![]() |
|
![]() |
#811 |
Ağaç Dostu
|
Bu durum bence çok ilginç, 7-8 çeşit domates yetiştiriyorum şu an. Hemen hepsini aynı dönem çimlendirdim. Pembeler bahçede boy atmaya başladı. Çeri çeşitleri de balkonda. Bunlardan en hızlı büyüyeni RR'ler. Diğerleri daha 4-5 yaprakken RR'ler meyve bağladı bile. Acaba aradaki fark neden kaynaklanıyor olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Guest
|
Sn. Koyu yeşil, 1,5 ay kadar önce RR'lerin üzerini kırmızı örümcek sardı. Ben de Bauhaus'dan Nilfia diye ilaç aldım 4-5 gün üst üste bu ilacı kullandım. Sonra 10 gün kadar bekledim bu kez 3 gün aynı şeyi tekrarladım. Bu sırada RR'lerin gelişimi sanki biraz durdu ama kırmızı örümcekler kalmadı gibi.(Gerçi gözlerim hipermetrop ama ![]() Şimdi ise böyle boy olarak aynı ama sanki minicik bir yaprak gözüküyor. Acaba nilfia etkisini gösterdi ama bu arada RR'lere başka birşey yapmalı mıydım? Bilmiyorum. |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi anlaşıldı, kaza geçirmiş sizin RR. Geçmiş olsun. Biraz destek besin kullanp güçlendirebilirsiniz belki. Ben yanmış çiftlik gübresi koymuştum toprağına. Haftada bir yumurta kabuklarını beklettiğim suyla **** yumurta haşladığım suluyorum. Birde ayda 2 bionem uyguluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Arkadaşlar;Ne yapacağımı,ne yetiştireceğimi şaşırdım(sanki 10 dekar yerim varda,bizimkisi züğürt tesellisi),ben aklımı kaçırmadan bu siteden ayrılsam.Ne dersiniz? Vakit geçmeden kim bana dağarcığında sakladığı red robin domates tohumundan,fazla değil 3 tane gönderir? Ümit fakirin ekmeği imiş.Hiç bitmiyeceğine göre.Saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu domatesleri toprağa ekmek gerekmiyor değil mi fotoğraflardaki saksılar yetiyor mu bu domatesler için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Ağaç Dostu
|
Denemek için geçen sene bir tohum koymuştum bu saksıya. filizlendi. sonra kış girince soğuğa dayanamaz diye tahmin etmeme rağmen kör topal tüm kışı geçirdi. Baharla beraber birden coştu. Bu boya ulaşıp her tarafını da çiçek sarınca saksısına dokunmaya cesaret edemedim açıkçası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fakat bende 2 adet filiz var yan yana idare eder sanırım. Salatalıklarda saksı içinde. Sağolun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Domatesseverler, Neymişsiniz kardeşim siz! Tam 36 sayfa okudum bu akşam. Hepinizin çabalarına hayran kaldım, yetiştirdiklerinize imrendim. (Biraz da kıskandım ![]() Benim soyu sopu belli olmayan, üzeri mini mini domates dolu iki tane cherry fidem var. Balkonun diğer sakinleri duymasın ama, bu aralar favorim domateslerim. Birde yemek için aldığım cherry domateserinin çekirdekleri ile ya tutarsa deyip çimlendirdiğim (yanlış metodla) küçük bir saksı dolusu fide aday adaylarım var. Çekirdekleri dip dibe gömmüşüm, hepsi aynı yerden fışkırdı. Büyütebilirsem onlara sınıf atlatıp, fide haline getirmeyi diliyorum. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı ''değildir'' deyip ![]() Hepinize bol domatesler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Ağaç Dostu.
