agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni41Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2009, 21:36   #481
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Benim pembelerde fena değil bu yaz. Ama kargalar kuşlar Tilki bile dadanmış. Kirpi ve karatavuklarda.
Onlarda ağızlarının tadını biliyor.

Eklenen Resimler

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 01:32   #482
Ağaç Dostu

ayferaksit's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2009
Galeri: 15
pembeler uçtan da devam ediyor büyümeye

Pembeler uç sürgünlerden de devam ediyorlar büyümeye. pembe domateslerim de yapraklar iyice azldılar ama gelişimleri daha iyi oldu. pembe domates grubunda yaprak budamadan bahsediliyor:

> Sevgili Dostlar

> -Bütün yeni katılan üyelerimiz; tekrar "Hoşgeldiniz", bizlere onur
> verdiniz..-

> Saksıları hala "bol yaprak ve biraz çiçek", ya da "biraz çiçek / küçük
> meyvalar" aşamasında olan sevgili üyelerimiz için çoktan var olan ama
> bizim yeni keşfettiğimiz ve bağrımıza taş basıp o mis kokulu ve bol
> yapraklı dallara kıyma pahasına!- yeni denediğimiz "zigsag budama"
> tekniklerini girdik günlüğe:

> http://pembedomates.blogspot.com/200...rmek-v-domates...

> (Not: Birden çok saksısı olanlar belki bu uygulamayı bazı saksılarda
> deneyip bir kıyaslama yapmayı tercih edebilirler...)

> Sevgi ve saygıyla

> Avniye - Mehmet

Eklenen Resimler

ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 01:49   #483
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Tekin Bey;
acaba bu pembe domates fidanı kaç metreye kadar uzuyor anlamadım. Şu an iki koldan uzamakta ve 2.20 cm. Destek olarak bağladığım çubuğu çoktan geçti, üzerine çubuk ilave ettim.
Bir de şu kargalardan çok çekiyoruz bu sene. Korkuluk yaptık ama hiç korktukları yok. (kaldırdık korkuluğu) Bilakis üstlerine ağıp masada yemek yercesine mısırları hallediyorlar.Oturaklara illa bir işaret bırakıyorlar.

Eklenen Resimler

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 08:43   #484
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Sırık domatesler uygun koşullar olduğunda kışa erken yakalnmaz ise 8 metre ye kadar uzayabilirler.
Hatda kışı atlatıp ikinci yılda yaşatabilirseniz 15 metreye bile çıkabilirler.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 11:20   #485
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Tekin Bey Maşallah, elinize sağlık. Karatavuk nedir bilmiyordum şimdi baktım. Daha önce sormuştum adını, Ümit Bey karganın bir türü olduğunu yazmıştı. Ondan da çokça görüyordum her yıl ama bu yıl hiç görmedim şimdilik.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2009, 16:52   #486
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Sn. limon, haklıymışsınız, benim çiçeğin adı horoz ibiği imiş. Bayramda hala'mı (85 yaşında) ziyarete gittiğimde, tohumunu verdiği çiçeğin adını yine kadife çiçeği dedi, ama komşuları olan diğer ziyaretçi ablalar, sizin dediğiniz gibi horoz ibiği olduğunu, fakat eski yaşlı insanların buralarda, bu çiçeğe kadifemsi yapısından dolayı, kadife çiçeği dediklerini anlattılar.Şu günlerde hepsi çok büyüdüler ve çok güzel görünüyorlar.

Gerçek kadife çiçeğinden, annemde bol miktarda var. Bildiğim bir çiçekmiş (sizlerin verdiği resimde'ki çiçek), önümüzde'ki yıl domateslerin arasına bol miktarda ekeceğim.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 20:35   #487
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2006
Pembe domateslerimin bol bol çiçeği oldu. Ama domates olmadı. Ana dal kurumaya başladı. Şİmdi yeni sürgünleri var ve güzel büyüyorlar. Kışın içeri mi almam lazım? Baharı bekler mi? Yaza domates olur mu? Daha önce domates, sebze yetiştirmemiştim. Acemilik çekiyorum.

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 21:36   #488
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
sayın lale76; Daha önceden dikilmiş olan domates,biber,patlıcan gibi sebzeler ekim ayından sonra ürün vermezler, ancak yeşilliklerini bir süre devam ettirebilirler.
Size bu konuda en doğru cevabı ziraat mühendisleri verebilir.
saygılarımla,

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2009, 13:54   #489
Ağaç Dostu

ayferaksit's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2009
Galeri: 15
son pembeler

16 fideden yaklaşık 100 adede yakın pembe domates aldım. Eşim saksıda pembe mi olurmuş derken kahvaltılarda pembe yiye yiye tutkunu oldu
seneye tarlada yetiştireceğim kısmetse

çoğu pembe domates fidemi söktüm sona kalan pembelerimden çiçeklendi ama artık akşamları havalar soğuyor domatese dönüşeceğine pek ihtimal vermiyorum

Eklenen Resimler

ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 12:09   #490
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

Pembelerimi sökmeye yeltenirken süprizle karşılaştım. Nohut kadar olmuşlar.

