![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
domates severlerin arasına hoş geldiniz sayın neşecik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2009
|
Arkadaşlar;şimdide domatesimde sorun var,forumdaki tüm tavsiyelerinize uydum ,2 adet domates fidem baya büyüdü birsürüde domatesi var,oturak cins,çokcada çiçeği var,sıkıntım şu;ilk çıkan domateslerim-ki ceviz kadarlar-altından siyahlaşma oldu .aşağıdaki resimdekine çok benziyor domatesim,resmi forumdan buldum... Siyahlaşma tüm domatesi saracakmı? Kızarmadan dökülecekler mi? İlaç bayisine gidip fikir alayım dedim salvox isimli mancozeb içeren ilacı önerdi,ilaçsız tedavisi yokmu,forumda bakırlı preparatlar deniyor,salvox bakırlımı ne yapabilirim,bütün domateslerimi sararmı bu hastalık?ilk defa domates yetiştiriyorum...çok soru soruyorum ama çok da endişeliyim,bebeğim gibi oldular ,heran gelişmelerini izliyorum,müthiş birşey... Düzenleyen bpınar : 18-06-2009 saat 18:13 Neden: eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Sayın Bpınar Deneyimli arkadaşlar fikirlerini söyleyecektir ancak bende bildiğim ya da bildiğimi sandığım kadarıyla cevaplayayım. Sorununuz çiçek burnu çürüklüğü ve sebebi daha çok kalsiyum eksikliği ve düzensiz sulama olarak ifade ediliyor. Bahsettiğiniz ilacı bilmiyorum ancak bu sorun fizyolojik diye biliyorum ilaç gerekmiyor. Bu tür meyveleri dalında tutmadan koparıp çöpe atın. İlaç yerine yapraktan kalsiyum içerikli sıvı gübre verebilirsiniz. Sulamayı düzenli yaparak toprağın kurumamasını sağlayın. Düzenleyen Birol Ketenci : 18-06-2009 saat 20:26 Neden: imla kuralları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2009
|
Çok teşekkür ederim Birol bey,birde ben sıvı bitki besini diye satılan üründen kullanmıştım domatesler fideyken,şimdi kalsiyum versem fazla gelirmi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Pencerede bodur cherry domates yetiştiriciliği hk bilgi edinmek istiyorum.
Merhabalar,Foruma yeni üye oldum.Oğluma domatesi sevdirebilmek ve organik yemesini sağlayabilmek için 5 adet bodur cherry domates fidesi aldım.Gerçi aldığımda meyve vermeye başlamışlardı. Aldığımda küçük tek saksıdalardı.Netten araştırdığımda çok net anlayamadığım için 3 tanesini uzun saksıya yanyana ,iki tanesinide yine yanyana kendi kumlarıyla birlikte aktardım.ilk gün 3 tanesinin kumu az geldiği ertesi gün eksik kumları tamamladım.Balkonum olmadığı için öğleden sonra daha uzun güneş alan penceremin önüne koydum.ilk gün ve saksı değişikliği yaptığımda nasıl sulanacağını bilmediğim için üstten suladım ![]() ![]() Fidelerime destek çubuk ta koymalımıyım? Nasıl desteklemeliyim? Çok soru sordum ama benim ve özellikle oğlum için çok değerliler. İyi bakamayıp küstürürsek oğlum çok üzülür. Sırasıyla 5 adet fidemizin fotoğraflarını ekledim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|