![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2007
|
koltuk budama
Merhaba;. Ağaçlar.netle tanıştıktan sonra balkon bahçeciliğine merak saldım. Şimdi balkonda toplam sekiz cherry domatesim var. Bütün forumu okumama rağmen koltuk budama işlemini hala çözemedim. Anladığım kadarıyla bazı domateslerime uyguladım, bazılarını ise kendi hallerine bıraktım. Kendi hallerine bıraktığım domateslerdeki koltuklar tomurcuklandılar, meyve vermeye hazırlanıyorlar. Anlayamadığım şu; koltuk budamayı bitkiyi gereksiz yeşillikten kurtarmak için yapıyorsak fotoğrafta 2 numara ile işaretlediğim dal daha gereksiz değil mi? Fakat forumlardan 1 numaralı dalın koltuk olduğunu ve kesilmesi gerektiğini çıkartıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Bişi sormak istiyorum siz bu domatesi bu kadar buyutmeden once de bu saksıda mıydı (maşalllaaahhhh bu arada) kucuk saksıda buyumesi zor oluyor mu bilemiyorum.ne zaman buyuge almalıyım acaba Cunku su nedenle soruyorum saksılar cok pahalı ben de bu su şişelerini susleyerek kullanmak istiyorum ya da yogurt kaplarını ama hakkaten sizin sise daha dekoratif durmus.. ![]() BAKINIZ.....http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1212949128 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2008
|
domateslerimiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2007
|
Alıntı:
Daha önce minicik pet şişelerdeydi. İlk kez domates yetiştirdiğim için domateslerin bu kadar büyük saksılarda büyütülmesi gerektiğini bilmiyordum. Sonra Forumları okudukça bilgilendim. Bir bölümünü saksılara geçirdim; ama bir dünya para harcayınca geri kalanlarını 5 litrelik şişelerde büyütmeye karar verdim. Zannediyorum sulama suyunun çok çabuk buharlaşması gibi bir sorun oluyor. Dışını boyamayı deneyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|