![]() |
|
|
![]() |
#1 | ||
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
|
İlk salkımlardaki çiçekler ve meyveler domateste genellikle sorunlu oluyor. Sonraki çiçekler herhalde normal çıkarlar. Bize de bildirirseniz durumu seviniriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
sevgili turco tarafından domates tohumlarım yola çıkmış 1-2 güne kadar bende olacaklar...teşekürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Merhaba, Bu hafta cuma gününe (27 Haziran 2008'e) kadar 7 adet pembe domates fidemi verecek birini arıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
evet, benim çiçekte ilk salkımda salkımda bir sürü çiçek var sadece 1 tanesi böyle diğer fidelerde de durum aynı ikinci salkımlar oluşunca haber veririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
|
Alıntı:
Merak ettiğim domatesler değil. Fotoğraf markanız ne, Bu çekimleri hangi ayarlarda yapıyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tuba' nın gönderdiği pembeler dün akşamüzeri elime geçti. Geldiklerinde yolculuğun ağır izleri vardı üzerlerinde ama (acil durum olduğu için) pet şişelerden yaptığım saksılara alıp suladım ve bu sabah dipdiri olduklarını gördüm. Bir-iki saate kadar Çeşme' deki evin bahçesine doğru yola çıkacaklar. Resimlerini yüklüyorum.Arka planda görünen biber ise konu mankenidir ve konuyla başkaca hiç bir alakası yoktur ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
SEVGİLİ TURCO gönderdiğiniz pembe ve iri domates tohumları bu gün elime geçti. Az sonra toprakla buluşacaklar teşekür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İri kırmızı domateslerimden de 3 tane çimlendi ama pembe domateslere oranla daha güzel geliştiklerini hisediyorum. Biliyorum artık çok geç kaldım ama kendimi alıkoyamadım bunlar bana tecrübe olacak bu yıl seneye nasip olursa her şey zamanında olacak. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Benim bostana komşumuz domates fidesi hediye edip dikmişti.Böyle boğumlu boğumlu ve irice keskin kokulu domatesler olmaya başladı renklenmeye başlamadı ama böyle biçimsiz başka domates türü var mı pembe domates olma olasılğı varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah, çok güzel bakmışsın pembelere. Afiyetle yemek nasip olsun. Son fotoğrafda yanılmıyorsam çiçek kurumaları oluşmuş.. Bu çiçek dökülmesine karşı özel bir şey yaptın mı? Aynı salkımda bir kısım domatesler olgunlaşmış fakat diğer çiçekler kurumamış yeşil duruyor sonradan onlarda meyve verirler mi acaba? Benim domateslerde çoğunlukla iyi gelişti fakat çiçeklerde sararıp kuruma oluyor.. Köyde amcama telefon ettim, bana önerisi toprağa kükürt at oldu. Zaten suda eriyen kükürt vardı elimde.. uyguladıkdan 2 gün sonra bazı çiçekler meyveye durdu.. Diğer domates başlığında bir arkadaş da bitki üzerine kükürt denemesi vardı. Kükürt aynı zamanda ph düşürür bende ki pembelerin toprağıda aşırı killi belki de meyve vermesi bir rastlantı diyebilirim. Şimdilik kükürt hakkında bir yorum yapamıyorum. Sulama kriterleri dışında gübreleme ya da ilaçlama gibi bir şey uyguladınız mı? Teşekkür ederim. Bu da benim dünyaya merhaba diyen pembişlerden biri. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilaçladım. Aynı domatesi saksıda da diktim killi toprak da ve kumlu toprakda en güzel kumlu toprakda olan gelişti sanırım kökleri rahat hareket edince güzel verim veriyor. Olgunlaşan domatesler oldu ama henüz resimleyemedim yaklaşık 15 cm yarı çapı var. çok yumuşak ama bir okadarda lezetli karpuz dilimi dilimleniyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Gerçekten maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Caspian Pink Tomato isimli bir tohum gecti elime, aynı cins degil sanırım ama belki lezzet ve kabugun inceligi bakımından aynıdır. Artık seneye ögrenecegiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sn. denizakvaryumu Sorunuzun yanıtını altaki linke ek olarak yazdım. http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=71 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Gerçekten çok kaliteli bir çekim olmuş,meyva ile kuruyan çiçek arsındaki yeşil mahlukatı bile net bir şekilde kareye almışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2008
|
Pembe domatesi bir keresinde Antalya çıkışında yol kenarında bir kadından almıştım, ne olduğunu bilmeden. Eve gelip de tadını aldıktan sonra kadının bütün domateslerini almadığımıza çok pişman olmuştuk. Konyadan Antalya'ya bir koşu gidip tekrar alasım gelmişti. Tadı hala damağımda... Ben de yetiştirmek isterim. Ama bahçeye diktiğim beş adet domates fidesi hala fide olarak duruyor. Bu başlığı okuduktan sonra pek çok yanlış yaptığımı anladım. Ama artık sanırım çok geç. Bilgi sahibi olmak için durmadan okuyorum, ama ne kadar cahil olduğumu, bu işlerin ne kadar ince işler olduğunu gördükçe moralim bozuluyor... Bu sevdadan vaz mı geçsem acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Siz benim senede kaç bitki telef ettiğimi bilseniz şaşarsınız. Hiç kimse tecrübeyle bilgiyle doğmuyor. Bence en önemli olan hatalarımızdan ders alabilmek. Seneye aynı hataları tekrarlamazsanız, bu sene sizin için çok verimli geçmiş demektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl da pembe domates dikmiştim ama Tekin Bey, sizin verdiğiniz pembeler hiç bir ek besin vermediğim halde çok çok büyüyorlar. Henüz kızaran yok ama bir tanesinin yarım kilodan fazla olduğunu tahmin ediyorum. Ben de fotoğraf çekmek için kızarmasını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Uzun bir süredir haberdar olduğum pembe domatesin tohumlarını ne yazıkki hala elde edemedim. Bu yıl ilk kez sebze yetiştirmeye başladım. Niyetim domates olarak pembe domates **** Azdavay pazarında "Bartın Domatesi" olarak satılan domatesten yetiştirmekti. Ancak her ikisi de olmadı. Kimyasal ilaç ve kimyasal gübre kullanmadan sebze yetiştiriyorum ancak yetiştirdiğim domatesin hiçbir tadı yok. "Bartın Domatesi"nden haberdar olanınız var mı? Varsa bana tohumunu gönderir mi? Pembe domates tohumu gönderecek bir gönüllü bu mesajı okur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|