agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2009, 19:08   #1
Ağaç Dostu

levsel's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2009
O zaman doğru yoldayım sanırım Sevgili Malbman.Arkadaşım bunda çok güzel çilek yetişiyormuş diyerek bana kumlu tarzda toprak getirmişti.Nariçinden aldığım çileklerime bu topraktan da eklemiştim gayet sağlıklılar şu anda.RR lerim içinde biraz ondan, biraz humuslu torf,birazda bahçe toprağı eklemeyi düşünüyordum sanırım doğru yapıyormuşum.Sevgili anneniniz ve Sevgili Fatma hanımda hemen hemen aynı yöntemi izlemiş sanırım
İçimi rahatlattınız sağolun ,onca hevesimin sonunda onların küçük meyvelerini görmezsem çok üzülürüm

levsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2009, 19:26   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Red Robin

Levsel Hanım humuslu torf ve bahçe toprağı ideal yetiştirme ortamı olur kanısındayım.Önemli olan suladıkça toprağın sertleşip sıkılaşmaması.Organik madde oranı yüksek olan toprak besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmalarca da zengindir.Hiç gübre vermeseniz bile belli bir kaliteyi yakalayabilirseniz.Her zaman olmamak kaydıyla arada bir organik ve Mineral gübre kullanmak domatesinizin kalitesini ve verimini olumlu yönde etkiler.Aşırı gübre kullanmı;

1. Topraktaki faydalı mikroorganizmaların ölümüne yol açar.
2. Toprağın dengesini alt üst eder.
3. Toprağın tuzlanmasına yol açarak, köklerin topraktaki faydalı mineralleri almasını zorlaştırır.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2009, 13:40   #3
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 Mesajı Göster
Levsel Hanım humuslu torf ve bahçe toprağı ideal yetiştirme ortamı olur kanısındayım.Önemli olan suladıkça toprağın sertleşip sıkılaşmaması.Organik madde oranı yüksek olan toprak besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmalarca da zengindir.Hiç gübre vermeseniz bile belli bir kaliteyi yakalayabilirseniz.Her zaman olmamak kaydıyla arada bir organik ve Mineral gübre kullanmak domatesinizin kalitesini ve verimini olumlu yönde etkiler.Aşırı gübre kullanmı;

1. Topraktaki faydalı mikroorganizmaların ölümüne yol açar.
2. Toprağın dengesini alt üst eder.
3. Toprağın tuzlanmasına yol açarak, köklerin topraktaki faydalı mineralleri almasını zorlaştırır.
Sevgili Levsel, benden önce serca1969 çok iyi açıklamış. Ben buna ilave olarak kendi hatamı da yazayım: Çiçek açıyorken küçük olan saksılarını değiştirmek oldu. Saksılarını değiştirince hemen gelişmeleri durdu. Yani çiçek açmaya başlamadan devşirme işini yapmış olmanız gerekir.
Bir de kırmızı örümcek musallat olmasaydı sanırım bundan çok daha güzel olacaktı.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2009, 15:10   #4
Ağaç Dostu

levsel's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar Mesajı Göster
Sevgili Levsel, benden önce serca1969 çok iyi açıklamış. Ben buna ilave olarak kendi hatamı da yazayım: Çiçek açıyorken küçük olan saksılarını değiştirmek oldu. Saksılarını değiştirince hemen gelişmeleri durdu. Yani çiçek açmaya başlamadan devşirme işini yapmış olmanız gerekir.
Bir de kırmızı örümcek musallat olmasaydı sanırım bundan çok daha güzel olacaktı.
Sevgili Fatma Hanım

Maşallahı var RR lerinizin benim ilk deneyimlerim.O yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum çok üzülürüm,hergün fidelerimi inceliyorum tek tek nasıl olmuşlar ne değişmiş diyeTabi sizler sayesinde de bir çok şey öğreniyorum..Bu pazar küçük RR lerimin ve diğer fidelerimin kısmetse ilk şaşırtmalarını yapacağımGelişmelerden mutlaka haberdar edeceğim sizleride.Yardımınız için çok teşekkür ederim...

levsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025