agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2009, 18:41   #1
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Şu ana kadar herhangi bir hastalıkla karşılaşmadım. Yalnız kamkatımı neemAzal ile ilaçlarken, önlem olsun diye limonumu ve RR'lerimi de ilaçlamıştım. Herhangi bir hastalığa yakalanacaktı da ilaç mı korudu, yoksa dayanıklı bir tür mü bilemiyorum. Genelde çok soğuk havaların dışında günde bir kaç saat havalandırma yapıyorum.

Red robin başlığında deneyimlerini en çok yazanlardan biriyim. Öyle heyecanlanmışım ki neredeyse rapor gibi yazılar yazmışım Sayfaları şöyle bir taramanız gerekecek.
Hastalıkların ve zararlıların genelde belli mevsimlerde çoğaldığını düşünürsek, kışın yetiştirilen Red Robin'lerin bundan etkilenmemesi normal; ancak yazın bu şekilde olmayabilir. Yanlış mı düşünüyorum?

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2009, 18:50   #2
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Bu arada paseseeds'ten son parti Red Robin tohumlarım da geldi. İnşallah bu son sipariş olmuştur, artık bundan sonra yerli üretim tohum satarım.

Tohumları çürütme prosesi; tüm domates tohumları için yapılan bir proses. Domates tohumlarının üzerinde; hemen çimlenmeyi engelleyen bir tabaka var (bu tabaka sayesinde bir sonraki mevsime kadar çimlenmeme sağlanıyor) ve bu tabaka uzun bir süreçte çürüyor. Doğal bu çürüme prosesini tohum üretirken manüel olarak yapmak gerekiyor. Bunun için domates tohumları domates suyu ile birlikte bir kaba alınıyor; aynı miktarda su ile seyreltiliyor. Güneş gören bir ortamda küflenmesi bekleniyor; 2-3 gün içinde üstü tamamen küf kaplanıyor (çürüme prosesi bu aşamada oluyor); küflendikten sonra defalarca büyükçe bir kap içinde temiz su ile karıştırılıp küflü kısım ile yüzen ölü tohumlar ayıklanıyor. En son kabın dibinde biriken kaliteli tohumlar cam veya seramik yüzeyde (ve sıcak ama gölgede) hemen kurutuluyor. Tüm bu işlem esnasında küflenme işlemini çok uzatmamak gerekir; tohumlar yanlışlıkla hemen çimlenmesinler.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025