![]() |
|
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
|
Marmande Domates ![]() Etli sulu ve kıvrımlı yapısıyla yarı oturak (Türkçe kaynaklarda genellikle sırık olarak söyleniyor) şeklinde büyüyen klasik köy tipi oldukça lezzetli bir domates çeşididir. Ekildikten ortalama 75-100 gün arasında hasadı yapılabilmektedir. Nemli toprağı seven bu tür 1,5 metreye kadar büyür. Üst sınırdan cüce sayılır yani. Soğuk havaya dayanıklı olduğu bilinmektedir. Tohum Ekimi -Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumun çimlenme süresi 6-12 gündür. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gerekmektedir. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 8-24 derecedir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir. -Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir. -Tohumları ekmeden önce 2-3 saat oda sıcaklığındaki su veya nemli bez içerisinde bekletiniz. Bu sayede içine su çeken tohumlar daha kolay çimlenecektir. Yetiştirme Talimatları -Saksıda yetiştirilecekse kullanacağınız toprağın drenaj kanallarının açık olması gerekmektedir. Torf-pomza-cocopeat karışımlı toprak harcı kullanmanız bitki gelişimini hızlandıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|