08-09-2019, 17:11 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Sizce en lezzetli domates hangisi?
Bir süredir farklı varyete domatesler yetiştirmeye başladım. Çok güneş almayan ve ufak bir alana sahip bahçem olduğundan domates yetiştirirken ya da fide ekerken dikkat etmem gerekiyor. Rica etsem lezzetini beğendiğiniz özellikle geleneksel domateslerden bahsetmenizi isteyeceğim. Ona göre yeni sezonda denemeler yapmak istiyorum |
09-09-2019, 15:29 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2017
Şehir: ankara
Mesajlar: 142
|
Siyah -bordo domatesler açık ara önde.. hem lezzet hem de hastalıklara dayanıklılık bakımından. Tula tomato 1. sırada blacksea man tomato 2. sırada bu ikisinin haricinde güdül halkalı domates 3. sırada çerileri domatesden saymadığım için sıralamaya dahil etmedim |
09-09-2019, 17:30 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
İyi bir konu açılmış. |
09-09-2019, 19:34 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Black from Tula için bu sene gerçekten çok heyecanlanmıştım. Maalesef tam bir hayal kırıklığı! Standartlarda bir domates lezzetinde, hiç bir extrem yanı yok. Beni en memnun eden tür ise Gönen pembesi oldu. Cidden çok lezzetli ve kokulu bir varyete... |
10-09-2019, 06:34 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Bende bu sene yurtdisindan getirttigim bir tur olan "indigo kamkat" türünü deneyecegim. Olumlu puan alirsa tohum paylasim etkinliginde paylasabilirim. |
10-09-2019, 08:21 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Ayrıca bu bahsettiğiniz türlerin tohum paylaşımı bu sene olur mu? Amacım bir çok farklı türü denemek yerine, herkesin tecrübesinden faydalanarak 2-3 tür üzerine yoğunlaşmak. |
10-09-2019, 08:26 | #7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar |
|
10-09-2019, 11:45 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Teşekkür ederim dönüşleriniz için. Biliyorum bakım koşulları, çevresel etkenlerde etkiliyor kimi zaman verim ve lezzeti ama elimden geldiği kadar dikkat etsem de 8-10 yıl öncesine kadar yerken keyif aldığım leziz standart market domateslerini bulamıyorum. Yetiştirmesi zor olmayan domatesi yer darlığından seçmek zorunda kalıyorum Tabi kişiden kişiye değişse de beğeni önerilerinizi dikkate alarak bir şekilde ulaşmaya çalışacağım. Ayrıca Paylaşmak isteyenler olursa sevinirim |
10-09-2019, 15:18 | #9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Alıntı:
Insallah bu sene farkli tohumlar paylasir, eger bu tür hibrit degilse onu da sonraki seneye paylasirim. Ayrica sizin de onerilerinizi ogrenmek isterim bu konu hakkinda |
|
11-09-2019, 09:43 | #10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Forumda ıslah konusunu en iyi bilen üyelerden bir tanesi Sayın MeyveliTepe'dir. Kendi adını verdiği bir çeşidi (MeyveliTepe Turuncusu) ıslah etmişti. Kendisi ile iletişim kurarsanız çok daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar. |
|
11-09-2019, 10:58 | #11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Alıntı:
Size de ayrıca teşekkür ederim |
|
13-09-2019, 12:40 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,830
|
Yürek domates geniş bilgi Google |
13-09-2019, 18:36 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Bakalım şuan yürek domatesi yetiştiriyorum. Henüz tam kızarmadılar. Deneyimlerimi aktaracağım |
13-09-2019, 19:05 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,830
|
Heyecanla bekliyorum |
13-09-2019, 19:20 | #15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu mudur? |
|
13-09-2019, 19:32 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
|
Hep İsmail Bey in mi güzel domatesi olacak, bir salkımdaki dört domatesin toplam ağırlığı 2.5 kilo idi. Bulgar domatesi, pürüzsüz, sırık, kırmızı, etli, sulu, ince kabuklu, şeker gibi, ağızda eriyen tat ile bizim en sevdiğimiz..Bu yılki rekorumuz tek domates 1.060 gr. oldu. |
13-09-2019, 19:52 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,830
|
,,,,yürek domates italyan,,,,, |
