agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-02-2009, 21:38   #451
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Bu da kabuğun resmi. Arkadaşlar kabuk bildiğimiz çeri domateslerin kabuğu kadar kalın olmasa da, çok da ince değil açıkçası. Ama RR'lerin tadı ve kokusu muhteşem. Küçücük domatesleri keserken bütün mutfak domates koktu. Resmen çocukluğumda yediğim domatesleri hatırlatıyor.

Eklenen Resimler

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2009, 21:40   #452
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Bunlar da tohumların yıkanıp, kurutulmuş hali. Üşenmedim saydım. Tam 145 tane tohum çıkmış iki domatesten.

Eklenen Resimler

dryad beğendi.

Düzenleyen malbman : 01-02-2009 saat 21:41 Neden: Yazım hatası
Eski 02-02-2009, 06:49   #453
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Güzel bir operasyon olmuş. 2 domatesten bu kadar çekirdek, hayret..Tadının çok güzel olacağını tahmin ediyordum ama esas kalın kabuk olması şaşırttı. Galiba ince kabuklu cherry domates bulmak çok güç.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2009, 07:27   #454
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili Lonicera, kabukların beklediğimden kalın olması beni de şaşırttı. Sanırım çeri domateslere özgü bir özellik bu. Sevgili envor'un gönderdiği mikrop domatesi bekliyorum şimdi. Eğer minicik boyuyla o da kalın kabukluysa, çeri domatesler kalın kabuklu oluyor tezim iyice güçlenecek.

Eski 02-02-2009, 17:30   #455
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Yetiştirme konusunda RR ler gerçekten çok iyi seçenek hele yazın insana domates yetiştirme zevkini tattıracak.

Ama resimde görülen kabuk açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı ben çok ince olmamakla birlikte bu kadar da kalıp gibi bir kabuk beklemiyordum, bu kabuk resmen boğazda kalır

İşi bir de dolu tarafından düşünürsek; "bağırsaklar için posalı yiyecekler yiyin" deniyor, bu durumda RR ler bağırsaklar için de faydalı olacak, bir de tohum miktarını düşünürsek, bayağı bir fayda sağlayacak

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2009, 21:12   #456
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Red robinlerim size merhaba diyor :)

Name:  sahibinden_RR.jpg
Views: 984
Size:  46.4 KB

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2009, 09:33   #457
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Bu da benim ilk mürüvvetim

Eklenen Resimler

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2009, 09:41   #458
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Nevsune, çok güzel görünüyor. RR'ler formunu bulmaya başladı yavaş yavaş. Diğer arkadaşlardan ses yok ama. Nerelerdesiniz Red Robinciler?

Düzenleyen malbman : 05-02-2009 saat 09:42 Neden: Ekleme
Eski 05-02-2009, 17:50   #459
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Yeni tur yeni şans. Kahyanur ile aynı gün ektiğim RR'lerden bir tanesini, mefta olan kuzeninin yerine aldım. Bakalım bunun akıbeti ne olacak.

Eklenen Resimler

Eski 05-02-2009, 17:52   #460
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Bun da sevgili envor'un gönderdiği mikrop domat. Son resimde de tomurcukları var. Bakalım bunların kabuğu nasıl çıkacak.

Eklenen Resimler

Eski 06-02-2009, 08:24   #461
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sanırım bu linkteki domates sevgili denizakvaryumu. Yazıldığına göre bezelye büyüklüğündeki bu tür, tüm domateslerin babasıymış.

Sanırım envor aynı domates olup olmadığını söyler.

Eski 06-02-2009, 11:52   #462
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sanırım bu linkteki domates sevgili denizakvaryumu. Yazıldığına göre bezelye büyüklüğündeki bu tür, tüm domateslerin babasıymış.

Sanırım envor aynı domates olup olmadığını söyler.
Eğer bu kaşık domatesi ise boyunun çok uzun olması lazım.

Eski 06-02-2009, 12:04   #463
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Bunlar da tohumların yıkanıp, kurutulmuş hali. Üşenmedim saydım. Tam 145 tane tohum çıkmış iki domatesten.
İki tane minicik domatesten bu kadar tohum çıkması normal mi? Bilmediğim için soruyorum. Çok çekirdekli bir tür mü RR?

