agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni472Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-07-2008, 20:23   #241
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Galeri: 2
selahattin bey susuz kalmadı toprak nemliydi hemen hemen hergün suladım. sadece akşam güneşi alıyor yanma ihtimalinide düşündüm fakat pek mantıklı gelmedi. ben toprağın yetmediğini düşünüyorum kök salamamış olabilirmi acaba? genede ben söylediklerinizi uyguladım gölgeyede aldım bakalım canlanıcakmı ilginiz için teşekkür ettim...

ayax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 20:50   #242
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Susuzluk değilse aşırı saksı ısınmasından kökler tahriş olmuştur gölgede serinde yeniden kök yapacaktır saksının ısınmasını mutlaka engellemelisiniz.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 01-07-2008 saat 21:25
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 01:23   #243
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Selahattin bey, nedense fotoğrafta çok kuru çıkmış toprak ama görünüşe aldanmayın, neredeyse gün aşırı ve vakit olarak gece suluyorum, acaba fazla sulama çiçek dökülmesi yapar mı?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 02:43   #244
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayax Mesajı Göster
Acil önlem planı olan varmı? domateslerim 3 günde bu hale geldi onu nasıl kendine getirebilirim...
bu görüntü susus kaldıgında hep olan bir görüntüdür benim bildigim.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 06:59   #245
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayax Mesajı Göster
Acil önlem planı olan varmı? domateslerim 3 günde bu hale geldi onu nasıl kendine getirebilirim...
Bu domatesi kurtaramazsanız bile diğerlerine bulaştırmama adına diğer domateslerden uzak tutunuz büyük bir ihtimalle virüs kaynaklı hastalık olabilir.
Kök buağazzlarını kontrol eddin kök kısmında dolgun değil büzüşme varsa saksı dail atın.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 07:17   #246
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Sayın Selahattin Yılmaz, geçen hafta pazardan aldığım domatesi dün akşam salata yapmak için buzdolabından çıkarıp kestiğimde içinde çimlenmiş 1 adet domates gördüm.Deneme amaçlı diktim.Bu çimlenme olayı bana enteresan geldi.Sizin yorumunuz nedir?Saygılarımla.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 08:16   #247
Ağaç Dostu

Domates tohumu kolay çimlenen bir bitki bazen çimlenme kabiliyetini kazanan tohumlr bu şekilde meyve içerisinde çimlenebiliyor gayet normal bir olay. BAzen bu işi hormona yorsalarda çevrenin etkisiyle de olabiliyor sonuçta tohumdan kaynaklanan bir mekanizma. Geçmiş yıllarda bu konular konuşulmuştu forumda bir arama yapın isterseniz.

Eski 03-07-2008, 15:32   #248
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Bu domatesi kurtaramazsanız bile diğerlerine bulaştırmama adına diğer domateslerden uzak tutunuz büyük bir ihtimalle virüs kaynaklı hastalık olabilir.
Kök buağazzlarını kontrol eddin kök kısmında dolgun değil büzüşme varsa saksı dail atın.
herhangi bir virüs söz konusu değil ayrıca toplam 1 saksı var.

Eski 03-07-2008, 15:45   #249
Ağaç Dostu

arkadaşlar iki üç gündür hava sıcaklığı baya düştü ben genede en gölge yere çektim. saksı normal derecede sıcak değil ama herhangi bir değişiklik görülmüyor domatesler aynı bitkin görüntüsünde. toprak nemli görünüyor su problemide yok. anlayamadım bir türlü sebebi nedir.

Eski 03-07-2008, 19:21   #250
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Yaklaşık 15 gündür saksıdaki ve bahçedeki çeşitli domates fidelerimdeki çiçekler meyva tutamadan dökülüyor.Malum hava çok sıcak.2 gün önce semt pazarında sürekli alışveriş yaptığım yaşlı bir teyze var,kendisi İZMİR-Bademler'de domates üretimi yapıyor.Bu durumu kendisine anlattım,bana hiç düşünmeden domates fidelerinin tüm yapraklarına serin havada bol toz kükürt serp dedi.Ben de aynen dediğini yaptım.Bakalım sonuçları ne olacak?Olumlu olumsuz gelişmeyi buradan aktaracağım.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 21:27   #251
ezo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2007
Bunlarda benim domatesler..

Eklenen Resimler

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 21:29   #252
ezo
Ağaç Dostu

Şimdi de Marmande cinsi olanları yüklemeye çalışıcam.Foruma ilk kez resim ekledim.

