agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni178Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-03-2009, 19:50   #11
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Bu arada paseseeds'ten son parti Red Robin tohumlarım da geldi. İnşallah bu son sipariş olmuştur, artık bundan sonra yerli üretim tohum satarım.

Tohumları çürütme prosesi; tüm domates tohumları için yapılan bir proses. Domates tohumlarının üzerinde; hemen çimlenmeyi engelleyen bir tabaka var (bu tabaka sayesinde bir sonraki mevsime kadar çimlenmeme sağlanıyor) ve bu tabaka uzun bir süreçte çürüyor. Doğal bu çürüme prosesini tohum üretirken manüel olarak yapmak gerekiyor. Bunun için domates tohumları domates suyu ile birlikte bir kaba alınıyor; aynı miktarda su ile seyreltiliyor. Güneş gören bir ortamda küflenmesi bekleniyor; 2-3 gün içinde üstü tamamen küf kaplanıyor (çürüme prosesi bu aşamada oluyor); küflendikten sonra defalarca büyükçe bir kap içinde temiz su ile karıştırılıp küflü kısım ile yüzen ölü tohumlar ayıklanıyor. En son kabın dibinde biriken kaliteli tohumlar cam veya seramik yüzeyde (ve sıcak ama gölgede) hemen kurutuluyor. Tüm bu işlem esnasında küflenme işlemini çok uzatmamak gerekir; tohumlar yanlışlıkla hemen çimlenmesinler.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025