|
benim red robinlerim
merhaba dostlar benim red robinlerim.gübre olarak bir bidonda yanmış küçük baş hayvan gübresi ve bitkilerimden aldığım ölü yaprakları bidona koyup üstüne su dolduruyorum.yaklaşık 1-2 hafta sonunda oluşan gübrenin sadece suyunu bir su bardağı kadar veriyorum. bu uygulamayı ayda bir tüm bitkilerime uyguluyorum.gayet güzel gelişimleri oluyor. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
hayır, İçeride olsaydı verir miydi bilmiyorum ama bütün kışı dışarıda ölmeden geçirdiği için yaşadığına şükrediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Ağaç Dostu
|
1073. mesajda bahsettiğim sararıp kurumalar artmaya başladı. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1073 Neden olablir acaba? Saksının kenarıyla gövde mesafesi nerdeyse 1 cm. Hemen kenerında. Acaba ondan mı oluyor. Çiçeklenmiş, domates vermeye başlamışken saksısını değiştirsem zarar verir miyim acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, fena sayılmam ![]() Her gün 1-2 çiçeğin daha domatçığa dönüştüğünü görmek çok keyifli. Dün saydım domatçık sayısı tek fidanda 11 olmuş. Düzenleyen Koyu yeşil : 18-05-2009 saat 10:43 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer yaprak biti yoksa, daha net ve detaylı bir iki fotoğraf ekleyin. Ustalarımız bir baksınlar. Fusarium, kök ur nematodu falan olabilir ki orası beni aşar ![]() ![]() Düzenleyen malbman : 18-05-2009 saat 14:46 Neden: Yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Ağaç Dostu
|
Red Robinlerde son durum
Red Robinler boylarını uzatıyorlar ama çiçeklenme ve polinasyonda tembeller. En büyük fide geçen hafta tomurcukları patlatmak üzereydi ama bir adet çiçek açıldı diğerleri nazlanıyor. Sanki gelişim yavaşladı gibi. Halbuki hava sıcaklığı ve güneş bu hafta çok iyi idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili Sarıcan.. bence aşırı sulamaktan boyları uzamış haliyle çiçeklenmede olmuyor.bizim buralarda bir anlayış vardır. domates fidanına çok sık su vermiyeceksin hatta bakanlar bu bitki susuzluktan kuruyacakmış gibi görünüm verdikten sonra sulama yapılır.özellikle çiçek döneminde suyu yapraklarını saldığı ve sanki kurumaya yüz tütmuş izlenimi verdikten sonra sulayın ki çiçeklerini dökmesin.bende uyguluyorum ve şuan bir domatesimde küçük domatesler oluştu.saygılar Düzenleyen bahtiyar02 : 18-05-2009 saat 22:31 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili Chotanaq aslında bitkiler arasında güneşi ençok seven domates bitkisidir.bizde örnek 45-50 dereceye varan sıcaklar oluyor.bitki şayet boyun eğmişse büyük bir ihtimalle susuzluktandır.resim yüklemeniz daha sağlıklı bilgi paylaşımına yardımcı olacağına inanıyorum. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
|
Tesbitiniz doğru Sn. bahtiyar02, Hiç bir şey olmazsa EC ölçümü yaparken şırıngada artan sıvıyı ve ölçümü yaptıktan sonra EC metredeki kalan sıvıyı boşa gitmesin diye en yakındaki saksıya döküyorum. Bu yüzden hiç sulama yapmasam bile toprakları sürekli nemli kalıyor. Ben o yaramazları biraz susuz bırakayım bakalım. Ama benim topraksız tarım bölümünde resimleri olan akan su kültüründeki Red Robinler için böyle bir şansım yok, çünki onlar sürekli suyun içindeler. Onlar içinde Sevgili Malbman bir şeyler söyler herhalde. Hyponica dedik bağrımıza bastık, bu saatten sonra geride dönemeyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Sanırım yaklaşık iki ay önce tohumu ekmiştim. Çok fazla büyümedi. O kısa boyuna rağmen tepesinde tomurcuklar belirmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili polatuz bendeki fidelerden birtaneside sizinkiler gibi. arasıra olsada bitkinin toprağını bir kalem veya meyva pıçağıda olabilir kazın.havalandırın. dikkatimi çeken toprağın sanki kireçlenmiş olması yoksa perlitmi straformu ?strafor kreçlenme yapmaz perlit veye kireç taşıda olabilir.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Benim RR lerde günışığına çıktılar. Çimlenme 8/7 oldu. Daha sonra 3 tanesinin tepeleri koparılarak kanaryazede olmuş. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Benim kardeşlerine göre çok zayıf kalmış, üstüne üstlük hasar görmüş RR fidem, boylu poslu bir delikanlı oldu. Hatta bir tanecik bonibon kadar meyve bile vermiş kerata ![]() Diğer çiçekler meyveye dönecek mi bakalım. Duydun mu malbman abisi? İlk mürüvvetini gördük torunun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|