agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2008, 21:51   #241
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
Fazla sulamak istemiyor, çiçeklenmeden fazla sulamak iyi değil diye formda biryerlerde okumuştum. Bende güneşin fazla geldiğini düşünerek bugün daha az güneş alan bir pencereye aldım.

Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2008, 16:10   #242
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-05-2008
benim uzadı gitti.. 2 tane yapragı var tek parca halinde.. neden acaba.. camın önünde duruyor. artık güneşde cok yok ondan mı acaba ?

cemre_77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2008, 16:54   #243
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Işık yetersiz olursa olur ama belki besin nedeniyle de olabilir, fazla su koymayın acemiyiz ama genel bitkileri gözlemden biraz anlıyorum.

Gülbeşeker, kış güneşinin fazla zararı olmaz, ben saksı bardaklarının dıştan ışık alıp yosun yapmaması için ışık uyarısı yapmıştım. Yine siz güneşli yere koyun. Ama kaloriferli yerde toprak suyunu çabuk kaybedeceği için sulama işini dikatli yapmak gerekli herhalde. Ustalar söz sizde.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2008, 20:29   #244
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-10-2008
Sizlere danışmak istediğim bir şey var.Eve geldiğimde fidelerim ısıtıcı olmayan yaklaşık 12 derece ısıya sahip bir odada duruyordu.Ben de hepsini ısıtıcı olan ve yaklaşık 23 derece olan oturma odama aldım.3 saat sonra baktığımda bir adet fidem saksı içinde yatmış biçimdeydi.Kırık göremedim.Diğerlerinde ise bir sorun yoktu.

Ben tabi ev ahalisinin ifadesini aldım ilk etapta.Herkes dokunmadığını,çarpmadığını söylüyor.Ben ise sinir küpü şeklindeyim.

Bu durum ısı farkından olabilir mi?Fidem normale döner mi?

C.Mustafa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2008, 21:06   #245
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Giriş Tarihi: 05-09-2008
gülmede dur şimdi. Demek eh ahalisinin ifadesini aldınız ha.
Gözünüz gibi baktığınız yavrulardan biri boynunu büktü.
Susuz kalmıştır.

adnankaraer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 08:27   #246
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adnankaraer Mesajı Göster
gülmede dur şimdi. Demek eh ahalisinin ifadesini aldınız ha.
Gözünüz gibi baktığınız yavrulardan biri boynunu büktü.
Susuz kalmıştır.
Maalesef benim fide sizinkilere ömür.
İşin kötüsü bir tanesi daha ona özenmiş gibi duruyordu sabah evden çıkarken.
Susuz kalmadıklarınından eminim.Fakat 4 gün önce şaşırtma yapmıştım.Acaba uyum sorunumu oluştu.

Eski 23-12-2008, 11:52   #247
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi C.Mustafa Mesajı Göster
Maalesef benim fide sizinkilere ömür.
İşin kötüsü bir tanesi daha ona özenmiş gibi duruyordu sabah evden çıkarken.
Susuz kalmadıklarınından eminim.Fakat 4 gün önce şaşırtma yapmıştım.Acaba uyum sorunumu oluştu.
Uyum sorunu olduğu kesin. Ama neden acaba?. Şaşırtma yaparken fideciklerinizin kökleri zedelenmiş olmasın? Benimde başıma geldi, şaşırtma yaptıktan sonra bazı fideciklerim öldü.
Bu arada ev ahalisinin ifadelerini boşuna almışsınız

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 18:37   #248
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Isınma sorunu olabilir. Çok sıcak veya tersine soğuk gibi. Şaşırtma esnasında kökü zedelenmiş olabilir. Fazla veya az su verilmiş olabilir. Toprak yüzünden olamaz. Zaten aynı toprak söz konusu. Hem de kısa sürede olamaz. Havalandırma sorunundan da olabilir. Başka seçenek kalmadı zaten.

