![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
O zaman doğru yoldayım sanırım Sevgili Malbman.Arkadaşım bunda çok güzel çilek yetişiyormuş diyerek bana kumlu tarzda toprak getirmişti.Nariçinden aldığım çileklerime bu topraktan da eklemiştim gayet sağlıklılar şu anda.RR lerim içinde biraz ondan, biraz humuslu torf,birazda bahçe toprağı eklemeyi düşünüyordum sanırım doğru yapıyormuşum.Sevgili anneniniz ve Sevgili Fatma hanımda hemen hemen aynı yöntemi izlemiş sanırım ![]() İçimi rahatlattınız sağolun ,onca hevesimin sonunda onların küçük meyvelerini görmezsem çok üzülürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin
Levsel Hanım humuslu torf ve bahçe toprağı ideal yetiştirme ortamı olur kanısındayım.Önemli olan suladıkça toprağın sertleşip sıkılaşmaması.Organik madde oranı yüksek olan toprak besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmalarca da zengindir.Hiç gübre vermeseniz bile belli bir kaliteyi yakalayabilirseniz.Her zaman olmamak kaydıyla arada bir organik ve Mineral gübre kullanmak domatesinizin kalitesini ve verimini olumlu yönde etkiler.Aşırı gübre kullanmı; 1. Topraktaki faydalı mikroorganizmaların ölümüne yol açar. 2. Toprağın dengesini alt üst eder. 3. Toprağın tuzlanmasına yol açarak, köklerin topraktaki faydalı mineralleri almasını zorlaştırır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de kırmızı örümcek musallat olmasaydı sanırım bundan çok daha güzel olacaktı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Alıntı:
Maşallahı var RR lerinizin benim ilk deneyimlerim.O yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum çok üzülürüm,hergün fidelerimi inceliyorum tek tek nasıl olmuşlar ne değişmiş diye ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|