agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2011, 06:26   #1
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HuYSuz Mesajı Göster
Sayın loveflower aslında hatayı birazda burada yapıyoruz galiba. O kadar üstüne düşüyoruz ki su istemediği halde üst kuruluğuna aldanıp veriyoruz suyu. Nerede olduğunu bile unutmak lazım belkide biraz. Örneğin ben bugün sadece bir saksının 4-5 kere toprağını biraz kaldırıp nemine bakdım mesela

Üstü kuru altlar ise nemliydi.. Sözde vermeyecektim bu sefer çiçekleri düşmesin diye ama akşam eve geldim, versem mi vermesem mi diye düşünürken bir daha baktım altlar hala nemliydi fakat sabah güneş gördüğünde kesin buruşacak bunun yaprakları diye dayanamadım ve verdim yine biraz Oysa zaten sabah erken kalkıyordum, sabahada bırakabilirdim.. Ama dayanamadım susuz kalır diye

Neyse ki daha 2 saksı domates var onlara henüz bakmadım.
Sayin huysuz, nerde okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama bilgi cok net hafizamda Topragin alt kisminin nemli ya da kuru oldugunu anlamak icin saksiya bir cubuk yerlestirip, cubugun nemine gore sulama yapip yapmayacaginizi takip edebilirsiniz. Bende sizin gibi susuz kaldiklarini dusunur, sulamamak icin cok mucadele verirdim bu yontemle sulama isini daha aza indirdim, ama hala cuce gibiler ya da ben cok aceleciyim

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 08:15   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Sayin huysuz, nerde okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama bilgi cok net hafizamda Topragin alt kisminin nemli ya da kuru oldugunu anlamak icin saksiya bir cubuk yerlestirip, cubugun nemine gore sulama yapip yapmayacaginizi takip edebilirsiniz. Bende sizin gibi susuz kaldiklarini dusunur, sulamamak icin cok mucadele verirdim bu yontemle sulama isini daha aza indirdim, ama hala cuce gibiler ya da ben cok aceleciyim
Köklere en uzak yerden toprağını biraz kaldırıp, parmağımı iyice dibine batırarak farkedebiliyorum aslında hala nemli olduğunuda.. sorun benim susuz kalacaklar.. sabahki güneşte yetmez bu diye dayanamamamdan kaynaklanıyor Akşam bir tanesine vermemiştim mesela.. toprağına baktığımda nemliydi çünkü.. fakat sabah kalkdığımda çok erken bir saat olmasıdan dolayı, güneşin aşırı yakıcı olmamasına rağmen yapraklarının tamamı büzüşmüş, dallar ise boynunu bükmüştü. E şimdi bunu göre göre ben bir daha o neme güvenip susuz bırakabilirmiyim hiç domatisciklerimi

Belediyenin gelip suyu kesmediği sürece ben dayanamam sanırım

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 05:13   #3
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Bir seyler yetistirmenin heyecanindan olsa gerek bu sabirsizlik bende de var

Eski 23-06-2011, 20:44   #4
Ağaçsever

ahmetihsan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2011
Odada Yetişen Domates Tohum İhtiyacı.

Merhabalar Saygıdeğer Forumcular;
Bu dediğiniz odada yetiştirilen fazla ışık istemeyen domates tohumlarını forumdan nasıl edinebilirim?? İlginize şimdiden teşekkürler..

ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 21:59   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2010
Merhaba Arkadaşlar;
Bu da benim tohumunu şubatta ektiğim red robinim.

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
selime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 22:12   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2010
Pardon Arkadaşlar,üçüncü resimdeki tiny tim domatesi idi karışıklık oldu.Ben de hem saksıdaki hem de bahçedeki domateslerimden tohum almak istiyorum ama şimdiye kadar kızaran domatesler, salatalıklar dalında pek durmadı küçük kızım hemen koparıp yiyor sağolsun. Ama zaten herşey öncelikle onlar için değil mi? Ben kızımın şimdiden toprakla, bitkilerle haşır neşir olmasından çok mutluyum, gelecekten de umutluyum.

selime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 05:33   #7
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Bir tanesi rr biliyorumda, otekini bilemedim

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
Eski 27-06-2011, 09:54   #8
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Domateslerime kırmızı örümcek dadandı.Ama bu ilk meyve tutan RR artık iflah olabilr mi ilsaçlarsam bilmiyorum.Kükürt alsam işe yarar mı?