Benim Red Robinler 8 Kasımda ekilmiş olmasına rağmen hala serçe parmak büyüklüğünde. 50-70 gün arasında meyve vermeyeceği belli. Ben şimdilik elimdekileri öldürmeden bakmayı deniyorum. Mart ortası gibi çimlendirip yazın sıcaklığından faydalanarak yetiştirmek daha iyi olacak sanıyorum.

Eski 24-12-2008, 11:06   #249
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2008
Alıntı:
Benim Red Robinler 8 Kasımda ekilmiş olmasına rağmen hala serçe parmak büyüklüğünde. 50-70 gün arasında meyve vermeyeceği belli.
Sayın Karaer serçe parmağınızla birlikte bir fotoğrafını göndrirmisiniz Benim Red Robinlere bakıyorum,ya Adnan beyin parmağı ufak ya da benim Red Robinler hint fakiri cinsi diye düşünüyorum..Şaka bir yana aynı tarihte ektiğimiz red robin tohumlarında şimdiki durum benimkilerde yaklaşık serçe parmağının üst boğumu kadar yükseklik,kotiledonlar dışında serçe parmak tırnağının 1/4 ü büyüklüğünde iki yaprak,ve de 2 bilemedin 3 mm gövde kalınlığı..Acaba ilk Red Robin Bonsai bende mi ?

Gurtunca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 11:50   #250
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sevgili gürtunca, mutemelen dünyanın ilk Red Robin bonsaisini yetiştiriyorsun Sanırım bir buçuk ay falan oldu tohumları ekeli değil mi? Bu kadar sürede bahsettiğinizden çok daha fazla büyümüş olmalıydı diye düşünüyorum. Zira benimkiler 35-40 günlükken bayağı bayağı fidan olmuşlardı.

Zaten foruma yüklediğim fotoğrafları dokuz haftalıkken çekmiştim. Yani sizinkilerden 2-3 hafta büyük. Farkı oradan hesaplamaya çalışın isterseniz ama forumda geriye dönük olarak baktıklarımdan anladığım kadarıyla, 16-11 tarihinde bardaklara şaşırttıktan sonra oradan başka bir yere şaşırttığınızı göremedim.

Bu da hala daha aynı bardaklarda durduklarını düşündürtüyor. Eğer öyleyse, o bardaklarda gelişmeleri pek hızlı olamaz diye düşünüyorum. Bana sorarsanız her birini 15-20 cm. genişlik ve en az 20 cm derinlikteki saksılara (tek tek) alın.

Ama bu arada dikkat, içişleri bakanları bu ayrı ayrı ve milyon tane saksı muhabbetine pek sıcak bakmıyor. Uyarmadı deme

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 11:54   #251
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25

Ankara'da kar nerdeyse diz boyu

Pencere önü odaya göre oldukça soğuk, hava kapalı ...yani gelişmeleri oldukça yavaş ama Şubat sonu gibi domatesli resimleri buraya aktarırım gibime geliyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 11:59   #252
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Merakla bekliyorum.

Ben de birazdan Robinimin besin eriyiğini değiştireceğim. Pek kendine gelebildiği söylenemez ama toparlanacağını umuyorum. Sanırım bir süre daha fotoğraflarını yüklemeyeceğim. Bu haliyle afişe edip de utandırmak istemiyorum zavallıcığı

Eski 24-12-2008, 12:22   #253
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
anladığım kadarıyla, 16-11 tarihinde bardaklara şaşırttıktan sonra oradan başka bir yere şaşırttığınızı göremedim.
Sevgili malbman tahmininiz doğru...Şaşırtma yapmamamın birkaç nedeni var..
Birincisi gövde kalınlığı 0.5 cm'e gelmeden şaşırtmayı önermeyen bir yazı..
İkincisi şu anda kullandığım 10 cm çapındaki karton saksıların dışına vuran bir köklenme görememem...
Üçüncüsü ilk şaşırtmayı toprak,gübre vs...li bir sebze üretimine uygun ortama yapmam...
Dördüncüsü de bu ortamda dahi genel bitki besleyici bir sıvı ile bir kez destekleme yapmam...
Ama önerinizi dikkate alıp elimdeki 4 adet in birini 25 cm çaplı Como Sana lı ortama,diğerini de demin bahsettiğim topraklı ortama şaşırtacağım..Son ikisini Bonsai olarak kalmaya mahkum ettim

