agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2008, 13:02   #1
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gurtunca Mesajı Göster
19.gün...Doğru yoldayız..Tümünde üçüncü yaprak çıkıntıları aradan kendilerini göstermeye başladı...Bu gün piyasada satılan tava yoğurt kutularının birinin altına 9 adet delik açtıktan sonra bir gün suda beklettiğim 3 adet Red Robin,3 adet Tumbling Tom Red,3 adet Tumbling Tom Yellow tohumunu iyice ıslatılmış torf yatak içine yerleştirdim,plastik kapağı kapatıp beklemeye geçtim..Herhalde pazar ya da pazartesi kafalarını çıkartırlar
Sayın Gürtunca;
Torf içinde mi üçüncü yapraklarını çıkarmaya başladılar? Daha önce yazdığım gibi benim torfa ektiğim tohumlar çimlendi ancak bir müddet sonra gelişimleri durdu ve fide olamadan şaşırtmak zorunda kaldım. Acaba benim kullandığım torf mu yetersiz kaldı. Greenhaus genel kullanım amaçlı torfu kullanmıştım.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 13:45   #2
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kahyanur Mesajı Göster
Sayın Gürtunca;
Torf içinde mi üçüncü yapraklarını çıkarmaya başladılar? Daha önce yazdığım gibi benim torfa ektiğim tohumlar çimlendi ancak bir müddet sonra gelişimleri durdu ve fide olamadan şaşırtmak zorunda kaldım. Acaba benim kullandığım torf mu yetersiz kaldı. Greenhaus genel kullanım amaçlı torfu kullanmıştım.
Hayır..Daha önceki mesajlarda yazmıştım,8.günde English Gardens dan aldığım ( PDA da önerilmişti ) özel sebze toprağına ( İçinde kendi önerdikleri toprak,torf,doğal gübre ve ponsa taşı karışımı var.) şaşırtmıştım...

Gurtunca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 15:16   #3
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gurtunca Mesajı Göster
Hayır..Daha önceki mesajlarda yazmıştım,8.günde English Gardens dan aldığım ( PDA da önerilmişti ) özel sebze toprağına ( İçinde kendi önerdikleri toprak,torf,doğal gübre ve ponsa taşı karışımı var.) şaşırtmıştım...
Ne yazık ki mesajınızı Jiffy gündemi meşgul ettiği için gözden kaçırmışım. Görebilmiş olsaydım filizciklerimi tam 23 gün torf içinde açlığa mahkum etmezdim. Buradan gündemi jiffy ile meşgul eden arkadaşlara da tohumcuklarım selamını yolluyor.

Düzenleyen kahyanur : 27-11-2008 saat 16:15
Eski 27-11-2008, 23:01   #4
Ağaç Dostu

ebrub's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kahyanur Mesajı Göster
Ne yazık ki mesajınızı Jiffy gündemi meşgul ettiği için gözden kaçırmışım. Görebilmiş olsaydım filizciklerimi tam 23 gün torf içinde açlığa mahkum etmezdim. Buradan gündemi jiffy ile meşgul eden arkadaşlara da tohumcuklarım selamını yolluyor.
Sn. Kahyanur benden de selam olsun tohumcuklarınıza

Ancak şunu söylemeliyim, ben de yarın tohumlarımı torfa ekeceğim, yani Sn. Gürtunca gibi özel sebze topragı karışımı kullanımının genel bir uygulama (en azından benim forumda okudugum başlıklarda) olmadıgını söyleyebilirim. Ama forumdaki birçok başlıkta, tüm bitkiler için torfun besleyiciliğinin 15 günden sonra kalmadıgı ve dışarıdan ek olarak bitki besini vermemiz gerektiği belirtilmiş...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 23:12   #5
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebrub Mesajı Göster
Sn. Kahyanur benden de selam olsun tohumcuklarınıza

Ancak şunu söylemeliyim, ben de yarın tohumlarımı torfa ekeceğim, yani Sn. Gürtunca gibi özel sebze topragı karışımı kullanımının genel bir uygulama (en azından benim forumda okudugum başlıklarda) olmadıgını söyleyebilirim. Ama forumdaki birçok başlıkta, tüm bitkiler için torfun besleyiciliğinin 15 günden sonra kalmadıgı ve dışarıdan ek olarak bitki besini vermemiz gerektiği belirtilmiş...
Forumda torf ve cocopeat çok bahsedilen malzemelerden. İyi bir forum takipçisi olduğumu sanıyorum. Ama hiç bir başlıkta 15 günden sonra besin verilmesi gerektiğinin yazıldığını görmedim. Keşke bu başlıkların linkini verseydiniz. Temel konular başlığı altında Sayın Mine Pakkaner torfun besleyici bir ortam olmadığını yazmış. Ancak arayarak bulmak gerekiyor.

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025