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 12:16   #9
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu Mesajı Göster
Domateslerime kırmızı örümcek dadandı.Ama bu ilk meyve tutan RR artık iflah olabilr mi ilsaçlarsam bilmiyorum.Kükürt alsam işe yarar mı?
Kırmızı örümcekte kükürt işe yarıyor. Belki yeni meyve vermez ama en azından olgunlaştırıp yeni tohumlar alabilirsiniz. Yine de bitkiyi kurtaramazsanız, meyvelerini güneşte kızartabilirsiniz. Benim de ilk diktiklerim kırmızı örümcekten çok çekmişlerdi, gövdeler kuruyunca pembeleşenleri güneşte olgunlaştırdım ve aldığım tohumlar işe yaradı.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 12:47   #10
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Kırmızı örümcek benimde en büyük sorunum. Yaprakları resmen işgal ediyorlar. Kırmızı acı biberi sulandırıp dün verdim. Bakalım işe yarayacak mı...

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 12:44   #11
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın malbman'ın gönderdiği red robin tohumlarından dört tanesi çimlendi. Fakat başlarda diğer saksılarımda da, şaşırtıcı şekilde domatesler çimlendiği için red robinlerin hangisi olduğunu bilemedim. Bu yüzden paylaşımda bulunamadım. Bugün itibariyle red robinlerin durumu.

Ayrıca bir sorum olacak. Bu dört fide aynı saksıdalar. Fakat saksı büyük. Ayırmam gerekir mi? Teşekkürler...

Name:  rr.JPG
Views: 1001
Size:  60.8 KB

Name:  rr1.JPG
Views: 950
Size:  40.5 KB

old_platanus beğendi.

Düzenleyen Sevgi Durul : 08-07-2011 saat 20:51
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 20:27   #12
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
TT domateslerimin son durumu

Name:  Yeni Resim1.jpg
Views: 964
Size:  69.8 KB

Name:  Yeni Resim.jpg
Views: 937
Size:  47.3 KB

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 05:16   #13
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Pek guzeller. Ne guzel bir duygu degil mi, emeklerinizin karsiligini alabilmek.

Eski 06-07-2011, 12:46   #14
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sanırım Red Robinim artık uzatmaları oynuyor. Yeni çiçek açmadığı gibi, üstündekileri de dökmeye, yapraklarını kurutmaya başladı. Yenisine sağlık...

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 12:47   #15
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Son yeşil salkım da kızarınca toprağa vereceğim kendisini.

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
Eski 06-07-2011, 17:14   #16
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Sayın malbman ellerinize sağlık ve afiyet olsun.Benim de red robinlerden iki meyve kızardı ve tadına baktık bu gün,kızım çok beğendi.Ama ben RR meyvelerinin en azından 1TL büyüklüğünde olacağını sanıyordum ki yanılmışım.Sizinkiler fotoğrafta büyük görünüyor.Büyüklüğünü tasvir eder misiniz.Benim domateslerde mi bir sorun var acaba?

Eski 07-07-2011, 13:45   #17
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sayın umutyolcusu, benim domateslerin fotoğrafta büyük görünmsei sanırım yakın plan çekim yapmamdan kaynaklanıyor.

Red Robinler çok fazla irileşmiyor ama bazı meyvelerin sizin dediğiniz gibi 1 TL kadar hatta daha da büyük olduklarını görmüştüm ama genelde daha küçük oluyorlar.

Fotoğrafta da (her ne kadar biraz bulanık ta olsa) gördüğünüz gibi, ortalama boyları 50 krş kadar. O yüzden endişe etmenize gerek yok.

Sevgilerimle

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2011, 13:52   #18
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Dün eklediğim fotoğrafların altına Red Robinimin son demlerini yaşadığını yazmıştım. Ben bunun artık bitkinin yaşlanmasından kaynaklandığını düşünüyordum. Ama az önce olgunlaşan meyveleri hasat etmek için baktığımda, tüm bitkiyi kırmızı örümceklerin istila ettiğin farkettim.

Bu da bana hiç bir zaman "ben oldum" dememeyi, olayları en ince detayına kadar araştırarak olumsızlukların neden kaynaklandıklarını bulmak ve buna göre yorum yapmak gerektiğini bir kez daha öğretti.

Dün belki sorunun kaynağını bulup, sorunu çözebilecekken, büyük havalarla bitkiye karşıdan bakıp yaşlandığına hüküm verdiğim için bu gün artık yapacak hiç bir şey kalmadığını görmek büyük bir ders oldu.

Doğa insanı bir şekilde terbiye ediyor, buna bir kez daha emin oldum.

İşte bir günde enkaz haline gelen Red Robinim.

Eklenen Resimler

adonis- beğendi.

Düzenleyen malbman : 07-07-2011 saat 13:57 Neden: Yazım hatası
Eski 07-07-2011, 13:55   #19
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Bunlar da nispeten zarar görmemiş olan iki koltuk sürgünü. Gerçi bir tanesi çok cılız kalmış ama yine de denemeye değer. Her ikisini de bolca ilaçlayıp, köklendirmek üzere perlite diktim. Umarım köklendirmeyi başarırım.

Bakalım Red Robin koltuk sürgünlerinden de aynı kaliteyi ve aynı verimi veriyor mu, onu deneyeceğim.

