![]() |
|
![]() |
#901 |
Ağaç Dostu
|
Size gönderdiğim tohumlar ikinci nesil. Benim bitki ise birinci nesil ama ikinci nesil tohumlardan sevgili Turuncuhis'in yetiştirdiği bitkinin de benimkinden bir farkı yok. Yani herhangi bir mutasyon, deformasyon görünmüyor. Sizin bitki iklim ve ec nedeniyle bu halde sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Buyur malbman abisi, 2. nesil RR. Arkadaki 15 cm.lik domates fidesi de verimde yarışıyor RR ile ama onun cinsini bilmiyorum. Bu yıl her yerde pek moda o cins. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaç Dostu
|
Öf öf öf öf... Muhteşem olmuş senin Red Turuncuhis. Benimki seninkinin yanında sönük kalıyor. Çok da sağlıklı görünüyor. Sık sık kontrol et. Kırmızı örümcek denen illet dadanmasın. Canını çıkarıyor bitkinin. Evin içindeki bitkiyi nereden bulup geliyorsa adiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Ağaç Dostu
|
Biliyorsun malbman; kırmızı örümceği görme özürlüyüm ben ![]() Veeee bugünkü meyve sayımız 13 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Maşallah herkes güzelliklerini sergiliyor burada.Bende RR yok fakat 3 farklı cins var.Tohumdan yetiştirdim.Red currant, likopen domates ve Tumbler. Tohumlarını alırken saksıda yetiştirebilirsin demişti arkadaş.Bu arada tohumları buradan, mahon67 den aldım.Resimlerimi yarın yayınlarım.Soruma gelince ben toprak olarak koyun gübreli bahçe toprağı,hazır torf ve yapı marketten aldığım sihirli toprak adında (paketinde her türlü fide dikiminde kullanılabilir yazıyor) bir karışım uyguluyorum.Gayet sağlıklı görünüyorlar hiç bir problem yaşamadım.Bana önerebileceğiniz başka bir karışım varmı.Çok memnun olduğunu ve iyi ürün aldığını söyleyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Bu arada elinde RR fidesi olan varsa paylaşırmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cumartesi toplantısında arkadaşlara latin tohumlarında dağıttım. Hatta sizi sordum Turuncu His'e. İşiniz çıkmış duyduğuma göre. Tohumlar arkadaşlardan size mi ulaştı yoksa sitem mi ediyorsunuz tam anlayamadım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Ağaç Dostu
|
Koyu yeşil, Tohumların yarısını ektim yarısını malbman'a ayırdım. İster fide ister tohum vereceğim ona. Henüz benden alamadı ama haberini aldı ya; onun için teşekkür ediyor. Anında uçurmuştum haberi çünkü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi anladım, güle güle büyütün arkadaşlar. Arada taze sürgünlerden RR yanına söğüş yaparsanız şahane olur, baharatlı baharatlı, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili levsel,malbman ve TuruncuHis r.r'leriniz harika maşallahları var.darısı başımıza. ![]() sevgili malbman emeğinize ellerinize sağlık çok güzel kırmızı örümcek benimde bitkilerin başına bela.umarım dahada bol ürünler alırsınız. tüm dostlara saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün) RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : 24 mayıs (54. Gün) Pigme değilim bende RR yim diyor ![]() Havalar biraz daha ısınsın ben arayı kapatırım diyor ![]() . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Ağaç Dostu
|
Öfff... Maşallah senin pigme çok güzel olmuş sevgili k0900 ![]() ![]() Yalnız; yanlış mı görüyorum yoksa Red Robin'in dikili olduğu saksı yarıya kadar boş mu? Düzenleyen malbman : 28-05-2009 saat 21:05 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
|
