![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
1073. mesajda bahsettiğim sararıp kurumalar artmaya başladı. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1073 Neden olablir acaba? Saksının kenarıyla gövde mesafesi nerdeyse 1 cm. Hemen kenerında. Acaba ondan mı oluyor. Çiçeklenmiş, domates vermeye başlamışken saksısını değiştirsem zarar verir miyim acaba?? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer yaprak biti yoksa, daha net ve detaylı bir iki fotoğraf ekleyin. Ustalarımız bir baksınlar. Fusarium, kök ur nematodu falan olabilir ki orası beni aşar ![]() ![]() Düzenleyen malbman : 18-05-2009 saat 14:46 Neden: Yazım hatası |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Red Robinlerde son durum
Red Robinler boylarını uzatıyorlar ama çiçeklenme ve polinasyonda tembeller. En büyük fide geçen hafta tomurcukları patlatmak üzereydi ama bir adet çiçek açıldı diğerleri nazlanıyor. Sanki gelişim yavaşladı gibi. Halbuki hava sıcaklığı ve güneş bu hafta çok iyi idi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili Sarıcan.. bence aşırı sulamaktan boyları uzamış haliyle çiçeklenmede olmuyor.bizim buralarda bir anlayış vardır. domates fidanına çok sık su vermiyeceksin hatta bakanlar bu bitki susuzluktan kuruyacakmış gibi görünüm verdikten sonra sulama yapılır.özellikle çiçek döneminde suyu yapraklarını saldığı ve sanki kurumaya yüz tütmuş izlenimi verdikten sonra sulayın ki çiçeklerini dökmesin.bende uyguluyorum ve şuan bir domatesimde küçük domatesler oluştu.saygılar Düzenleyen bahtiyar02 : 18-05-2009 saat 22:31 Neden: eksik harf |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili Chotanaq aslında bitkiler arasında güneşi ençok seven domates bitkisidir.bizde örnek 45-50 dereceye varan sıcaklar oluyor.bitki şayet boyun eğmişse büyük bir ihtimalle susuzluktandır.resim yüklemeniz daha sağlıklı bilgi paylaşımına yardımcı olacağına inanıyorum. saygılar |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Tesbitiniz doğru Sn. bahtiyar02, Hiç bir şey olmazsa EC ölçümü yaparken şırıngada artan sıvıyı ve ölçümü yaptıktan sonra EC metredeki kalan sıvıyı boşa gitmesin diye en yakındaki saksıya döküyorum. Bu yüzden hiç sulama yapmasam bile toprakları sürekli nemli kalıyor. Ben o yaramazları biraz susuz bırakayım bakalım. Ama benim topraksız tarım bölümünde resimleri olan akan su kültüründeki Red Robinler için böyle bir şansım yok, çünki onlar sürekli suyun içindeler. Onlar içinde Sevgili Malbman bir şeyler söyler herhalde. Hyponica dedik bağrımıza bastık, bu saatten sonra geride dönemeyiz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Sanırım yaklaşık iki ay önce tohumu ekmiştim. Çok fazla büyümedi. O kısa boyuna rağmen tepesinde tomurcuklar belirmeye başladı. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili polatuz bendeki fidelerden birtaneside sizinkiler gibi. arasıra olsada bitkinin toprağını bir kalem veya meyva pıçağıda olabilir kazın.havalandırın. dikkatimi çeken toprağın sanki kireçlenmiş olması yoksa perlitmi straformu ?strafor kreçlenme yapmaz perlit veye kireç taşıda olabilir.saygılar |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
Büyümeyen RRlerim:(
Alıntı:
Merhaba, yaklaşık 2 ay önce çimlendirdiğim RRlerim, 2 cm kadar büyüdü ve büyümesi durdu sanki, yerlerinde sayıyorlar neden büyümüyor olabilirler? |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Benim RR lerde günışığına çıktılar. Çimlenme 8/7 oldu. Daha sonra 3 tanesinin tepeleri koparılarak kanaryazede olmuş. RR fidecikleri yan odaya aktarıldı. Birkaç tohum daha çimlendirilecek ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Benim kardeşlerine göre çok zayıf kalmış, üstüne üstlük hasar görmüş RR fidem, boylu poslu bir delikanlı oldu. Hatta bir tanecik bonibon kadar meyve bile vermiş kerata ![]() Diğer çiçekler meyveye dönecek mi bakalım. Duydun mu malbman abisi? İlk mürüvvetini gördük torunun ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili kömür fidanlarınızın kanaryaya yem olmasına üzüldüm.dikkatimi çeken saksı olarak kullandığınız yanılmıyorsam petşişe. fazla toprak var yüzeysel olarak yaklaşık 1cm're üsten alınsa bitkinin sulanması ve toprağın havalandırması daha güzel olacağı kanısındayım. saygılar |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Alıntı:
Tarif edebilmek için resim ekleyeceğim. Resimdeki ürünle tohumu fidelendirdim. Bir saksı **** pet şişe mevcut değil, bitki biraz gelişince saksıya böylece aktaracağım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2008
|