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2009, 12:40   #464
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Tuh çok üzüldüm. Neyse ki havalar iyi gitti de bitkiler donmamış, bu mevsimde bu bile bir kazanç.

Nasılsa yeni tomurcuklar verir ve yazdığım gibi meyve tutumu hiç fena değil. Hiç olmadı, bende de bir yedek var. Bizi RR'lerle tanıştıran arkadaşımızı hiç RR'siz bırakır mıyız

Şu koltukalma işine ne diyorsunuz?

Eski 06-02-2009, 13:23   #465
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Şu koltukalma işine ne diyorsunuz?
Sevgili nevsune, envor RR ve mikrop domatlarda koltuk alma işlemi yapmayın demişti.

Eski 06-02-2009, 13:29   #466
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Eğer bu kaşık domatesi ise boyunun çok uzun olması lazım.
Bu linkte belirtildiğine göre 6 ft. (yaklaşık 1.80 mt.)' den, 20 ft. ( yaklaşık 6 mt.) kadar uzayabiliyormuş.

Eski 06-02-2009, 14:01   #467
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Alıntı:
Sevgili nevsune, envor RR ve mikrop domatlarda koltuk alma işlemi yapmayın demişti.
Sevgili malbman, ben de bir ara bir başlıkta cherry'lerde koltukalma yapılmaz diye okumuştum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Ayrıca domateslerde koltuk almayı mutlaka yapmalsınız aksi takdirde verim düşer.
Bugün de Tekin beyin cherry başlığındaki uyarısını okudum ama bu sırık cherry için söylenmiş, hepsini kapsıyor mu bilemiyorum.

Bitkinin uzaması bir yerde duruyorsa ve bu tomurcuklar bittikten sonra koltuktakiler büyüyecekse mesele yok zaten. O zaman verimde düşme olmayabilir. Yoksa yine deneme yanılma yöntemini kullanacağız.

Eski 06-02-2009, 14:09   #468
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Ben benim ölen RR'den bir koltuk filizi koparıp köklendirmiştim ama onu kime verdim, akıbeti ne oldu bilmiyorum. Tabii benim RR öldüğü için gelişmesi konusunda koltuk almanın nasıl bir etkisi olduğunu da söylemem mümkün değil. Ama ben bu defa koltuk falan almayacağım. Hatta mikrop domatın yanında iki tane daha sürgün büyümüş, onları bile ellemeyeceğim. Üç gövdede birden büyüsün; bakalım ne olacak.

Eski 06-02-2009, 14:26   #469
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Evet, o fide yetiştirme bana da pek çekici gelmişti, hani bedavadan gibi Şimdi ben de iki saksımdan birindekinden koltukalıp, diğerinden almam. Böylece gelişmeleri izleyebiliriz.

Bir de domateslerin kök havalandırmasından pek hoşlandığı bilinir ya. Hava çok güzel, benimkilerin köklerini zedelemeden topraklarında biraz havalandırma yapıp 10 dakika açık havaya çıkarttım. Bakalım ne yapacaklar.

Eski 06-02-2009, 16:16   #470
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Benim RR'ler ve mikropların kökleri zaten 24 saat havalandırmada. Motor sürekli çalışıp besin suyunu havalandırıyor.

Eski 06-02-2009, 19:14   #471
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Red robin domatesinde koltuk alma, yaprak alma vs. gibi kültürel işlem yapılmaz. Sebebide, oturak domates katogorisindedir de ondan.

Cherry domatesininde, oturak ve sırık çeşitleri olduğundan,çeşitin özelliğine göre kültürel işlem yapılır. Sırık çeşitlerinde koltuk alma, gerektiği durumlarda da, yaprak alma işlemi yapılır.

Oturak çeşitinde ise bu işlemler yapılmaz, aksine ne kadar koltuk (filiz) çıkarsa o kadar verim artar.