İçişlerini üzmeyecek çözümler üretmeye çalışıyorum...Üç tane duvara asılan saksılardan aldım,mutfak dolaplarının balkona bakan taraflarına monte ettim.Estetik durdular..Tumbling Tom için düşünüyordum ama Red Robin için de deneyebilirim...İçişlerini kızdırmamak için çare tükenmez...Demokrasi dedikleri bu olsa gerek....

Eklenen Resimler

Düzenleyen Gurtunca : 24-12-2008 saat 18:34 Neden: Fooğraf eklentisi
Eski 24-12-2008, 16:22   #254
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Malbman bu işi bildiğiniz belli.
Bize hangi sıklıkla suladığınız, ne kadar su verdiğiniz gibi bilgi verebilir misin?
Ya da bilgi verme bizimkiler cüce RR olsun

Düzenleyen adnankaraer : 24-12-2008 saat 18:48
Eski 24-12-2008, 16:40   #255
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili Adnan Karaer, teveccühünüz için teşekkür ederim ama bu işi sizin dediğiniz anlamda bildiğimi sanmıyorum. Ama sürekli öğreniyorum. Sizden tek farkım bu işe yaklaşık bir yıl önce başlamış ve sizden daha fazla uygulama yapma olnağına sahip olmamdır. Annemin Robin haftada bir kez, o da toprağı çok kurumuşsa sulanıyor. Benimki ise durgun su kültüründe.

Bu arada, evet sizin RR' lerin hiç fotoğrafı yok. Bence ilk günden itibaren görüntüleseydiniz iyi olurdu. Çünkü sonradan herhangi bir aksaklık çıkarsa, geriye dönüp gelişmeleri izleyerek aksaklığı ya da hatayı bulmak çok daha kolay oluyor. Diğer tüm arkadaşlara da tavsiye ederim. Bence iki üç günde bir fotoğraflayın bitkilerinizi. Hem de mümkün olduğunca çok poz çekerek.

Geriye dönüp bakınca insan ne kadar çok yol aldığını da görüp daha bir motive oluyor.

Eski 24-12-2008, 16:42   #256
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Ben red robinlerime hiç besin vermedim hala ilk dikdiğim çiçekçiden alınmış hazır toprağın içinde nasıl bir besin kullana bilirim.21 aralıkta yüklediğim resimden sonra beşinci yaprağıda çikardı.

Eski 24-12-2008, 18:45   #257
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

İşte Red Robinlerim.

Resimleri cep telefonu ile saat 19:00 civarında çektiğim için renkleri doğal gibi gelmiyor ama yine de kaliteli oldu resimler.

1,2,3 ve 4 Red Robinler diger isimli resimdekiler de farklı türler. Bir de terasta yaptığım serada değişik tür domateslerim var.

4. Red Robin resminin yanında bir de ölçek var. Ölçtüğümde boyları 4 ile 5 cm arasında görülüyor.

Ben hatamı anladım galiba; çok suluyorum. Önceleri her gün suluyordum. Şimdi ise 2 günde bir suluyorum. Ama artık kendimi tutabilirsem haftada bir sulamayı deneyeceğim. Çocuklar suyu bol bulduklarından gelişme ihtiyacı hissetmiyorlar gibi.