Eklenen Resimler

Eski 03-07-2008, 21:47   #253
Ağaç Dostu

osmann's Avatar

Selahattin Bey domates kaç günde kızarır?Benim domatesler 1,5 yumurta büyüklüğüne geldi ama toprağı malesef az olduğu için daha büyüyemiyorlar.İşin ilginç olanı ne çürüyorlar, bozuluyorlar, düşüyorlar ne de kızarıp olgunlaşıyorlar.Yaklaşık 1,5-2 haftadır aynı şekilde duruyorlar dalda.Acaba bu normal mi?Ne zaman kızaracaklar sizce? Suyunu hergün ya sabah erken ya da akşam veriyorum.Acaba daha çabuk kızarmaları için suyu daha mı bol vermeliyim?

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 21:54   #254
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Yaklaşık 15 gündür saksıdaki ve bahçedeki çeşitli domates fidelerimdeki çiçekler meyva tutamadan dökülüyor.Malum hava çok sıcak.2 gün önce semt pazarında sürekli alışveriş yaptığım yaşlı bir teyze var,kendisi İZMİR-Bademler'de domates üretimi yapıyor.Bu durumu kendisine anlattım,bana hiç düşünmeden domates fidelerinin tüm yapraklarına serin havada bol toz kükürt serp dedi.Ben de aynen dediğini yaptım.Bakalım sonuçları ne olacak?Olumlu olumsuz gelişmeyi buradan aktaracağım.
Bu yönteme şimdiye kadar rastlamadım, kükürt mantar veya böcek varsa uygulanır...Çiçek dökülmesinde etkili olacağını zannetmiyorum ama eğer etkili olursa büyük bir sorun ortadan kalkmış olacak

Sizden haberleri bekliyoruz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2008, 07:09   #255
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Ben de duyduğumda pek inananamadım ama o kadar net ve kendinden emin konuştu ki..kaybedecek çok bir şey olmadığı için denemekte bir sakınca görmedim.Sanırım uygulama sonucu 1 hafta içinde kendisini belli edecektir.İnşallah sonuç olumlu olur da , dediğiniz gibi büyük bir sorunu ortadan kaldırmış oluruz.

Eski 04-07-2008, 14:16   #256
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmann Mesajı Göster
Selahattin Bey domates kaç günde kızarır?Benim domatesler 1,5 yumurta büyüklüğüne geldi ama toprağı malesef az olduğu için daha büyüyemiyorlar.İşin ilginç olanı ne çürüyorlar, bozuluyorlar, düşüyorlar ne de kızarıp olgunlaşıyorlar.Yaklaşık 1,5-2 haftadır aynı şekilde duruyorlar dalda.Acaba bu normal mi?Ne zaman kızaracaklar sizce? Suyunu hergün ya sabah erken ya da akşam veriyorum.Acaba daha çabuk kızarmaları için suyu daha mı bol vermeliyim?

Selahattin bey bu konuya cevap vermeden bence sakın bol su vermeyin. Özellikle ürün üstündeyken suyu fazla kacirinca saksıda her nasıl oluyorsa hastalık oluşabiliyor.

Benim domateslerimde de örnegin sarı ampul domatesim de yaklasık 2 haftadır sararma oluşmadı. Belki gelişimlerinin son dönemlerini yaşadıkları icin hala yeşildirler, ancak kırmızı domateslerde şu ana kadar yıllar icinde saksıda yetistirdiklerim kızarmaya başlayınca birden kızarıyorlar 3-4 gün icinde. Bu sebeple biraz daha sabırlı olmanızı öneririm. Sevgiler.

Eski 04-07-2008, 14:16   #257
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Sayın Ezo müthiş işler başarmışsınız, tebrikler şimdiden afiyet olsun.

Eski 04-07-2008, 20:32   #258
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
Şimdi de Marmande cinsi olanları yüklemeye çalışıcam.Foruma ilk kez resim ekledim.
ezo hanım bize nispet yapar gibisiniz maşallah gerçekden tebrikler...

Ben domateslerimi diriltmek için hala çabalıyorum fakat bugün kök dalı ortadan kırılarak yere eğilmiş nerde hata yaptığımı bilmiyorum.

Eski 04-07-2008, 20:43   #259
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Selahattin bey bir tanıdıgım batı trakyadan domates fideleri getirtmiş. Söyledigine göre aşılı domateslermiş bunlar. Bizlere bu konuda bilgi vermeniz mümkün mü? Aşılı domateslerimizi çogaltma şansımız varmıdır? sevgiler.

