![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Bu arada yazmayı unutmuşum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Arkadaşlar Bende Tumbling tom red tohumu çimlendirdim bu red robin cinsimidir? Birde buna verimli olabilmesi için ne kadar büyüklükte bir saksı ayarlamam lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Kadiray27 Ben RR lerim için 7 numara saksı aldım onlara şaşırtacağım **** asıl yerleri olacak demek daha doğru olur.Tumbling Tom Red ve Yellow çimlendirdim RR cinsimidir bilmiyorum ama Mahon67 den almıştım ,oradaki bilgilerde evde ve saksıda yetiştirilebilir cins olduğunu belirtmişti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
7 numara saksi kücük degil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
|
Oradaki görevli yeterli gelir dedi.Kucak genişliğinde bir saksı Sn Selahattin Beyde bu şekilde yeterli geldiğini yazmıştı bir cevabında ama hangi linkte şu an hatırlayamıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Allah iyiliğini versin Levsel kardeş. Benimde senden farkım yok. En kötüsüde tamam aradığımı buldum diyememek? Ben Gübre konusunu 1 özel mesaj 2 ayrı yere yazdım ustalarmızdan birisi cevap verirse sanada söylerim inşallah. Ha bu kadar okuduğumdan öğrendiğim tek şey herşeyi bir anda öğrenemediğin. Biraz sabır birazda deneme yanılma yolu birazda tevekkül ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
7 numara birisi kaç litreye denk geliyor bilmiyorum ama arkadaşlarımızdan birisi bitkinin cinsine göre değişeceğini ama iri cinsi ise 50x50 ebatında olmalı diye yazdı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
Levsel kardeş 7 numara saksıya baktım şimdi 200 X 180 mm 4 litre hacimli bence çok küçük olur. Ben 20 lt lik boya kovası düşünüyorum. 50x50 diyen arakdaşımızın ifadesi ile "Ürün cinsi cok verimli olan bir bitkiyi kucucuk bir saksıya dikerseniz bir kac tane fazla irileşememiş meyvesi olur bir yaz boyunda sularsınız... yerini 10 kere degistirirsiniz. ve en sonunda vazgecersiniz bir kenarda bitki kurur gider." en kötü ihtimalle 10 kg yoğurt kovası kullan bence Düzenleyen kadiray27 : 07-04-2009 saat 16:22 Neden: yazılım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
O zaman yandım 6 tane saksı almıştım ...Belki bu konudaki üstatlardan Malban,Sercan1969 veya Envor bizlere yardımcı olur en doğrusu ne böylece öğreniriz.O kadar çok okuyorumki en iyisi not alarak okumak galiba hepsi biribirine karışıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorununa gelince: benim yanıtım senin açından çok tatminkar olmayabilir; çünkü ben topraksız yetiştiriyorum Red Robinimi. Yine de fikir vermesi açısından saksımın 30 cm çap ve 24 cm derinliği olduğunu söyleyebilirim. Annem Red Robinini 5 kiloluk bir yoğurt kabına dikmişti. Çok fazla ürün alamadı. Sevgili kadiray'ın dedği gibi 10 litrelik bir kap olsaydı belki de durum daha farklı olurdu. Umarım fikir verebilmişimdir. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Malbman'ın bana aralık ayında köklendirilmiş çelik olarak verdiği R.R'ler. Kaç gün oldu bilmiyorum. Kış şartlarında, kalorifer üstünde gelişimlerini tamamladılar. Bunların tohumlarını ekip deneyeceğim. Teşekkürler Malbman, bana da domates yetiştirme sevdası aşıladın ya... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Fatma Hanım Maşallah çok güzeller.Umarım biz yeni başlayanlarda bu günleri görebiliriz.Bu arada bizlere yardım için saksınız kaç lt lik acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Malbman yanıtınızı şimdi gördüm.Bence üstatsınız ![]() Bilgiler için çok teşekkür ederim.Benim aldığım saksılar çok küçük kaldı napalım onlarada biber fidelerimi dikerim dimi ama ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili levsel, toprak konusunda tek söyleyebileceğim sıkı olmayıp, köklerin hava almasını sağlayabilecek bir toprak olmasıdır. Dediğim gibi, ben toprakta yetiştirmediğim için, toprak konusunda tüm bildiğim forumda okuduklarımla sınırlı. Annemin toprağını soruyorsanız, o da oturduğu apartmanın önündeki bahçeden aldığı toprağı kullandı. Bildiğim kadarıyla ekstra bir şey de ilave etmedi. Kusura bakmayın fazla yardımcı olamadım. Ama sevgili arkadaşımız envor bu konuda detaylı bilgi verebilir sanırım. Hatta, Fatma hanım bu konuda yardımcı olabilir. Zira kendisi de toprakta yetiştirmiş göründüğü kadarıyla. Düzenleyen malbman : 07-04-2009 saat 19:01 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