Merhaba Arkadaşlar; Bugün pazardan bir bağ domates aldık. Geçen hafta biber almıştık bu hafta domates aldık yarın dikeceğim fideleri. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben konuyu toplayayım ozaman ![]() Malbman,nihayet dün tohumlar elime geçti,ıslak beze yatırdım,bu gün akşama bi bakayım,muhtemelen tohumlar hafiften şişmiştir.Şişme varsa **** bir ihtimal çimlenme,bu akşam hemen torfa aktarıcam. Yanlız anlamadığım bir şey var,RR hakkında az su,az ışık ile gelişebilen,iktisatlı bir domates türü deniyor değilmi?? Ben normal oturak cins bir domates olarak ilgi ve alaka göstersem,diğer fidelerin yanına bol güneşli bir ortam versem ne olur acep!! Deneyip görücez. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
aslına bakarsanız kimseyi hor görmek istemem ama bu balkonda domates denen hadisede üstüme yoktur ![]() ![]() ![]() sizde benim gibi şımarmak istiyorsanız RR tohumlarınızı değerlendirin ![]() bunlarda benim yan yatmış mağrur robert redfordlarım ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sizinkinde mi anormallik var yoksa hepsi mi böyle? Benimki sanki 3 hafta sonra çiçek açacak gibi duruyor. Kış geçirmesinin bir etkisi var mı acaba. Kışın belki kış uykusuna yatmıştır. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neyse, geç olsun güç olmasın diyeyim. Üzerleri çiçek dolu. Boyları 20-25 cm. Ama bir iki defa toprak ekleyip kök boğazlaması yaptım. Yoksa daha uzun olurlardı. Sizinkinin red robin olmadığını düşünüyorum. (Normal domateste meyveye dönene kadar az su verilip meyveye dönüşten itibaren bol su verildiğini biliyorum. Geçen ay ektiğim oturak domatesim 30cm. ve çiçeklendi, çok az suluyordum.) |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili sulty bendeki bazı fidanları torfa ektim bazılarınıda humuslu ve torf karışımlı toprağa ektim.toprak karışımlılar diğerlerine göre daha hızlı büyüğüyor.birde bunların bir kısmını seramda bir kısmınıda açık öğlen güneşi alan balkona koydum.seradakiler yine toprak karışımlılar daha hızlı büyüdü.ayrıca seramda akvaryumun oluşturduğu doğal nem ve kendim hazırladığım organik gübreden haftada bir bir çay bardağı oranında veriyorum.Adıyaman sıcakları başladı.haliyle topraktaki su daha kısa sürede uçuyor.sadece red robinlerde değil tüm bitkilerde geçerli bence aşırı sulama bitkinin boyunun uzamasına verimin ise çok az oranda olmasını sağlıyor.birde çok az güneş görmeleride çok büyük bir etkendir.sizin red robiler ne ortamda bilemiyorum.umarım yazdıklarım yardımcı olabilir.saygılar. sevgili polatuz toprakta perlit olması evet havalanmasını sağlar ancak su kaybını önler.bu durumda da bitki yine fazla su kaybı olmayacak ve sürekli nemli kalacağı için boyunun uzamasını sağlıyacaktır. şayet imkanınız varsa ve havalar ısındığına göre direkt güneşli ortama değilde kölgeli bir yere alırsanız bitki daha canlı olacaktır.gölgeli yere almanızın sebebi fideleriniz daha taze güneş ışıkları yakabilir.saygılar |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili Chotanaq bana çok ilginç geldi 2 haftada bir red robin 25 cm nasıl boy atıyor. ne tür bir uygulama yaptığınızı bizlerle paylaşırsanız çok seviniz.resim yüklemeniz mümkünmü acaba. lütfan yanlış anlamayın red robin genelde geç büyüyen tür.ondan soruyorum.saygılar |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili Chotanaq benim kanatimce üzülerek söylemek isterim bunlar red robin değil.red robin domatesler daha küt gibi ve yaprakların uçları ovaldır.resimlere bakarsanız sizde farkedeceksinizdir.saygılar |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili ılgım domates fideleriniz yöresel bir domates türüne benziyor. yani iri domates türü. ektiğinizde genel mahitte karık usulü veye çukur üsülleri kullanılır bizde.karık(Kanal)usulü çoğunlukla suyu bol yerlerde ekilir. çukur usulü ise damlama sulama misali ekilir.sadece fidenin bulunduğu çukur sulanır. bende bu ikinci usulü kullanıyorum.çukur sisteminde sanki saksıya ekmişsiniz gibi bir izlenim oluşur.ayrıca çapalanması sık yapılan bir usuldür çünkü suya domates tutuğu an daha çok ihtiyaç duyar.çok sulanan domatesler hem çiçeklerini döker boyuna verir ve dalları zayıflar ürün verimide düşer.çukur kazılıp içine su doldurun toprak suyunu emdikten sonra fideleri ekin üstünü toprakla kapatın.2-3cm boşluk bırakırsanız çapalama ve sulama daha güzel olacaktır.fide kendisini tutuktan sonra haftada birde olsa etrafını çapalayın. çiçekte iken kesinlikle su vermeyin. taki çiçekler domatese dönüşünceye kadar ondan sonra bol su vere bilirsiniz.eskiler 3 çapa 1 su uygulamayı öneriyor.sağlıkla büyütmeniz dileğiyle.saygılar. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|