Eklenen Resimler

Eski 24-12-2008, 18:57   #258
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Akşam malbman'ın önerilerini haklı bularak ilk iş tezgahı hazırladım..Karton saksıları direkt olarak dikebilecek olmama rağmen toprağın altında neler olduğunu görmek için,saksıları makasla keserek açtım...İlk gördüğüm toprağın çevrede dağılması oldu,daha sonra üzülerek köklenmenin çok zayıf olduğunu gördüm.8 Kasım 08 de ektilerimden üçünü 25 cm çaplı,içi sebze yetiştirmek için English Gardens tarafından hazırlanmış toprak gübre perlit karışımlı özel toprakla doldurduğum saksıya diktim..Burada amacım kökler zayıf olduğu için ileride hangisi kuvvetli kalırsa onu bırakarak diğerlerini çıkarmak idi...

İkinci olarak yaptığım aynı çaptaki bir duvar saksısını Compo Sana ile doldurmak oldu..Bu kez 26 Kasım 08 tarihinde yoğurt kabında filizlendirdiğim Red Robini oldukça geniş bir şekilde çıkartarak bu ortama şaşırttım...

Bakalım neler olacak...

Eklenen Resimler

Düzenleyen Gurtunca : 24-12-2008 saat 19:28
Eski 24-12-2008, 20:18   #259
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

red robin

red robinlerimin son hali

Eklenen Resimler

Eski 24-12-2008, 20:30   #260
Ağaç Dostu

vayvayvay's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2007
Galeri: 1
Benimkiler keyifli keyifli bebekliklerini yaşamaya ısrarla devam ediyolar eh..ben ne yapayım ki Gelişmeleri yazarım artık. Benimkiler uyanıp gelişirse tabii

vayvayvay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2008, 05:27   #261
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
İşte Red Robinlerim.

Resimleri cep telefonu ile saat 19:00 civarında çektiğim için renkleri doğal gibi gelmiyor ama yine de kaliteli oldu resimler.

1,2,3 ve 4 Red Robinler diger isimli resimdekiler de farklı türler. Bir de terasta yaptığım serada değişik tür domateslerim var.

4. Red Robin resminin yanında bir de ölçek var. Ölçtüğümde boyları 4 ile 5 cm arasında görülüyor.

Ben hatamı anladım galiba; çok suluyorum. Önceleri her gün suluyordum. Şimdi ise 2 günde bir suluyorum. Ama artık kendimi tutabilirsem haftada bir sulamayı deneyeceğim. Çocuklar suyu bol bulduklarından gelişme ihtiyacı hissetmiyorlar gibi.
Sayın Adnan Karaer, sizin RR' ler sevgili Gürtunca' nınkilerden dha gayretli gibi ama bana sorarsanız toprağı kurumaya yüz tutmadıkça sulamayın ki bitki gövdesini kalınlaştırsın. Çok sulandığında boya gidip gövdenin cılız kaldığını okumuştum sitede bir yerlerde. Bir de yetiştirme ortamınızı bilmiyorum ama eğer torfsa biraz besin takviyesi iyi olur gibi.

Eski 25-12-2008, 05:44   #262
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gurtunca Mesajı Göster
Akşam malbman'ın önerilerini haklı bularak ilk iş tezgahı hazırladım..Karton saksıları direkt olarak dikebilecek olmama rağmen toprağın altında neler olduğunu görmek için,saksıları makasla keserek açtım...İlk gördüğüm toprağın çevrede dağılması oldu,daha sonra üzülerek köklenmenin çok zayıf olduğunu gördüm.8 Kasım 08 de ektilerimden üçünü 25 cm çaplı,içi sebze yetiştirmek için English Gardens tarafından hazırlanmış toprak gübre perlit karışımlı özel toprakla doldurduğum saksıya diktim..Burada amacım kökler zayıf olduğu için ileride hangisi kuvvetli kalırsa onu bırakarak diğerlerini çıkarmak idi...

İkinci olarak yaptığım aynı çaptaki bir duvar saksısını Compo Sana ile doldurmak oldu..Bu kez 26 Kasım 08 tarihinde yoğurt kabında filizlendirdiğim Red Robini oldukça geniş bir şekilde çıkartarak bu ortama şaşırttım...

