![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
|
Bu arada paseseeds'ten son parti Red Robin tohumlarım da geldi. İnşallah bu son sipariş olmuştur, artık bundan sonra yerli üretim tohum satarım. Tohumları çürütme prosesi; tüm domates tohumları için yapılan bir proses. Domates tohumlarının üzerinde; hemen çimlenmeyi engelleyen bir tabaka var (bu tabaka sayesinde bir sonraki mevsime kadar çimlenmeme sağlanıyor) ve bu tabaka uzun bir süreçte çürüyor. Doğal bu çürüme prosesini tohum üretirken manüel olarak yapmak gerekiyor. Bunun için domates tohumları domates suyu ile birlikte bir kaba alınıyor; aynı miktarda su ile seyreltiliyor. Güneş gören bir ortamda küflenmesi bekleniyor; 2-3 gün içinde üstü tamamen küf kaplanıyor (çürüme prosesi bu aşamada oluyor); küflendikten sonra defalarca büyükçe bir kap içinde temiz su ile karıştırılıp küflü kısım ile yüzen ölü tohumlar ayıklanıyor. En son kabın dibinde biriken kaliteli tohumlar cam veya seramik yüzeyde (ve sıcak ama gölgede) hemen kurutuluyor. Tüm bu işlem esnasında küflenme işlemini çok uzatmamak gerekir; tohumlar yanlışlıkla hemen çimlenmesinler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|