![]() |
|
![]() |
#6 | |||
Ağaç Dostu
|
Bana iyi geliyor gibi görünmeyen, aslanağzımsı domatesimtrak, tanımlanamayan bitki...
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Öncelikle "Moruno" ile "mor domates" aynı domates mi, belli değil, çünkü mor olarak nitelenen birçok domates mevcut. Moruno'nun ilk hecesinin ötesinde, renginin 'mor' olup, olmadığı belli bile değil. Moruno "İspanya kaynaklı" ise, farklılar demektir, zira; Norwich İngiltere'ye bağlı bir şehir. Ve adı geçen merkez de İngiltere'de zaten. John Innes'de çalışan ekibin GDO'lu bir domates ürettikleri açık. Moruno hakkındaki (altını çizerek vurgulamaya çalıştığım) ifadelerde de GDO olduğunu düşündürecek unsurlar mevcut. Aslında bu bitkiye artık domates mi demeliyiz, aslanağzıo-domates mi demeliyiz, ben bilemedim. Domates olduğunu kabul ettik diyelim, moruno ile bu 'şey' aynı tür domates midir? Değilse, ayrı konu olması gerekmez mi? Aynı ya da farklı, ne olursa olsun, domates olduğu bile tartışılabilir olan bu 'şey'in kansere iyi geleceği, farelere bakarak nasıl emin olabilecek kadar net bilinebiliyor? Etken maddeden varsayımsal olarak çıkarımsandı diyelim, domatesi çok seviyorsam ve çok tüketiyorsam, o etken madde, (zehir=dozaj ilişkisinden dolayı) hâlâ bana iyi gelecek mi, yoksa gelmeyebilecek mi? İntihar etmek için bir sürü hap içmek yerine domates yememizin yeterli olacağını mı anlamalıyız? İlaç değil de sadece domates, mis gibi domates yemek isteyenlerin günahı ne? Yanlış anlaşılmasın amacım kafa karıştırmak değil, sadece "makalenin yeterince bilgi verdiği" belirtildiği halde, ben bu bilgilerden hareketle, sözkonusu olan 'şey'in domates olduğuna bile emin olmadığım için sorular sorma gereği duydum. Anlayan ve bilenler yanıtlayabilirse sevinirim. gece bir kısım İngilizlere, Anglo-Sakson, atla eşeğin melezine katır diyoruz da, aslanağzı ile domatesin genlerini taşıyan bir 'şey'e niye domates dendiğini bile henüz anlamamış forum kişisi. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
moruno |
|
|