Eski 04-07-2008, 20:54   #260
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmann Mesajı Göster
Sevgili osman, kızarma mekanizması bitkide ztaen var ve onu beklemek zorundasınız sizin duruyor gibi gördüğünüz domates meyvesinin içirisinde kimbilir ne fizyolojik ne biyolojik olaylar cereyan ediyordur. Siz bolsa sulayın ve kök ortamının aşırı sınmasını engelleyin bitki domateslerini kızartacaktır. İlk meyvelerde genellikle şekil bozlukluğu geç kızarma gibi etkiler görülür endişe etmeyin.

Eski 05-07-2008, 13:09   #261
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Bugün çiçek dökülmesine karşı, Domates üreten teyzenin vermiş olduğu ''bol kükürt serp'' talimatını uygulayalı tam 5 gün oldu.Ne hikmetse çiçek dökümü olmadı hiç.Ancak meyvaya bağlanmış çiçek de görünmüyor şimdilik.Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem,fakat çiçek dökümü durmuş durumda.Bilimsel bir izahı var mıdır bilmiyorum.Başka etkenler mi buna neden oldu acaba diye düşünüyorum.Fakat hava sıcaklığı düşmek bir yana daha da artmış durumda o günden beri.Hele bir de meyveleri görebilsem.Üstadlarımız bu konuda ne derler bilmiyorum.Fakat olumlu etkileşim olursa süper olacak.

Eski 06-07-2008, 19:11   #262
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2008
Domateslerin son durumu bu iyi gibi gözüküyorlar..

Eklenen Resimler

Opteron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2008, 19:13   #263
Yeni Üye

Devamı..

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2008, 19:19   #264
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Sayın Opteron, bu domateslerin cinsini biliyor musunuz? Meyve boyu arasındaki fark için endişelenmeyin, geç döllenmiştir, geç olgunlaşır.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2008, 22:56   #265
Yeni Üye

bazılarının cinslerini biliyorum pembe domates sırık var onları tanıyorum

Eski 07-07-2008, 15:26   #266
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Bugün çiçek dökülmesine karşı, Domates üreten teyzenin vermiş olduğu ''bol kükürt serp'' talimatını uygulayalı tam 5 gün oldu.Ne hikmetse çiçek dökümü olmadı hiç.Ancak meyvaya bağlanmış çiçek de görünmüyor şimdilik.Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem,fakat çiçek dökümü durmuş durumda.Bilimsel bir izahı var mıdır bilmiyorum.Başka etkenler mi buna neden oldu acaba diye düşünüyorum.Fakat hava sıcaklığı düşmek bir yana daha da artmış durumda o günden beri.Hele bir de meyveleri görebilsem.Üstadlarımız bu konuda ne derler bilmiyorum.Fakat olumlu etkileşim olursa süper olacak.
Sonuç maalesef değişmediAncak çiçek döküm hızında azalma olması da ilginç.Hergün fide diplerinde dökülen çiçekleri görünce,kükürt uygulamasına çok bel bağlamıştım.Şimdi tek tük çiçek dökülmesi devam ediyor.Ne yapalım canımız sağ olsun.

Eski 07-07-2008, 20:39   #267
Yeni Üye

selsarac's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2007
Galeri: 1
Domateslerin çiçek dökümüne sıcak hava cereyanı etkili olmaktadır. Sıcak Rüzgar varsa bitkilerinizi başka bir yere taşımalısınız.

selsarac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2008, 20:59   #268
Ağaç Dostu

Malesef kurtaramadım domateslerim öldü

Eski 07-07-2008, 21:12   #269
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selsarac Mesajı Göster
Domateslerin çiçek dökümüne sıcak hava cereyanı etkili olmaktadır. Sıcak Rüzgar varsa bitkilerinizi başka bir yere taşımalısınız.
Her yolu denedim,büyük kovada olanları yarı gölgeli yerlere taşıdım ama burada hava sıcaklığı gölgede 36-37..Taşınacak bir yer kalmadı yani

Eski 07-07-2008, 23:41   #270
ezo
Ağaç Dostu

Kuzen38 ve Ayax yorumlarınız için çok teşekkürler. Ayax senin domatesin de inşallah sağlığına kavuşur.. Amacım nispet değildi. Ama sizlerle paylaşmak gerçekten çok güzel.

Etiketler
domates

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025