![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
merhaba arkadaşlar bugün itibariyle bu hidrojen peroksit ile ilgili olarak kimya profesörü ile konuştum. kendisi sadece tohum üzerinde bulunan patojenleri öldürür. onun dışında bir miktar da kabuğu inceltebilir dedi. saleri kullanmış olduğun yöntemin yani suya koymuş olduğun %3 lük peroksitin pek bir faydası bulunmamaktaymış. onun için damıtılmış ya da damacana suyunu kullanabilirmişiz. tohum saklama koşulları ve tohum alma yöntemlerinde temiz tohum alındığında hidrojen peroksite gerek kalmıyormuş. o nedenle ben dün akşam denedim lakin sonuçtan çok memnun kalacağımı düşünmüyorum. örneğin dün akşam %30 luk peroksitin içerisine tohumları 25 dk lık zamanlarla bıraktığımda gördüğüm kabuklardan kabarcıklar çıkmaya başladı. hocanında dediği gibi kabuk kısımlarında baya bi incelme oldu. şöyle ki bir kaç gün önce damacana su ile domatesleri bir bardakta topladım tam olarak 18 saat tuttuğumda kabuklardan filizlenmelerin başladığını görmüştüm. muhtemelen bundan sonra o yöntemi deneyeceğim. Düzenleyen Musa Gündoğan : 20-04-2017 saat 11:50 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Alıntı:
1.H2O2 kabuğu inceltir. demiş --> Çabuk çimlenme 2.H2O2 tohum üzerindeki patajenleri öldürür demiş. --- > Antifungal etki. Zaten bende bu amaçlar için kullanıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
öldürür etkiside şu şekilde olabilirmiş: kullanmış olduğunuz %3 lük etki sadece saf suda etkili çünkü saf suyun dışındaki sularda pek çok element bir arada bulunmakta ve derişimin etkisi o yönde azalmaktaymış. o nedenle sizin kullanmış olduğunuz sistemin normal su ile kullanımından daha hızlı etki etmesi pek mümkün görünmemekte. kullanılmaz değil ancak aslına bakarsanız beklenilen etki yüksek verimlilik göstermiyor. akşam evde %30 luk peroksitte beklettiklerimi inceleyeceğim eğer sonuç alabilirsek onun daha etkili olduğunu söyleyebilirim. lakin bu çimlenme 2 güne kadar uzarsa o halde normal sudan kesinlikle bir farkı olmayacaktır. bunun fotoğraflarını da akşama çekmeye çalışacağım. kolay gelsin |
|
|
|
|
![]() |
|
|