![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2014
|
Domateste meyve tutmama sorunu (Çiçek dökülmesi)
merhaba ,arkadaşlar yerli cins domatesim bir türlü meyve tutmuyor çiçekler kuruyup dökülüyor salkım domate4s ise maşallahı var.çiçekleri sallaıyorum tozlaşsın diye ki börtü böcek geziyor üzerinde sürekli.görüyorum sürekli kontrol ettiğimden.sizce sebebi ne olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genelde cıcekler fazla sulamadan dokuluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2014
|
Sulaman3 güne bir ismail bey.sanırım süreyi uzatmalıyım.teşekkür ederim cevap için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2017
|
Adalara ektiğim sırık domateslerim büyüdü,gövdeleri aşırı kalın oldu nedense en büyük problem ise çiçeklerin meyveye dönmemesi. Aynı adadaki kırmızı sırık domateslerim sorunsuz meyve veriyor ancak pembe olanlar çiçeklenip çiçekleri kuruyup dökülüyor. Sorun ne olabilir? Aynı gübre ve damlama ile aynı oranda su alıyorlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
Maalesef korktuğum başıma geldi ve domatesim tüm çiçeklerini döktü... Sebebini ve çaresini bulmaya çalışıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
kurumuş toprak, aşırı ısınmış kökler, susuzluk ve sıcaklık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Sıcak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
Sizin mesajı okuduğumdan beri balkona güneşin geldiği saatlerde domatesin olduğu saksıyı, biberiye saksısının arkasına saklayıp aşırı sıcaktan etkilenmesini önlemeye çalışıyorum. Bu yıl o siyah domatesten sağlıklı olarak 3-4 ürün alabilsem tohum için bana ve söz verdiğim arkadaşlara yeterli olur. ![]() Tayinim çıktı, başka bir ile taşınacağım. Bol bol saksı koyabilmek için gittiğim yerde oturacağım evin balkonu hem büyük hem de birden fazla olmalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Bende pembe domateslerde çiçek dökülmesi oluyor, yanında salkım domates var, bir dalda 7 adet domatesi var, gayet güzel. Pembeler sıcaklığa ya da susuzluk durumuna daha hassas gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Bu sene aşırı sıcaklardan mıdır bilemedim ama brandywine domateslerimin çiçekleri dökülüyor.Ankara'da bahçemizin bulunduğu köyde de köylüler pek ürün alamadılar özellikle fasülye çiçekleri üstünde kurumuş.Ankara'da böyle bir durumla karışlan arkadaş var mı başka?Merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
bende ankarada domateslerin çiçeklerinin dökülmesinden muzdaribim benim bahçe kazan taraflarında bölgeden bölgeye fark var mıdır bilmiyorum. ben gübresiz vs. yetiştirdiğim için bu dökülmelerin olduğunu düşünmüştüm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Yakın sayılır aslında bulunduğumuz lokasyon kavunuyla meşhur yuva köyündeyiz kazanla hemen hemen aynı iklime sahip bende yeteri kadar gübre vermediğim diye düşünürken köylüler de böyle söyleyince başka bir sorun olduğunu farkettim.Zaten domates türlerinden bazılarının üstünde meyveler var ama özellikle patates yapraklı domateslerde döl tutması olmadı.Bende merak edip buraya yazayım dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çiçek, domates, meyve |
|
|