13-09-2019, 19:52 | #18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şehir: Sinop
Mesajlar: 498
|
Alıntı:
|
|
13-09-2019, 20:50 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Bu domates için öyle ilginç fotoğraflamalar yapılmış ki maalesef çoğu doğru görsel değil. Cuor Di Bue diye geçen bu domatese en yakın görüntü bu. Yarın bendeki domatesin de fotoğrafını paylaşacağım. |
13-09-2019, 20:51 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Bu domates için öyle ilginç fotoğraflamalar yapılmış ki maalesef çoğu doğru görsel değil. Cuor Di Bue diye geçen bu domatese en yakın görüntü bu. Yarın bendeki domatesin de fotoğrafını paylaşacağım. Bu arada konuya destekleriniz için teşekkür ederim. Umduğumdan daha çok dönüş geldi. Umarım fazlasını da görmek nasip olur Ayrıca şu domatesler hakkında bilgisi olan var mıdır? Mortgaga Lifter, ZAPOTEC RUFFLED Mennonite Orange (en iyi portakal domates deniyormuş) Black Krim |
13-09-2019, 21:15 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
|
Sapları bilmem kaç gr. gelir de cam tabak ile sıfırlandı, yoksa döküm tencerenin içerisine korduk |
14-09-2019, 19:11 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Buda benim yüreklerim Ankara da bir bina arasında yetiştirdiğim için 15-20 günlük gecikmeli kızarıyorlar |
20-09-2019, 09:58 | #23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Alıntı:
|
|
23-09-2019, 14:46 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 267
|
Domates yetiştirme ile ilgili TRT de yayınlanan Domatesin Zaferi Belgeselini izleyin. TRTdeki Türkçesini bulamadım. Özellikle Domates aralarına saman yerleştirmeyi ve domates çeşitleri üreten kadını izleyin. Domates çeşitleri çalışması yapan Rus doğumlu Irina Zacharias bir çiftlikte domates yetiştirmektedir. Diğer videolarını da izleyebilirsiniz. Diğer videolarında çiftliğine gelen ziyaretçilerine domates çeşitlerini anlattığı görülüyor. İntnetten bir şekilde bağlantı kurabilirseniz domates tohumları isteyebilirsiniz. Düzenleyen Erdem 01 : 24-09-2019 saat 08:19 |
24-09-2019, 13:18 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Güzel hazırlanmış bir video. Teşekkür ederim izliyorum hemen |
07-10-2019, 05:40 | #26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Alıntı:
Değil İsmail bey, bendeki oturak bir türdü. Elinize sağlık şahane gelişmişler. Önümüzdeki sezon için ekeceğim domateslere karar vermeme rağmen, pembe domateste hala bir arayış içerisindeyim. Sanırım TCM'nin paylaştığı Bulgar Domatesini yetiştireceğim (tabi tohum talebimi kabul ederse)... |
|
07-10-2019, 08:37 | #27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
|
Alıntı:
Aksiliğe bir örnek vereyim; boşnak biberini geçen sene etkinlikten aldım, şu ana kadar da çok paylaşılan bir çeşit değil. Üçgen ufakça turşu-dolma yapmaya uygun çeşit. Yöremizde ufak çaplı yürüttüğümüz etkinliğe de ayıracağım için tohumluk çok ayırdım, hanıma da söyledim kırmızılarını toplamayalım diye. Bir gün akşam yemeğinde önüme biber dolması getirdi sağolsun, bir kaç tane bırakmış bütün kırmızı boşnak biberlerini toplayıp dolma yapmış Lezzetliydi ama |
|
07-10-2019, 11:06 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 417
|
Estağfurullah, çok ama çok teşekkür ederim. Derhal taleplerime ekliyorum |
28-10-2019, 20:51 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
|
Yürek biçimli bir pembe domatesim var. İsmi belli değil, köyden bir teyze vermişti. Verimsiz mi verimsiz, çoğunun uçları karardı, kimi bir kenarından yumuşuyor, domates kurtlarının da gözdesi. Ama arada bir düzgün meyveler de verdiği oluyor. İşte bu kazara sağlıklı büyüyen meyvelerin tadına doyum olmuyor. Seneye kesin ekerim. Yukarıdaki yürek domatesten mi bilemiyorum. |
29-10-2019, 07:48 | #30 |
Ağaç Dostu
|
Kıvırcık domates ( bizim verdiğimiz isimle yıldız domates ) en iyilerdendir kanımca. İnce kabuğu, bu ne dedirten ekşimsi tadı ve kokusu ile sıralamada yukarılarda yer almalı. (fotoğraf 2018 yılından kalmadır, bu yıl üretemedim yeteri kadar ne yazık ki) |
|
|