![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Denemeden lezzetle ilgili birsey diyemiyorum. Domatesteki cozunmus kati miktarini (Brix) olcmek mumkun. Bu deger, lezzetle (ayni zamanda genel kani itibariyle hastalik direnciyle) dogru orantili oldugu icin, daha subjektif olan agiz tadiyla birlikte degerlendirilebilir. Brixi cok yuksek olan, yediginiz zaman "bu domatesse digerleri ne" diyebileceginiz cesitler var. Onlar ustunden yorum yapilabilir. Sonucta, asilama yaptiginiz domatesin lezzet potansiyelinin yuksek olmasi gerek. Bir de bitkiye verdiginiz gubre ve iz elementler cok onemli. Asilama yapildigi halde, bu ikisi icin yerinde uygulamalar yapilmiyorsa, lezzet on plana cikmaz. Bunlar, ilk seferde, mantik ve cesitli gozlemler cercevesinde soyleyebilecegim seyler. Uygulayip sonuclara baktiktan sonra "aslinda oyle degilmis" seklinde bir sonuca varmak da mumkun. Alıntı:
Düzenleyen birnefestoprak : 01-01-2015 saat 20:22 |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|