Eski 05-11-2009, 13:11   #491
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Tekin bey ve diğer arkadaşlardan gelen pembe domates tohumlarından tadacak kadar domates aldım. Çok güzel bir tadı vardı, hem tatlı hemde gizli bir ekşilikle domates tadı. Gelecek yaz daha başarılı sonuç alacağım gibi.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 14:34   #492
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-03-2009
merhaba

pembe domates yetiştirmek zormudur? Bir kaç yıl öncesine kadar pembe domates, halk arasında sanıyorum bilinmiyordu?
Bu domateslere gdo nun ilgisi veya etkisi varmıdır ? Hani frankenstein dedikleri ?

Ayrıca basit veya komik bir soru olabilir ; Domates fidanları uygun ortamlarda tutulmaları şartıyla ikinci yılda meyva verebilir mi?

teşekkürler.

msafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 15:00   #493
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Saksıda ve hydrotonda topraksız domates

Bunlarda benim pembelerim. Kapalı balkonda saksıda yetiştiriyorum. Katı ortam olarak hydroton kullanıyorum. Beslemeyi Kudret Tezel Bey' in topraksız tarım besinleri ile yapıyorum. Hepsi çiçeğe durdular, çok güzel ve normal domates çiçeklerinin iki katı büyüklükte çiçekleri var.

Tek problem yapraklar üzerinde beyaz küfe benzer benekler oluştu. Alttan başlayarak epeyce dal budaması yaptım ama daha fazlada budayamadım. Umarım fidelerime bir şey olmaz. İlaç kullanmayı pek düşünmüyorum çünki.

Eklenen Resimler

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 17:34   #494
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Kapalı ve yoğun nemden olabilir, sayın Sarıcan. Havalandırmak gerekli bende kivanoların üzerine su püskürttüm, kapalı yerde kalıyorlar böyle olmaya başladı.

Eski 05-11-2009, 18:16   #495
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Bende öyle tahmin ettim sayın nariçi. Çünki Istanbul' daki hava değişiminden sonra balkon camları nemden buhar yapmaya başlayınca oluştu bu benekler. Havalar yağmurlu ve soğuk gidince havalandırmayıda yeterince yapamadık herhalde. Şimdi mümkün olduğunca havalandırmaya çalışıyorum ama oluşan benekler havalandırma ile kaybolmuyor.

Ne yapmalı bilmiyorum. Beneğin yoğun olduğu dalları ve yaprakları aşağıdan yukarı doğru epeyce budadım ama bu seferde bitkiyi besleyecek yaprak miktarı azalıyor. Bazı yapraklarda olmasına rağmen budama yapamıyorum şimdi.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 19:38   #496
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Bir ara açık alanda ki bitkilerde böyle olmuştu, fazla nemli ve durgun hava olunca arkadaşın biri kükürt atmamı söylemişti. Tabi bunu toz şeklinde hafifçe dumanlayarak yapmak lazım.

Eski 29-01-2010, 23:52   #497
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

Pembe domateslerimizin tadına bakabildik. Cevizden biraz büyük oldu, tadı çok güzeldi.

Eski 03-02-2010, 15:02   #498
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-09-2009
Ellere sağlık...bu kışta kıyamette bulamıyoruz ama,sıcaklarla bulup da tadabilmek umuduyla...

kardelen86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2010, 18:39   #499
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2010
pembe domatesi denedim fakat işyerinde tutmadı biraz ortamıbegenmedi galiba 1.5 metre oldu fakat yok çiçek falan cıkmadı . malesef

maxi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2010, 12:19   #500
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

7 Adet sırık pembe domates fidesini asıl yerlerine şaşırttım. Bazı fidelerimi'de eşe-dost'a dağıttım.

4 adet artan fideyi'de deneme amacı ile ayrı bir yere diktim. Deneme amacım, sırık olan bu cinsleri, belli bir noktadan sonra üst sürgünlerini kesip, oturak tip yapmaya çalışmak. Eğer başarılı olursam (ürün verirlerse) deneyimlerimi yazarım.

Eski 10-05-2010, 13:33   #501
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2008
Merhaba,

Elimde bahçeme dikeceğim organik yer domatesi fideleri var. Fakat yer domatesi için dikim aralığının en az 140-150 cm olması gerekiyor. Aralıklar çok büyük olduğu için alanı verimli kullanmak adına iki domatesin arasına domatesle birlikte dikilebilecek başka bir sebze (yeşillik hariç) dikmek mümkün müdür? Örneğin patlıcan ve biber fideleri de var elimde, bunlardan aralara dikebilir miyim?

peaceseller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 15:58   #502
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peaceseller Mesajı Göster
Merhaba,

Elimde bahçeme dikeceğim organik yer domatesi fideleri var. Fakat yer domatesi için dikim aralığının en az 140-150 cm olması gerekiyor. Aralıklar çok büyük olduğu için alanı verimli kullanmak adına iki domatesin arasına domatesle birlikte dikilebilecek başka bir sebze (yeşillik hariç) dikmek mümkün müdür? Örneğin patlıcan ve biber fideleri de var elimde, bunlardan aralara dikebilir miyim?
Patlıcan olmaz. Çünki o da büyük gövdeli oluyor ve geniş yer kaplıyor. Biber olabilir.