İyi hoş da, alt tarafta oluşacak olan tomurcuklar nasıl güneş görecek bu şekilde. Bence dikkatli bir şekilde yerinden çıkarıp bitkiyi mümkün olduğunca yukarıya yerleştir. Zavallının dörtte üçü saksının içinde kalmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mandalina, bu mesajınızdan; muhabbeti kesip öncelikle sizin sorularınızı cevaplamamızı istediğinizi düşündürten bir alınganlık payı çıkarabilirim ama ben öyle yapmayacağım. Sorularınıza gelince: eğer kullandığınız karışımdan memnunsanız ve bir sorun yaşamadıysanız, başka karışımlarla uğraşarak elinizdeki hazır denenmiş malzemeyi bozmayın. Ha bir de şu var: farklı toprak istekleri olan bitkiler yetiştirmeyi düşünüyor ya da halihazırda yetiştiriyorsanız, onların ihtiyacı olan toprakları da kendi başlıklarında sorarsanız, o başlıklarda yazışan tecrübeli arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır. İkinci sorunuza ise yalnızca kendi adıma cevap verebilirim. Hiç RR fidem yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
|
30 Nisan günü toprağa diktiğim Red Robin. Toprağına yanmış keçi gübresi koymuştum. Toprakta çok fazla pratiğim olmadığı için ne olacağını merak ediyordum doğrusu. Düzenleyen malbman : 29-05-2009 saat 13:25 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bu günkü halinin fotoğrafları. Bir ayda boyutlarında çok büyük bir fark oluşmamış. Sadece bir kaç tane çiçek açtı. Ama topraksızdaki gibi salkımlar şeklinde değil. Seyrek seyrek ve sanki hiç iştahı yokmuş gibi görünüyor bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sevgili malbman, bahçeye dikmiş olduğunuz RR fidelerinin dibini sık sık çapalayın. Gelişimi gözle görülür şekilde fark edeceğiz o zaman. Toprakta domat ve biber, çapaya bayılıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Ağaç Dostu
|
Lonicera dostum teşekkür ederim. Bunu hiç akıl etmemiştim. Uzun zamandır toprakla ilgim olmadığı için bir çok pratik bilgiyi untumuşum. Yarın sabah erkenden elimde çapayla bahçeye ineyim. Komşular zaten 11'li sistem ve marullar yüzünden kafayı yediğime karar vermişlerdi. Bir de sabahın esselatında elimde çapayla bahçede görürlerse deli gömlekli hastabakıcılara haber vermezler umarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
Valla RR'ler çoşupta meyvaya boğulursa hiç kimsenin gıkı çıkmaz sanırım. Bazen bende validenin bahçesinde eşelenirken konu komşu seyrediyor. Bir kaç fidana yaptığım havai köklendirmeyi görmüşler. Anama oğlan dilek için çaput mu bağlıyor diye sormuşlar iyi mi? Uzun süre akşam gitmek zorunda kaldım bahçeye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Ağaç Dostu
|
Olacağına bak sen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2007
|
Merhaba, Şubat ayında tohumunu ektiğim RR lerin durumu. Tohumu şişen tabletlerde çimlendirerek toprak, torf ve koyun gübresi karışımına dikmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Sabahtan öğleye kadar güneş altındalar. Sulamayı da 2 ya da 3 günde bir yapıyorum. Arada haşlanmış yumurtanın suyunu ve de kabuklarını topraklarına serpiştiriyorum.Bir de elimde "genel kullanım için bitki besini" var.5 günde bir ondan veriyorum. Dün bu başlık altında okuduğum bir yazıda bahsedilen toprağın çökme durumu ve altta kalan kısmın güneş görememe sorununun bende de olduğunu anladım.Başka bir saksıya almaya cesaret edemediğim için saksıları üstten keserek kısalttım.Biraz da torfum vardı onu ekledim. Resimler gürdüğünüz gibi.Tekinde çete reisi ni,diğerinde de tüm çeteyi bir arada görüyorsunuz. ![]() Peki ben çiçeklendikten ne kadar sonra ilk ürünü görürüm? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Arkadaşlar; Sanırım bir sorunum var ve yardımınıza ihtiyaç duyuyorum.Bir bölümde okudum fakat bir türlü bulamıyorum.RR lerimin sağlığı yerindeydi amanda ne güzel oldular derken nazarmı değdirdim bilmiyorum...Üzerlerindeki bazı çiçekler açıyor domatese dönüşmeden dala bağlantı yerinden kopuyor neden kaynaklanıyor olabilir acaba ve ben napabilirim..Lütfen yardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım Red Robinim ölüyor ![]() Yaprakları kuruyor, bütün çiçekleri kavrulmuş gibi saplarından kopup gitti. Sanırım bir kaç tohum daha çimlendirmenin zamanı geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|