Bakalım neler olacak...
Sevgili Gürtunca, 8 Kasım' da ektikleriniz bir buçuk aylık bebeklere nazaran çok küçük kalmışlar. Neredeyse hiç beslenmemişler gibi geldi bana. 26 Kasımda ektiğinizden bile küçük görünüyorlar. Acaba bulundukları toprak çok mu sıkıydı? Eğer öyleyse hava alamayan kökler gelişmez. Tabii buna paralel olarak bitki de gelişemez. Umarım bundan sonra normale dönerler.

Eski 25-12-2008, 05:46   #263
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker Mesajı Göster
red robinlerimin son hali
Sayın Gülbeşeker Robinininz çok sağlıklı görünüyor. Bence bir kaç gün sonra şaşırtın siz onu. O küçücük yerden kurtulsn artık

Eski 25-12-2008, 08:35   #264
Ağaçsever

Arkadaşlar benim ikinci fidem de sizinkilere ömür oldu.

Elimde kalan sonuncu fidemin durumu da iyi değil.Sanırım ben Red Robin macerama Mart a kadar ara vermek zorunda kalacağım.

Artık sizlerin yetiştirdiği fidelerin gelişimini buradan izleyerek mutlu olup kendimi avuturum.

Eski 25-12-2008, 08:57   #265
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Alıntı:
Acaba bulundukları toprak çok mu sıkıydı?
Olmak ya da olmamak,bütün mesele bu...
Bingo bundan başka anlamlı açıklama olamaz..Çünkü ilk şaşırtmada gözlemlediğim neredeyse 2,5 - 3,0 cm uzunluğundaki köke bile dün raslayamadım..Bizimkilerin Hint fakirliğinin nedeni çıktı..Bu sabah ilk işim tüm saksıları eşeleyip havalandırmak oldu..Sağolasınız..İlk RR i hakkettiniz...

Eski 25-12-2008, 10:04   #266
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Yardımcı olabilrdiysem ne mutlu. İlk RR i bir salataya doğrayıp yanında da afiyetle bir duble rakı içersiniz benim için.

Bu arada: saksılar muhteşem olmuş. Ama içişlerinden o dolapları delmek için nasıl izin aldınız şaşırdım doğrusu

Eski 25-12-2008, 10:45   #267
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Alıntı:
Ama içişlerinden o dolapları delmek için nasıl izin aldınız şaşırdım doğrusu
Eşeği önce kaybettirin,sonrası kolay...

Karmaşa azalınca izin çıktı...Önce bir delik delip aynı renkten delik kapatıcı yuvarlak pulla kapattım..Bu şekilde ileride çıkarsa bir sorun olmayacağına ikna oldu...Ayrıca aynı renk olunca estetik de durdu..Sanırım Tumbling ler de sarrkmaya başlarsa daha iyi olacak...Red Robin in olduğu duvar saksısı masada tam benim oturduğum yerin yanında bu yüzden stratejik bir yerde...Elimi attığımda yakında olması lazım...Tahminim Şubat 15 gibi ürün alırım..Şubat 15 önemli çünkü Sığacık'taki seracımla papaz eriği,vişne ve şeftali ağacı dikmek üzere randevum var..Kısmetse RR eşliğinde İzmir'de parlatırız...

Eski 26-12-2008, 15:44   #268
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
16/11/2008 de ekildi. Ben de denemeye iki adet tohumla katılıyorum.

40 gün olmuş ekeli. Tohumun birisi çimlenmedi. Diğer RR ise çok da gelişmedi gibi.
Kısa süre içinde fotosonu eklerim.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 15:05   #269
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Red robincilerin sesi niye kesildi son halleri nasıl fidelerin ben dün şaşıtmalarını yaptım yeni evlerine taşındılar inşallah bundan sonra hızlı gelişirler.

Eski 29-12-2008, 15:51   #270
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Benimkiler aynen resimdeki gibi duruyorlar. Ne uzuyorlar ne de kısalıyorlar.
Bu hızla büyürlerse artık yaza kısmet domates yemek.

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025