|
O zaman doğru yoldayım sanırım Sevgili Malbman.Arkadaşım bunda çok güzel çilek yetişiyormuş diyerek bana kumlu tarzda toprak getirmişti.Nariçinden aldığım çileklerime bu topraktan da eklemiştim gayet sağlıklılar şu anda.RR lerim içinde biraz ondan, biraz humuslu torf,birazda bahçe toprağı eklemeyi düşünüyordum sanırım doğru yapıyormuşum.Sevgili anneniniz ve Sevgili Fatma hanımda hemen hemen aynı yöntemi izlemiş sanırım ![]() İçimi rahatlattınız sağolun ,onca hevesimin sonunda onların küçük meyvelerini görmezsem çok üzülürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin
Levsel Hanım humuslu torf ve bahçe toprağı ideal yetiştirme ortamı olur kanısındayım.Önemli olan suladıkça toprağın sertleşip sıkılaşmaması.Organik madde oranı yüksek olan toprak besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmalarca da zengindir.Hiç gübre vermeseniz bile belli bir kaliteyi yakalayabilirseniz.Her zaman olmamak kaydıyla arada bir organik ve Mineral gübre kullanmak domatesinizin kalitesini ve verimini olumlu yönde etkiler.Aşırı gübre kullanmı; 1. Topraktaki faydalı mikroorganizmaların ölümüne yol açar. 2. Toprağın dengesini alt üst eder. 3. Toprağın tuzlanmasına yol açarak, köklerin topraktaki faydalı mineralleri almasını zorlaştırır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Determinate Lycopersicon lycopersicum A great choice for windowboxes or hanging baskets, or try them in one of our flower pouches. Tumbler Tomato was developed to cascade from hanging baskets as well as for good taste. It bears nicely flavored cherry tomatoes. Very productive. A determinate 50 Days. Recommended container size: 8" to 10" pot, or hanging basket. Tumbler Tomato could cascade over the edge of a large mixed container, too. http://www.containerseeds.com/produc.../tomatoes.html Kısaca 20 cm ile 25 cm arası diyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Guest
|
Merhabalar, RR'lerim çok güzel büyüyormuş, görenler öyle diyor.Fakat insanın elinde büyüttüğü çocuğu gibi. Günden güne büyüyor ama ben farkedemiyorum herhalde çok yavaş büyüyor çok sabırlı olmalıyım çoook.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Guest
|
Alıntı:
Sn.fatmadundar, Gerçekten çok güzeller ellerinize ve sabrınıza layık.Yemesi de çok güzel olur herhalde ama nasıl kıyacaksınız bilemem. ![]() İnşallah ben de bugünleri görebilirim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
|
Siz kaçırdınız herhalde Sevgili Malbman, çimlenen miniklerin resmini koymuştum. Ama henüz görücüye çıkacak gibi değiller. Birde büyük hata, benim sayfaya koymuştum. RR leri bu sayfada izlesek daha iyi olacak. Şimdi hatırladım bir saksıda üç tane çimlendi şaşırtmasam olmaz mı? diye sordum, sizde olmaz dediniz. Şimdi ben çimlenenlerin her birini ayrı saksı yaparsam nereye koyarım diye kara kara düşünüyorum. Ben bir adım daha ileri giderek MDA kurmanı önerdim Envor un sayfasında. Bende RR, Envorda RR ve Mikrop, Kudret Beyde Pembe ve RR. Sırtın yere gelmez. Birinci üye olarak beni kaydedebilirsin. Envor ve Kudret Beyinde destek vereceğinden eminim. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de kırmızı örümcek musallat olmasaydı sanırım bundan çok daha güzel olacaktı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
25 günlük RR lerim..İlk şaşırtmaları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallahı var RR lerinizin benim ilk deneyimlerim.O yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum çok üzülürüm,hergün fidelerimi inceliyorum tek tek nasıl olmuşlar ne değişmiş diye ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
Bir haftada 3,5 cm. daha uzayıp 25,5 cm. uzunluğa ulaşan Red Robinim. ![]() Bunlar da tomurcukları. Sanırım yarın ya da öbür gün çiçek açacaklar. ![]() ![]() ![]() Bu da kökü. Bembeyaz ve son derece sağlıklı görünüyor. Envor kardeşim, ne dersin? Bir yorum alabilir miyiz? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce resmini yüklediğim red robin'i baskı altında tutarak büyüttüm, diğerlerini normal büyüteceğim. ****** violden çıkartıp saksıya dikerbilirsem ![]() 6 nisanda çekmiş olduğum resimleri az sonra yükleyeceğim. Fidelerin saksıya dikimi çok geç kaldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|