Eski 10-05-2010, 16:13   #503
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peaceseller Mesajı Göster
Merhaba,

Forumdaki kardeş bitkiler bölümüne göz atarsanız çok güzel bilgiler bulabilirsiniz.

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2010, 00:29   #504
Ağaçsever

dente's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2010
acemi domatesi

sizlere imrenmekten terasta adım atacak yerim kalmadı

Eklenen Resimler

dente Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2010, 15:53   #505
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Tepe çatısında fazla dallanma ve gövde oluklanması pembe domateslerde oluyor. Saksılarda toprak da dikili domatesler 70 cm boy verdi daha sonra alt yaprakları bir yandan kuruyor bir yandanda çatallanıyor. Kuruma aşırı sıcaktan olabilir mi?
Çatallanmalar normal mi?

Eski 04-07-2010, 13:00   #506
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-03-2007
Pembe domateslerin altında olgunlaşmaya başladıktan kısa bir süre sonra kararmalar oluyor, sonra o gitgide büyüyor.. Bu aralar çok yağmur yedi ondan olabilir mi acaba? Bir de yağmurlama yöntemiyle sulanmış kökünden vermek yerine.. Nedir bunun sebebi? Yeni çıkanlarda bu sorun gözükmüyor, umarım böyle devam etmez..

taskıslalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 14:31   #507
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taskıslalı Mesajı Göster
Pembe domateslerin altında olgunlaşmaya başladıktan kısa bir süre sonra kararmalar oluyor, sonra o gitgide büyüyor.. Bu aralar çok yağmur yedi ondan olabilir mi acaba? Bir de yağmurlama yöntemiyle sulanmış kökünden vermek yerine.. Nedir bunun sebebi? Yeni çıkanlarda bu sorun gözükmüyor, umarım böyle devam etmez..
Sn. Taskıslalı sorununuzun sebebinin kalsiyum eksikliği olabileceğini düşünüyorum. Forumlardan birinde böyle birşeyden bahsediliyordu. Domates bitkisinin kalsiyumu sevdiğini yazmışlar. 15 gün-3 haftada bir yağsız süt + su karışımı ile sulama yapmak ve toprakta pomza taşı gibi kalsiyumlu bileşikler kullanmanın domateslere faydalı olduğu söyleniyor.

erdemnizam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 19:59   #508
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2010
hala var mı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Arkadaşlar pembe domates tohumlarının hepsini ekmedim. Artan tohumları ücretsiz isteyene gönderebilirim...
merhaba hala tohum var mı elinizde?

yasemin48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 20:39   #509
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2010
ben bahçede domates yetiştirmeye çalışıyorum, ama ilk senem olduğu için acemilik yaşıyorum, birkaç ay önce 20 30 kök fide almıştım, pek çok kişiye sordum kimisi ark(arık da deniyor)yapıp arkların tepesine kimisi de çukur kısımlarına dikmem gerektiğini söylemişti, ben de arkların tepesine diktim,fideler uzadıkça yerlere yatmaya başladı.Bu dikme şekliyle ilgili olabilir mi?

Fidelerim domates veriyor bir aydır, ama daha domates dalındayken yaprakları kurumaya başladı, ilaç satan yere sorduk kurt var dedi, bir kelebek türü varmış kurt atıyormuş, şimdi yeşil domateslerin kızarmasını bekliyorum, her gün birkaç tane koparıyorum, ama yakında sökeceğim.

yasemin48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 20:46   #510
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasemin48 Mesajı Göster
ben bahçede domates yetiştirmeye çalışıyorum, ama ilk senem olduğu için acemilik yaşıyorum, birkaç ay önce 20 30 kök fide almıştım, pek çok kişiye sordum kimisi ark(arık da deniyor)yapıp arkların tepesine kimisi de çukur kısımlarına dikmem gerektiğini söylemişti, ben de arkların tepesine diktim,fideler uzadıkça yerlere yatmaya başladı.Bu dikme şekliyle ilgili olabilir mi?

Fidelerim domates veriyor bir aydır, ama daha domates dalındayken yaprakları kurumaya başladı, ilaç satan yere sorduk kurt var dedi, bir kelebek türü varmış kurt atıyormuş, şimdi yeşil domateslerin kızarmasını bekliyorum, her gün birkaç tane koparıyorum, ama yakında sökeceğim.
Önce çukur kısma dikip, çapaladıkça kök dibini doldurmak kök için daha uygun diye biliyorum. Kök dibini doldururken ilk yaptığınız tepelerin toprağını kullanıp, bu tepeleri çukur hale getiriyorsunuz, sulama bu çukurlardan yapılıyor. Kısaca ilk tepeler çukur, domates dikili ilk çukurlar tepe haline gelecek.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025