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2011, 14:00   #20
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Ve hasat. En irilerini tohumluk olarak ayırıp, geri kalanlarını ilgili içecek maddesine gerektiği gibi eşlik edecek şekilde değerlendireceğim

Eklenen Resimler

Eski 08-07-2011, 20:47   #21
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Ve hasat. En irilerini tohumluk olarak ayırıp, geri kalanlarını ilgili içecek maddesine gerektiği gibi eşlik edecek şekilde değerlendireceğim
Sevgili malbman çok güzeller,ellerinize sağlık.Bu arada tohumlar da yola çıkmışlar geliyorlar

Eski 03-04-2012, 21:10   #22
Ağaç Dostu

Kıbrıs_Doga's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
sayın malbman,
eğer elinizde biraz tohum varsa talibim. 3-4 tane olsa çok memnun olurum )

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 01:21   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2012
red robin

10 adet red robin çimlendirdim. şuanda 15 cm boyundalar. 4 tanesinde domatesler mevcut ( henüz yeşiller ) , damla sulama sistemi kurdum. ml/saat şeklinde kesintisiz olarak suluyorum. ml/saat yazdım ancak 1 saatte kaç damla eder sayamadım ama toplam saatlik 5ml reye denk gelicek şekilde damla damla suluyorum. Acaba saatlik 5ml red robin için yeterli mi yoksa fazla mı ? **** Red robinlerin su ihityacı nedir ? ml olarak cevap verebilen olursa sevinirim. istanbulda yetiştiriyorum.

cnyoldas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 14:27   #24
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Sevgili Malbman;

Domatesler harika. Yalnız benimde kırmızı örümcek problemim var. Hatta red robinlerden sıçrayp diğer domateslerimi de tehdit ediyor. Valla artık bu minik canavarlara ilaç milaç tesir etmiyor. Geçen akşam işten gelip doğruca kucakladım koca saksıyı getirdim salonun ortasına. Tek tek elimle avlamaya başladım. Babam benim kafayı yediğimi düşünmeye başladı. Keza acı biberi dahi sulandırıp verdim. Yine de nafile.
Bir de sarımsaklı, arap sabunlu karışımı deneyeceğim.Yerinde durdukları gibi dek dursalar sorun yok, ağ örüp o yaprağın canına okuyorlar. Sen nasıl başa çıkıyorsun merak ettim. Bol hasatlar

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 22:03   #25
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydın Mesajı Göster
Sevgili Malbman;

Domatesler harika. Yalnız benimde kırmızı örümcek problemim var. Hatta red robinlerden sıçrayp diğer domateslerimi de tehdit ediyor. Valla artık bu minik canavarlara ilaç milaç tesir etmiyor. Geçen akşam işten gelip doğruca kucakladım koca saksıyı getirdim salonun ortasına. Tek tek elimle avlamaya başladım. Babam benim kafayı yediğimi düşünmeye başladı. Keza acı biberi dahi sulandırıp verdim. Yine de nafile.
Bir de sarımsaklı, arap sabunlu karışımı deneyeceğim.Yerinde durdukları gibi dek dursalar sorun yok, ağ örüp o yaprağın canına okuyorlar. Sen nasıl başa çıkıyorsun merak ettim. Bol hasatlar
Sayın aydın,ben kırmızı örümcek için organik olsun diye sulu kükürt uyguladm ama nafile.Hala sorun bitmiş değil.Mecburen elle temizlemeye çalışıyorum ama baş olmuyor.Zirai ilaç şartmış maalesef

Eski 07-07-2011, 20:04   #26
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Sevgili malbman hasatınız süper emeklerinize sağlık.
Benim domatesler sizinkilerden uzak olsun bozulmaya başladılar.
Alt yapraklardan başlayarak sararıyorlar.
Fotoyu ekleyeyim fikri olan varsa sevinirim.İlaçlanması mı gerekiyor acaba bilemiyorum.

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 22:01   #27
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Sevgili nardane fotoğraftan anlaşılabildiği kadarıyla sanki kırmızı örümcek sizin domateslere de uğramış gibi geldi bana ama yine tam anlayamadım.Yaprakların altlarına dikkatli bakarsanız nokta kadar koyu kırmızı böcekler var mı yok mu anlamış olursunuz.

Eski 08-07-2011, 20:53   #28
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

TT domatesimin son durumu

Name:  SANY0229.jpg
Views: 1302
Size:  71.2 KB

adonis- ve old_platanus beğendi.
Eski 29-07-2011, 16:45   #29
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Kokusu çok güzel, eskide kalan o hafızalardaki domates kokusu.

Eski 12-08-2011, 23:43   #30
Ağaçsever

Kafkas57's Avatar

Giriş Tarihi: 01-07-2009
Sayın Malbman ın gönderdiği tohumlardan ... Teşekkürler

Eklenen Resimler

Kafkas57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025