![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() Belediyenin gelip suyu kesmediği sürece ben dayanamam sanırım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bir seyler yetistirmenin heyecanindan olsa gerek bu sabirsizlik bende de var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2011
|
Odada Yetişen Domates Tohum İhtiyacı.
Merhabalar Saygıdeğer Forumcular; Bu dediğiniz odada yetiştirilen fazla ışık istemeyen domates tohumlarını forumdan nasıl edinebilirim?? İlginize şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2010
|
Merhaba Arkadaşlar; Bu da benim tohumunu şubatta ektiğim red robinim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2010
|
Pardon Arkadaşlar,üçüncü resimdeki tiny tim domatesi idi karışıklık oldu.Ben de hem saksıdaki hem de bahçedeki domateslerimden tohum almak istiyorum ama şimdiye kadar kızaran domatesler, salatalıklar dalında pek durmadı küçük kızım hemen koparıp yiyor sağolsun. Ama zaten herşey öncelikle onlar için değil mi? Ben kızımın şimdiden toprakla, bitkilerle haşır neşir olmasından çok mutluyum, gelecekten de umutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bir tanesi rr biliyorumda, otekini bilemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı örümcekte kükürt işe yarıyor. Belki yeni meyve vermez ama en azından olgunlaştırıp yeni tohumlar alabilirsiniz. Yine de bitkiyi kurtaramazsanız, meyvelerini güneşte kızartabilirsiniz. Benim de ilk diktiklerim kırmızı örümcekten çok çekmişlerdi, gövdeler kuruyunca pembeleşenleri güneşte olgunlaştırdım ve aldığım tohumlar işe yaradı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Kırmızı örümcek benimde en büyük sorunum. Yaprakları resmen işgal ediyorlar. Kırmızı acı biberi sulandırıp dün verdim. Bakalım işe yarayacak mı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın malbman'ın gönderdiği red robin tohumlarından dört tanesi çimlendi. Fakat başlarda diğer saksılarımda da, şaşırtıcı şekilde domatesler çimlendiği için red robinlerin hangisi olduğunu bilemedim. Bu yüzden paylaşımda bulunamadım. Bugün itibariyle red robinlerin durumu. Ayrıca bir sorum olacak. Bu dört fide aynı saksıdalar. Fakat saksı büyük. Ayırmam gerekir mi? Teşekkürler... ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 08-07-2011 saat 20:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
TT domateslerimin son durumu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Pek guzeller. Ne guzel bir duygu degil mi, emeklerinizin karsiligini alabilmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın malbman ellerinize sağlık ve afiyet olsun.Benim de red robinlerden iki meyve kızardı ve tadına baktık bu gün,kızım çok beğendi.Ama ben RR meyvelerinin en azından 1TL büyüklüğünde olacağını sanıyordum ki yanılmışım.Sizinkiler fotoğrafta büyük görünüyor.Büyüklüğünü tasvir eder misiniz.Benim domateslerde mi bir sorun var acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın umutyolcusu, benim domateslerin fotoğrafta büyük görünmsei sanırım yakın plan çekim yapmamdan kaynaklanıyor. Red Robinler çok fazla irileşmiyor ama bazı meyvelerin sizin dediğiniz gibi 1 TL kadar hatta daha da büyük olduklarını görmüştüm ama genelde daha küçük oluyorlar. Fotoğrafta da (her ne kadar biraz bulanık ta olsa) gördüğünüz gibi, ortalama boyları 50 krş kadar. O yüzden endişe etmenize gerek yok. Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Dün eklediğim fotoğrafların altına Red Robinimin son demlerini yaşadığını yazmıştım. Ben bunun artık bitkinin yaşlanmasından kaynaklandığını düşünüyordum. Ama az önce olgunlaşan meyveleri hasat etmek için baktığımda, tüm bitkiyi kırmızı örümceklerin istila ettiğin farkettim. Bu da bana hiç bir zaman "ben oldum" dememeyi, olayları en ince detayına kadar araştırarak olumsızlukların neden kaynaklandıklarını bulmak ve buna göre yorum yapmak gerektiğini bir kez daha öğretti. Dün belki sorunun kaynağını bulup, sorunu çözebilecekken, büyük havalarla bitkiye karşıdan bakıp yaşlandığına hüküm verdiğim için bu gün artık yapacak hiç bir şey kalmadığını görmek büyük bir ders oldu. Doğa insanı bir şekilde terbiye ediyor, buna bir kez daha emin oldum. İşte bir günde enkaz haline gelen Red Robinim. Düzenleyen malbman : 07-07-2011 saat 13:57 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da nispeten zarar görmemiş olan iki koltuk sürgünü. Gerçi bir tanesi çok cılız kalmış ama yine de denemeye değer. Her ikisini de bolca ilaçlayıp, köklendirmek üzere perlite diktim. Umarım köklendirmeyi başarırım. Bakalım Red Robin koltuk sürgünlerinden de aynı kaliteyi ve aynı verimi veriyor mu, onu deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2012
|
Alıntı:
eğer elinizde biraz tohum varsa talibim. 3-4 tane olsa çok memnun olurum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
red robin
10 adet red robin çimlendirdim. şuanda 15 cm boyundalar. 4 tanesinde domatesler mevcut ( henüz yeşiller ) , damla sulama sistemi kurdum. ml/saat şeklinde kesintisiz olarak suluyorum. ml/saat yazdım ancak 1 saatte kaç damla eder sayamadım ama toplam saatlik 5ml reye denk gelicek şekilde damla damla suluyorum. Acaba saatlik 5ml red robin için yeterli mi yoksa fazla mı ? **** Red robinlerin su ihityacı nedir ? ml olarak cevap verebilen olursa sevinirim. istanbulda yetiştiriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Sevgili Malbman; Domatesler harika. Yalnız benimde kırmızı örümcek problemim var. Hatta red robinlerden sıçrayp diğer domateslerimi de tehdit ediyor. Valla artık bu minik canavarlara ilaç milaç tesir etmiyor. Geçen akşam işten gelip doğruca kucakladım koca saksıyı getirdim salonun ortasına. Tek tek elimle avlamaya başladım. Babam benim kafayı yediğimi düşünmeye başladı. Keza acı biberi dahi sulandırıp verdim. Yine de nafile. ![]() Bir de sarımsaklı, arap sabunlu karışımı deneyeceğim.Yerinde durdukları gibi dek dursalar sorun yok, ağ örüp o yaprağın canına okuyorlar. Sen nasıl başa çıkıyorsun merak ettim. Bol hasatlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Sevgili malbman hasatınız süper emeklerinize sağlık. Benim domatesler sizinkilerden uzak olsun bozulmaya başladılar. Alt yapraklardan başlayarak sararıyorlar. Fotoyu ekleyeyim fikri olan varsa sevinirim.İlaçlanması mı gerekiyor acaba bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nardane fotoğraftan anlaşılabildiği kadarıyla sanki kırmızı örümcek sizin domateslere de uğramış gibi geldi bana ama yine tam anlayamadım.Yaprakların altlarına dikkatli bakarsanız nokta kadar koyu kırmızı böcekler var mı yok mu anlamış olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
TT domatesimin son durumu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |