![]() |
|
![]() |
#271 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende balkondaki tüm domatesleri yakınımızdaki caminin bahçesine aktardım orada gelişmeleri daha net izliyorum, cesaretiniz kırılmasın ama bahçede bitkiler resmen coşuyor. Balkonda süklüm püklüm duran fideler bambaşka bir havaya girdiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar, resimdeki garip, sevgili Tuba' nın İngiltere' ye giderken bana emanet ettiği pembelerden bir tanesi. Kurduğum 11' li sistemde diğer kardeşi ve sırık cinsi kuzenleriyle birlikte gül gibi geçinirlerken, durup duruken (durup dururken değildir tabii ama ben suçu üzerimden atmak için böyle diyorum ![]() ![]() Düzenleyen malbman : 25-07-2008 saat 16:44 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Altınoluk tarafına tatile gideceğim bu haftasonu. Deniz güneş kum umrumda değil. Tek hayalim pembe domatesler ![]() Şimdi ben bu domateslerden gelirken iki tane getirip gazete kağıdı üzerinde bekletip çürütüp kurutsam. Ardından ilk baharda bu kuruyan çekirdekleri diksem pembe domates elde edebilirmiyim? Eğer hayırsa bu cinsin tohumlarını nasıl bulabilirim. Bir sorum daha olacak. Domates tohumlarınıda ekmeden önce 1-2 gün suda bekletmekte fayda var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
İyice olgunlaşmış domatesleri alın bir kavanoza dilimleyin eğer sadece çekirdek evindeki etli kısmı kaşıkla alırsanız daha iyi. Kavanoza doldurduğunuz domatesi 1 gün bekletin onlar turşu gibi iyice eriyecek ertesi gün bolca suyla karıştırıp çalkalayın sonrasında sadece süzgeçten süzmeniz yeterli olacaktır. Eriyen domatesler süzgecin altında etden ayrılan çekirdeklerde süzgecin altında kalacaklardır. İşte o çekirdekleri gölge bir yerde gazete kağıdından ziyade bir tepsi üstünde kururun daha iyi zira gazete kağıdına yapışırsa çıkarması zor olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Yeni Üye
|
Selahattin bey çok teşekkür ederim beni ayrıntılarıyla aydınlattığınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Domates Tohumu almak için. Domatesleri ziyan etmeden nasıl alınır. Önce domatesleri iyice yıkayın sonra tam ortadan enlemesine kesin. Tohum evlerinde bulunan dohumları bir pıçak veya çay kaşığı yardımı ile çıkarıp bir kaba doldurun. Daha sonra aldığınız tohumları bir süzgeçe koyup suya dalırarak iyice yıkayın.Yıkanmış süzülmüş tohumları başka bir kaba alıp kurutmaya bırakın iyice kuruyunca. Nemli olmayan bir ortamda paket ler **** kutu içinde saklayın. Havası alınmış profosyonle paketlerde 7 Yıl Normal saklama kaplarında kuru bir ortamda 5 Yıl Çimlenme GÜCÜNÜ kaybetmeden bekleyebilir. Tohumunu aldığınız domatesleri salata dahil salça yapabilirsiniz. Düzenleyen Harun Parlak : 25-08-2008 saat 11:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Yeni Üye
|
Birşey sormak istiyorum Pembe domatesi önümüzdeki baharda tohumdan ekeceğim fakat bu domatesler çok irice oldukları için dallar taşımayıp toprağa iniyorlar. Toprakla temas ettiklerinde domates çürümez mi? Çürürse ne yapmak gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Tekin bey'i kutluyorum.
Merhaba, Tekin bey'i pembe domates yetiştirme becerisinden ötürü kutluyorum. Hepimizin yapması gereken de aslında Tekin bey'i izlemek. Tabi hepimizin Pembe Domates tohumu üretmesi gerekmiyor. Kaybolmaya yüztutan tatlarımızı yeniden canlandırabiliriz. Amasya Elması, Trabzon Hurması, İzmit Çileği, Çanakkale Domatesi, Balıkesir Biberi, Tokat Yaprağı, Anamur Muzu, Finike Portakalı, Ankara Armutu, Kastamonu Sarmısağı, Malatya Kayısısı, Giresun Fındığı, Nevşehir Patatesi, Kısaca yurdumuzun her yöresinin bir zenginliği var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Siz başkalarını ekleyebilirsiniz. Bu gibi tatları kaybetmememiz lazım. Her sene yemesek bile sadece tohumun sürekliliğini devam ettirmek uğruna yetiştirmeliyiz diye düşünüyorum. İleride torunlarımızın kullanabileceği essiz tatlar olabilirler. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Oğuz Karsan Övgüleriniz için çok teşekkürler hiprit olmayan pek fazla tohum kalmadı memleketimizde. Bende elime geçenleri çoğaltmaya çalışıyorum. Benim PEMBE DOMATESLERİ bu sene kargalar ve kuşlar çok sevdi bana az miktarda yemek nasip oldu. AMA kuşlardan ve kargalardan arta kalanlardan. Yaklaşık ON BİN adetkadar adet tohum çıkardım seneye biraz daha fazla ekmeyi düşünüyorum ****** paylaşmayıda. Hiprit olmayan sırık barbunya ince kıl svri biber Yaprak bezelye vs Tohumlarınıda alıyorum . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Yeni Üye
|
Sayın Tekin, çok teşekkür ederim bilgilerinize. Umarım çok fazla aşırı büyüyüpte beni zorlamaz bu pembe domatesler diye şimdiden dua etmeye başlayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2008
|
Merhaba Selahattin Bey. Bu yıl domates tohumları için geç kalmıştım. 2009 yılı için size hatırlatma yapmamı istemiştiniz acaba tohum için şansım varmı. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Pembe domatesin besin ihtiyacı diğer türlere göre daha mı fazladır? Bahçedeki domateslerin hiçbirinde sorun olmazken pembelerde kalsiyum eksikliğinde olduğunu söylediğiniz durum oluştu. Diğerlerinin 4 katı büyüklüğe ulaştığından besin isteği daha fazla diye düşündüm, yanılıyor muyum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Tekin Bey merhaba, Nicedir bu başlığa bakmamışım. Bir sayfa geriye dönüp bir de fotoğraflara baktım ki ne göreyim!? Maaşallah ki ne maaşallah! Seneye bir orduyu besleyecek kadar pembeleriniz olacak eminim... Seneye, sizlerin de önderliği ve tavsiyeleri ile yol alınacaktır eminim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Teşekürler Sayın lerdemir geçen yıl iki adet PEMBE DOMATES bulmuştum bunlardan 1000 e yakın tohum almıştım bir kısmını postada kaybetdik bir kısmını arkadaşlara gönderdik 100 kadarınıda kendim ekmiştim. Güzelde verim aldım ama kargalar bizden fazla yedi ![]() Onlardan arta kalanları yediklerimizin tohumlarını çıkardım busene 10 binkadar tohum aldım. İnşallah seneye türkiye geneline yaymayı başarırız. Ayrıca Bulgaristana giden arkadaşlar oldu başka türler varmış orda onlardan bir paket sipariş verdim yolda gelecek inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu.
|
2 gündür gülüyorum size de anlatayım ![]() Benim 2 sene önce hazırladığım, pembe domates yetiştirmeyi anlattığım bir bloğum vardı, belki görmüşsünüzdür.Google'da pembe domates diye aratınca 2 numarada bu blog çıkıyor.Haliyle ben her sabah tohum talepleri ve pembe domates hikayeleriyle açıyorum mesaj kutumu.PDA sayfasına ve ağaçlar.nete yönlendiriyorum yazanları. Geçen ay yazlıktayken bir mesaj geldi, NTV'den gelip evde çekim yapmak istediler.Ameliyat sonrası dinlenmede olduğumdan, ağaçlar.net'ten kendilerini misafir etmek isteyecek bir üyemizin mutlaka çıkacağını yazıp, onları da buraya yönlendirdim ama en bomba mesaj dün geldi; Migros sebze-meyve alımından görüşüp, çalışmalarımı basından takip ettiklerini, ürün sağlayıp sağlayamayacağımı sordular ![]() ![]() Sonra çıktım balkona baktım 12 saksı domates var,onlar da kurumuş artık, tüm Türkiye'ye yetmez ama bir kaç mağazanın işin görür belki ![]() Dedim ya, iki gündür ailecek gülüyoruz. Yalnız şu var, demek ki yakınlarda Migroslarda pembe domates satılacak, bende olmaz da bir üretici bulunur. Tekin Bey, orada mısınız? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın MSaygin Pembe domates olarak çok fazla ekmiyorum. Carmen cinsi ekiyorum oda yıllık kapasitem 10 ton kadar oda 3-4 marketim var onlara yetiyor. Benim kapasite onlara yetmez. ![]() PEMBE DOMATES 'i Tanıtım katkılarınızdan dolayı sizi kutlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Tekin Bey siz yine de düşünün. Son günlerde Migros'ta özel bir köşe açtılar: Bahçe ürünleri . Domatesler, biberlerin görünümü diğer satılanlardan farklı, yani yamuk olanı da var, küçük olanı da var. Her gün aynı ürün olmuyor, sanırım az miktarlarda ne bulurlarsa alıyorlar. Daha önce köy biberi diye satılan tombulca olandan görmüştüm, son gittiğimde bir çuval kıl biner gelmişti. Her seferinde de domatesin cinsi farklı ve miktarlar az. MSaygın, başınıza güzel bir şey gelmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2008
|
Günaydın ağaçlar.net üyeleri hepinizin geçmiş bayramını kutlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|