![]() |
|
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
![]() Arkadaşlar aslında çok ilginç, yabancı kaynaklarda da 55 günde hasada gelir diye yazıyor.Ama 110 günlük uzun bir macera.Bence bunun sebeplerini araştırmak lazım **** bizi red robinle tanıştıran karınca arkadaşımıza danışalım isterseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Bir şey daha göstermek istiyorum. ![]() Ben artık bu domates vereceği kadar verdi derken, üstteki koltuktan çıkan dalın da tomurcuğa durduğunu farkettim. Henüz çok küçükler, zaten dalın kendisi de çok küçük ![]() Tarih tekerrürden ibaretmiş. İki ay sonra da bunların fotoğrafını eklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nevsune ; bravo size. Domatesinizi kaç lt saksıda,hangi karışımlar var (toprak,gübre ,torf) ? Red robin tohumlarının fiyatını bulamadım.Acaba ne kadara aldınız? Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Bende cherry tohumu ektim ama daha çimlenmedi.(3 gün oldu) Düzenleyen radem63 : 17-03-2009 saat 13:26 Neden: tşk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune, bu bitkinin öyle 8-10 tane domat verip de, "tamam birader, benden bu kadar. Başka bi bitki bulun kendinize," ![]() ![]() Az önce anneme uğradım; Red Robin'i dört tane yeni çiçek açmış. Yeni çıkan çok sayıda salkım da cabası. Sanırım yaz başına kadar domates verecek o da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
20 cm çap, 18 cm boy saksıda. Toprak; torf, bahçe toprağı ve perlit karışımı ama ölçü derseniz bilemiyorum, el ölçüsü ![]() Yanlış hatırlamıyorsam 6 liraya almıştık (Kasım ayında). Alışveriş bölümüne bir bakarsanız, şu anda hala satılıyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Annen yeşilparmak sevgili malbman, o daha çoook çiçekler açtırıp domatesler alır ![]() Bir konu daha kafamı kurcalıyor. Sevgili malbman, annendeki RR'nin boyu acaba neden uzun oldu? Bunun bir nedeni olmalı. Bendekinin boyu ona nazaran oldukça kısa ve sanırım olması gereken de bu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
RR lerde 2.ürünü alan siz oldunuz (gerçi 1.ürün tohumları kışın ekilmemişti ama ilk RR olması nedeni ile önemliydi) Tebrikler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
55 günlük süre yaz mevsimi için verilen süredir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Guest
|
Alıntı:
Sn.Nevsune, Tebrikler. Umarım benim Red Robin domateslerim de sizinkiler kadar güzel olurlar. Bir arkadaşımdan 4 fide olarak aldığım red robinleri 4 gün önce ektim. Saksının olduğu yer güneş görüyor. Her ne kadar bugünlerde güneşi zor görsekte ![]() ![]() Düzenleyen ormancık : 17-03-2009 saat 14:23 Neden: kelime hatası |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
red robinlerim
Arkadaşlar geçen hafta amerikadan gelen RR tohumlarımı uzun saksıya ekip naylon poşete geçirdim ve poşete 3-4 tane delik açtım..akşamları naylonu açıp 5-10 dakika havalandırdım..saksı genellikle kalorifere yakın konumdaydı.. 5.günde RR ler filizlendi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
Nevsunecim RR lerin kızarmış ne güzel ellerine sağlık. Yarın sabah kahvaltısına sendeyim dicem kıyıp yediremezsin ki! ![]() Benim tohumlarım sizlerin de tecrübeleriyle 1 Nisan da toprağa kavuşacak inşallah.. Kış ürününe yetişemedim bahar ekimini kaçırmayayım bari ![]() Bakalım 55 günde hasat gerçekleşecek mi merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
RR yetiştiriciliği
tohum ekiminden ilk şaşırtmaya kadar geçen süre 45 gün, 55 günde normal vejetasyon süresi, sonuçta ilk meyveyi yememiz için, bugün tohumu ekenler için söylüyorum;haziranın son haftası ilk hasadı yapacağımız tarih.Tüm RR' cilere afiyet olsun... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Red robinlerimi minicik örümcekler sardı ve ağ örüp yapraklarını da domateslerimi de perişan ediyorlar ne yapmalıyım? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Geçen sene sırıklarla çok güzel bir yaz geçirmiştim ama boyları beni oldukça zorlamıştı. Bu sene daha minik bir cins denemeye karar verip karınca70 arkadaşımızın da yardımıyla RR sahibi oldum. Pakette 20 tane vardı hepsine kıyamadım. 10 tanesini saklayıp kalan 10 taneyle çimlendirme denemesi yaptım. Sonuç: 10 da 9! O bir fire de benim yüzümden oldu. Şu anda yaklaşık 2 hafta kadar oldu ve keyifleri yerinde gibi. Gerçek yaprakları görünmeye başladı. Abi-abla olmalarını bekliyorum. Biraz boylanıp ergenliğe girsinler onlara yeni odalar açacağım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
İşte sizlerden feyz alarak 13.03 te çimlendirmek için ektiğim tohumlardan çıkan minik RR lerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Guest
|
Aşağı yukarı 10 gün önce ektiğim 4 adet RR'lerimin 1 tanesi sizlere ömür kurudu. Neyapabilirim 10 gündür doğru dürüst güneş yüzü görmedik ki ![]() Her neyse umarım diğer 3 tanesi için güneşli günlere çabucak kavuşuruz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Guest
|
Öğleden sonra RR saksının içinde 1,5 cm uzunluğunda çok sevimli minicik pembe renkli bir yavru solucan gördüm. Hemen onu alıp ait olduğu bahçe toprağına gönderdim. Acaba içinde annesi veya babası veya yeni doğacak kardeşleri var mıdır diye çok merak ediyorum. ![]() Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Guest
|
Yani gidip küçük solucanı bulup tekrar saksıya mı koymalıyım dersiniz tüh be! şimdi ben o minicik solucanı nasıl bulucam? Neyse yine de herşeyin yolunda olmasına sevindim. ![]() Teşekkürler Sn.denizakvaryumu |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |