![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
5 ocakta ektiğim RR ler.Şaşırtmaya geç kaldığım için gelişemediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Bence şaşırtmaya geç kalmanızdan değil, muhtemelen toprak köklerini çok sıktığı ve bu nedenle de besinsiz kaldıkları için gelişmemişler. Hepsini çıkarıp kök oluşumlarını kontrol edin ve her birini ayrı ayrı yerlere ve daha gevşek bir toprağa dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler malbman bu akşam ilk işim bu olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
|
![]() Red robinlerim yarın 1. ayını dolduruyor.3 adet Red Robinimi dar uzun balkon saksısına aldım.Günde 5 saat direkt güneş ışığı alan pencere kenarına koydum.Bakalım ilk meyvelerimin tadına kaçıncı gün bakacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Arkadaşlar benim redlerim bardaklarda, kotiletonlardan sonra asıl yapraklar da çıktı ve neredeyse bir ay olmasına rağmen bir türlü gelişmiyorlar. Acaba bardaktan şaşırtma zamanı geldiğinden kök gelişimi durmuş olabilir mi? Havalar soğuk gidiyor. Asıl yerlerine o yüzden şaşırtmakta geciktiriyorum. (torfun içine ekili durumdalar, içine birkaç gün önce az miktarda organik katı gübre de koydum ama değişiklik yok) Ne tavsiye edersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
|
Sn osmann ben 10. şaşırttım bir kazık kök yapmış görseniz şaşırsınız. Asıl yerlerine geçirmeden bir şaşırtma daha yapın bence. Böylelikle beslenecekleri yan kökleri geliştirirler gibi geliyor bana göre. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Sizin RR ler baya hızlı büyüyorlar ben iki ayda bu hale getirdim ancak kış dönemine denk geldiği için fazla güneş göremedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
benim RR lerden en büyük olanı. 2 tane daha var ama biri çok küçük kaldı. bu büyük olanda tomurcuklanma mevcut. havaların ısınması ona epey yaradı, şu kesin ki domates bir yaz bitkisi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle sana katılıyorum domates yaz bitkisi, genede bu sene agustosta tohumları ekip kışın yetiştirmek için gayret sarfedicem. Fotoğrafda ilk bakışta sanki domateslerin üzerinde pembe güller var gibi algıladım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
ben bu domatesi bizim dükkanın önüne koydum. ön cephedeki sardunyalar onlar esasında. şimdi bende baktım dedigin gibi gözüküyor ![]() agustosta ekim yaparsan tahminim ekim gibi meyvaları alırsın. ama bu zaten her cherry domates cinsi için aynı sonucu verir diye düsünüyorum, örnegin ben agustos sonıunda balkonstar cherry dikmiştim ekimde domatesleri yiyordum. ancak yaprakları sizlere ömür olmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Guest
|
Alıntı:
Sn.sercan1969, Öncelikle RR'lerinize sağlıklı günler size de sabırlı bekleyişler diliyorum. Aşağı yukarı aynı zamanda ektiğimizi düşündüğüm benim RR'lerin 4 tanesinden 2 si verdiği yaşam mücadelesini kazandı. ![]() ![]() Ama inanıyorum diğer ikisi yüzümü güldürecek ve o lezzetli organik meyvelerini bana tattıracak. ![]() Bakalım önce sizinkiler mi yoksa benim RR'ler mi domat verecek.Bunu bir yarış olarak algılamayın lütfen ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
|
Yeni tur yeni şans Red Robinim bu boya geldi. ![]() ![]() ![]() Nevsuneeeee. Nerelerdesin ablam? Ne sesin ne soluğun çıktı kaç zamandır. RR'lerden bir haber et bakem. Nasıl olmuş ama. Hangi boya geldi diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Yüklediğimi sandığım boydan fotoğrafı silmişim farkında olmadan. Bir daha çekecez artık. Azzzz sonra ![]() ![]() Düzenleyen malbman : 02-04-2009 saat 17:09 Neden: Metin ilavesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Lütfen Yardımcı Olurmusunuz
Arkadaşlar 13.03 tarihinde çimlendirmek için tohumlarını ektiğim RR lerimin bugünki hallerininin resimlerini ekliyorum.Bu şekilde bırakmam mı gerekir yoksa gerçek yerlerine mi almalıyım ? Yardımcı olabilirmisiniz lütfen... Şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu sevimli domatesleri küçük mini saksılara oradan da meyve vereceği orta boy saksılara şaşırtabilirsiniz.Malumunuz domates bitkisi şaşırtmayı çok seven bir bitkidir Düzenleyen sercan1969 : 03-04-2009 saat 14:49 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
İkinci Fasıl
Birinci başarısız deneyimden sonra Red Robinleri hem bardakta hem saksıda yetişeceği yerde çimlendirdim. Bu sefer olacak gibi, saksıdakileri ayırmasam bir saksıda üç kök fazlamı olur. Bardaktakileri belki topraksız yapmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sayin Sarican saksinizin büyüklügü ne kadar acaba? Ayni islemi ben de yapmayi düsünüyorum da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
20 günlük RR ler
Arkadaşlar 18 Mart'ta ektiğim RR lerin bugünkü durumları.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
|
RR lerimi balkona koysam üşürlermi acaba arkadaşlar.Gündüz sıcak ama gece 5 dereceye falan düşüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Bence daha erken..dışarısı daha soğuk... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Acaba benim RR lerimin gelişimi yavaşmı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Red Robin
Levsel hanım Red Robinlerimi kaliteli bir Torf da yetiştirdim.3. haftanın sonunda humuslu toprak ve torf karışımı toprağa fidelerimi şaşırttım.Bu güne kadar iki kez gübreledim, birinde dengeli gübre, diğerinde organik gübre kullandım.Tabi günde en az 5 saat güneş gören pencere kenarınıda unutmamak lazım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
Bende iyi bir torfa diktim fakat halen ilk şaşırtmalarını yapamadım.Bir arkadaşım vasıtası ile kaliteli bir toprak bekliyorum bugün yarın gelecek.Humuslu torfla o topraktan birazda kumlu topraktan karıştırıp şaşırtmayı düşünüyorum ama yanlışmı yaparım acaba ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|