyaz oluyor.

Bu arada EC ve pH kontrolünü ihmal etttiniz mi hiç?
EC 2.2 ve sürekli sabit. Ph 6,5 ve o da sürekli aynı düzeyde. Her gün besin takviyesi yapmadan ve yaptıktan sonra her ikisini de ölçüyorum.

Köklerin rengi sizin de belirttiğiniz gibi envor'un hazırladığı besindeki demirden kaynaklanıyor.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025