Benim mikrop domatım bu. Malbmanın yayınladığı linkteki domatesten daha küçük boyda gibi duruyor. Resimden anladığım bu

Alıntı:
Yeni tur yeni şans. Kahyanur ile aynı gün ektiğim RR'lerden bir tanesini, mefta olan kuzeninin yerine aldım. Bakalım bunun akıbeti ne olacak.
Kuzeninkiyle aynı olmasında

Eski 07-02-2009, 15:04   #472
Ağaç Dostu

envor's Avatar

--- yorumsuz ---

Name:  sahibinden_S7302126.jpg
Views: 1141
Size:  41.7 KB

Eski 08-02-2009, 16:45   #473
Ağaç Dostu

aaylin's Avatar

Giriş Tarihi: 20-12-2008
Galeri: 5
Üstte saksıdakiler 17 Ocak'ta ektiğim tohumlarım, alttakiler ise 30 Ocak'ta ektiklerim. Bakalım nasıl olacaklar, merakla bekliyoruz kızımla birlikte

Eklenen Resimler

aaylin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 09:35   #474
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Name:  S6303698.JPG
Views: 1107
Size:  69.2 KB

Yaprak altında kalanlar-arkada duranlar-yeni çiçekten çıkmışlar var, onları göremiyorsunuz. En büyüğü fındık boyutunda. Bu kadar meyveyi büyütmek için bayağı bir çaba harcıyor. Daha hasata zaman var Mart tahminim doğru çıkacak gibi.

Gözlemlerim:
Çok verimli bir tür olduğu kesin. Tohum ekme zamanında, evin serin olmasına karşın 5 tohumdan hepsi çimlenmişti. 2'sini arkadaşlarıma verdim. Elimde 3 bitkim var. Aynı dönem bitkileri olduğu, aynı güneşi ve bakımı gördükleri halde 2tanesi normal gelişip meyve vermekteyken, bir tanesi çok yavaş gelişiyor. Bunun nedeni bayramda yolculuğa çıktığımda bu fideyi evin içinde değil, serin olan kapalı balkonda bırakmış olmam olabilir. Tam yeni yerine alışma dönemindeyken, serin hava gelişimini yavaşlatmış olabilir. Henüz 9 cm boyunda ve yeni tomurcuk vermeye başladı (diğer ikisinin boyu 23-25 cm). Bu da benim için bir avantaj oldu. Diğerleri biterken, bu meyve vermeyi sürdürecek.

Çiçeklerden neredeyse %95'i meyveye dönüşüyor. Kayıp, yok denecek kadar az.

Boy büyümesi durdu. Gücünü meyveye veriyor. Bu arada koltuklarda çıkan yapraklar yavaş bir şekilde büyümeye başladılar. Bu da bir avantaj gibi görünüyor. Eski meyveler kızarıp alındıkça, koltuktakilerden çıkacak yenilere yer açılacak olabilir.

Havaların ılık gitmesi de bir avantaj oldu. Yoksa, doğalgazın bu kadar pahalı olduğu bir dönemde oda sıcaklığını (özellikle geceleri) 22 derecelerde tutamayabilirdim doğrusu. Oda bol ışık ve güneş alıyor. Bunların durdukları yer de en uygun yer.

Sonuç:
RR'ler yüzünden ben bu kışın nasıl geçtiğini hiç anlamadım. Tohumlarımın elime geçtiği 7 Kasım'dan bu yana çok keyifli bir kış yaşadım. Bu durumda; bu bitkiyi aklım(ız)a düşürüp getirtmek için çaba harcayan sevgili Denizakvaryumu'na, getiren Karınca70 arkadaşımıza, umutlarımı yeşerten sevgili malbman'a çok teşekkür ediyorum.

Not: Tadına bakınca da sonucu yazarım

malbman beğendi.
Eski 16-02-2009, 10:10   #475
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili nevsune, Red Robin tek kelimeyle muhteşem olmuş. Söyleyecek başka bir şey bulamadım. Bitkin sevgili denizakvaryumu'nun ilk mesajına koyduğu fotoğraftaki RR'ye benzemiş. Sanırım RR yarışmasının tüm kategorilerinde birincilik için envor ile yarışacaksın.

Benim (daha doğrusu annemin) RR bir sürü tomurcuğu heba edince küstü sanırım, uzun zamandır bir tek dahi tomurcuk vermedi. Anlayacağın yarışma dışı kaldım. Yeniden çimlendirip durgun su kültürüne aldığım RR son derece güzel gelişiyor. Yine de Ağustos'tan önce domates yiyebileceğimi sanmıyorum Ama bundan sonra yılın 12 ayı saksıda RR yetiştirmeye kararlıyım.

