agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2008, 00:14   #1
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Arkadaşlar; ben de cherry domates konusunda bir deneme yaptım. Buradan sizlerle paylaşıp, fikir almak istedim. Uzmanlar belki de bana gülecektir ama yazmadan geçemeyeceğim. Geçen hafta marketten yemek için aldığım cherry domateslerin içerisinde erimiş olanları atmayıp içerisinde çiçek aldığım boş viyollere torf koyarak her viyol boşluğuna bir erimiş domates yerleştirerek ektim. Bugün fırça gibi küçük çimlenmeler başladı. Bu aşamadan sonra neler olacak? Anladığım kadarı ile her viyolde bir çok çimlenmiş domates var. (yarına fotoğraf eklemeye çalışacağım) Önerilerinizi bekliyorum. Bu çimlenenler domates olabilecek mi? Onları nasıl ayırabileceğim? Yoksa tamamen boşuna bir gayret mi?

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2008, 12:04   #2
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enginnaz Mesajı Göster
aşağıdaki linkte cherry domates ile ilgili ilanım var ilginizi çekerse bakabilirsiniz. enginnaz

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10362
Sevgili enginnaz;
Sizden aldığım cherry domates tohumları 5 günde çimlendi. Torfa ektim. Yanmış gübre şerbeti yaptım. Azar azar akşamları suluyorum. Şimdilik gayet sağlıklı görünüyorlar. İnşallah onlara iyi bakmayı beceririm. İlk deneyimim o bakımdan pek güven duymuyorum kendime. Sadece 10 tanesini ektim. Hepsi çimlendi. Eğer başaramazsam baharda diğerlerini ekmeyi düşünüyorum.
Sevgi ve Saygılarımla.

Eklenen Resimler

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 19:24   #3
Ağaç Dostu

enginnaz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2008
merhaba kahyanur,

umarım işinize yaramıştır.bu bitki işi hastalık gibi.acaba yarın ne olacak diye hergün bekliyorsunuz.oda sıcaklığında bakarsanız ürün alma ihtimaliniz çok fazla.birde domatesin istediği su ve güneşi verirseniz o zaman daha iyi olur.çiçeklenme döneminden ürüne geçişi biraz uzun gelebilir.30 gün civarı diye hatırlıyorum.sabırlı olun.inşaallah başarırsınız.bana sorarsanız bu işin altından kalkacak gibi gözüküyorsunuz.bu bir başlangıçsa çok iyisiniz.saygılar...

enginnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025