Alıntı:
umutlarımı yeşerten sevgili malbman'a çok teşekkür ediyorum.
Katkım olduysa ne mutlu bana. Böyle bir başarıda payının olduğunun düşündürtülmesi bile insana büyük bir mutluluk ve haz veriyor. Bu duyguları yaşattığın için asıl ben sana teşekkür ederim arkadaşım.

Eski 16-02-2009, 11:29   #476
Ağaç Dostu

Sn.Nevsune, aman nazar değmesin, Bu RR lere nazar boncuğu takılır

Benim RR ler tomurcuk aşamasındalar, sizi takip ediyorum.

Eski 16-02-2009, 11:48   #477
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Arkadaşlar ne yalan söyleyeyim, forumdaki ilk günlerimde sevgili denizakvaryumu'nun Red Robin'lerden bahsettiği yazısını ilk okuduğum günden beri, bu domatesin fanatiği oldum. Red Robin yetiştirmek bende tam bir tutku halini aldı. Sevgili karınca70'den alacağım tohumlar yeterli gelmez düşüncesiyle, Amerika'dan tohum getirttim. Bu da yetmedi, bir parti de İngiltere'ye sipariş verdim.

İlk çimlendirdiklerimi herkesten kıskanıp, etrafımdaki kimseye bir tane dahi vermedim. Yalnızca bir tanesini anneme verebildim (büyük bir kıskançlıkla).

Kendi yetiştirdiğim ve tam meyve alacağım bitkimi saçma sapan bir inat yüzünden öldürünce de, günlerce kahrettim kendimi. İşte tam bu aşamada iyice öfkelenip elimdeki tüm fideleri dağıttım.

Red Robin başlığında RR'ler ile ilgili olumsuz bir şey okuduğumda için için kahroluyordum. Ama annemin bitkisi gelişip tomurcuklanmaya başlayıp, sevgili nevsune'nin Red Robinlerinin gelişimlerini izledikçe, içimi yeniden bir heves doldurdu. Bunun üzerine son kalan dört tohumumu da çimlendirdim ve yeniden başladım. Şimdi bu güzellikleri arkadaşların da başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini gördükçe, bu tutkunun yersiz olmadığını anlıyorum.

Haydi RR'ciler, yayınlayın resimlerinizi, hikayelerinizi. Yalnızca kendinize saklamayın. Bu harika görüntülerden, öykülerden hepimiz payımıza düşeni alalım.

Düzenleyen malbman : 20-02-2009 saat 10:25
Eski 16-02-2009, 12:54   #478
Yeni Üye

anzerhoneybee's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2009
Alıntı:
Red Robin' imin bu gün itibariyla durumu. Anneme verdiğim fidenin fotoğrlaflarını henüz çekemedim. Onu da en kısa zamanda çekip yükleyeceğim ama laf aramızda, sanki o toprakta olmasına rağmen biraz daha hızlı gidiyormuş gibi geliyor bana.

Bu arada fotoğraftaki ilgisiz mutfak eşyalarının ve diğer figüranların kusuruna bakmayın. Zira bu aralar yer darlığı çekiyorum ve büyük patronun kullanmama izin verdiği alan yalnızca mutfağın yarım metrekarelik bölümü.
ben bu sitede yaniyim.
merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.
bu domatesi saksıya dikmişsiniz.ve onuda bir kovanın içine koymuşsunuz.
kovanın içinede boru uzatmışlar elektrik fişi falan var bunlar nedir acaba

anzerhoneybee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 13:29   #479
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4
Sevgili nevsude maşallah çok güzeller.

Sevgili Malban yazdıklarınızdan cesaret alarak geçen hafta ekmiş olduğum bebişlerim henüz minnacıklar.
20 tohumdan 5 adettini ektim. Diğerlerini daha sonra mart başı gibi ekmeyi düşünüyorum.

Eklenen Resimler

Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2009, 20:33   #480
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
Sevgili nevsune önce maşşallah nazar değmez inşallah darısı başımıza benimkilerinde koltuk kısımlarında sanki minik uzantılar var gibi bilmiyorum oradan yeni filizlermi veripçiçeklenmeyi o verdiği filizlerdenmi yapacak 95 günlük olduk ama 3 fideden en uzunu 15 cm diyerleri daha kısa üçüde aynı pencerede ama gelişmeleri farklı

Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025