![]() |
|
![]() |
#1771 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
![]() Alıntı:
Ilk fotograf, at gubresi karisimli normal bahce topraginda yetisen domatesim. Ikincisi ise hazir 20kiloluk torbalarda organik toprakla olusturulmus sebze adasinda yetisen domates fidesi. Ikinci fotografta farketeceginiz gibi alttan iki dal cikti, onlarda ilk fotograftaki fide kalinligina geldi ve o dallarda da cicek acmak uzereler! Fark ortada, insallah seneye ayni toprakla doldurup, daha guzel fideler elde edebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Domateste meyvelerin de gun isigina ihtiyaci var mi? Benim ceri domates pembelerle de komsu ve yapraklari cok gelisti, dallandi budaklandi darken igne atsan yere dusmeyecek kivama geldi. Asagidaki salkimlar tamamen golgede kaliyor. Bu konuda dertleneyim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
uğur böceğini çok gördüm ancak ilk kez larvasını ya da çocuk uğur böceği görmüşüm öğrendiğim iyi oldu. Uğur böceğinin bizim için ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. Çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
bende domatesleri çok sık dikmişim birde bol sulayınca nasıl yaprak yaptı anlatamam,alt kısımda kalan meyve çiçekleri solup döküldü oluşan meyvelerde gelişemedi bende alt dallardaki yaprakları budadım ve güneş almasını sağladım doğrumu yaptım bilmiyorum ama şimdilik iyi görünüyorlar,acemilik işte okadar sulamamak gerekiyomuş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Merhaba. Bunlar gecen sene topraga dusen domateslerinin tohumlarindan kendi kendine gelisen fidelerim. Ankarada temmuz basinda bu kadar kucuk fidelerden meyve alma sansim var mi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
bu konuda çok tecrübem olmasada meyve verirler bence bu fidecikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
![]() San Marzano ![]() Santini ![]() Pembe ![]() ![]() İkinci yılındaki iki çeşit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Ağaç Dostu
|
Bu böcekler her tarafı sardı domatesler patlıcanlar çeşitli meyve ağaçları fındık bahçeleri her yerde var nedir bu böcekler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Ağaç Dostu
|
4.resimde sağ tarafta böcek biraz büyümüş daha sonra hepsi böyle büyüyorlar bunlar unlu bitmi acaba . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
agaclar.net
|
Sıvı sabun, ayçiçek (veya kanola gibi ince) yağ, bir baş sarımsak ve sudan oluşan preperat hazırlayın (yapım şekilleri ev yapımı ilaçlarda vardı). Önce az bir yerde uygulayıp durumlarına ertesi gün iyice bakın, işe yaradıysa (ki muhtemelen yarayacaktır) daha geniş uygulama yaparsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
agaclar.net
|
Görünüş unlu bit. Mikroskobik çekim tam tür tanımlamasında yardımcı olur. Genel olarak zararlıdırlar. Hazırlayacağınız preperattaki sıvı sabun (fatty acit) koruyucu tabakalarını yok edip dış iskeletlerini tahrip eder. İşe yaradığı taktirde 2-3 gün ara ile tekrar uygulama yapmanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Ağaç Dostu
|
![]() Merhaba arkadaslar, Bugun domateslere arabsabunu yaparken, birde ne goreyim bu larvayi. Buyuk ihtimalle ugurbocegi larvasi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Ağaç Dostu
|
![]() Dunku larva doneminden sonra bugunde bebeklik donemine ait fotografi sizinle paylasiyorum. Cok sevimli bu canlilar ![]() Ayrica ilk defa cicekten meyveye donmus bir domatesim. Ve diger ugurbocegi larvasi sizlerle beraber. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Sebze adasında son durum.
Domateslerimiz 3 kök fire verdiler. Diğerlerinin keyfi yerinde... Geçen seneki tohum paylaşımından da gelen tohumların son halleri. Umarım herşey yolunda gider, tohumlarını alıp tekrar paylaşıma sokabiliriz. ![]() Pembe Domates - Sn. Tekin ![]() Diyarbakır Lice - Sn. birnefestoprak ![]() Santini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn ciroz, kacinci resim Lice domatesi acaba? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Ağaç Dostu
|
Sn birnefestoprak, İkinci resim Diyarbakır Lice Domates Dikimde biraz gecikmiştik o yüzden daha minikler ama heyecanla bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Bu, cok heyecan verici, Lice Pembesi olarak gecen Diyarbakir-Lice'ye ait atalik bir cesit. Iri, resimdeki gibi basik sekilli ve pembe renkli meyveler veriyor. Benim gozlemime gore yari-sirik bir cesit. Sasirtmadan itibaren 85-90 gun icinde hasat edersiniz. Rica etsem meyvelerden en buyuk olanini tartip agirligini bildirebilir misiniz? Bir de bitki ustunde su ana kadar tutan kac tane meyve var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Ağaç Dostu
|
Sn birnefestoprak, İlk önce çimlenme oranları çok iyiydi onu söylemeden geçemeyeceğim. Şu an 5 kök Lice domatesi var. Aynı adada Sn Tekin' den gelen pembelerle birlikteler. Yerimizin darlığından ve tohum çokluğundan dolayı böyle bir yol izlemek zorunda kaldık. Umarım çapraz tozlaşma olmaz. Bitkiler sebze adası etkisinden olsa gerek epey boylandı. 1 m' yi geçmiş durumdalar. Deneme amaçlı 2 kökte bir süre sonra koltuk alma yapmadık. Yarın meyve sayısını ve bitkinin boy fotoğrafını paylaşırız. Biz de araştırmalarımızda 300-400 gr lık meyveler verdiğini biliyoruz. Umarız İstanbul şartlarında da aynı sonuçlara ulaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Herkese merhaba cinslerini bilmesemde kendimize yetecek kadar sırık domates ve biraz da oturak pembe domates yetiştiriyorum. Özellikle sn. Meyvelitepe 'nin santini fotoğraflarını hayranlıkla izliyorum . Eğer mümkünse santini domates ben de yetiştirmek istiyorum. Elinde tohumu olan değerli üyelerden ücreti karşılığında az miktarda tohum rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır Lice
Sn. birnefestoprak Fotoğrafları ancak çekebildik. ![]() Bitkinin boyu 140 cm' ye gelmiş. ![]() Meyve çiçekleri çok büyük. ![]() Meyveleri de öyle olacak gibi. Şimdilik tek kökte 5-6 meyve tutmuş ama çiçekler de var. Daha önce dediğimiz gibi dikimde gecikmiştik bu sene. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Ağaç Dostu
|
Diğer domatesler.
Gecen seneki tohum takas etkinliğinden gelenlere devam. ![]() Christopher Columbus - Sn. birnefestoprak ![]() Christopher Columbus - Sn. birnefestoprak ![]() Christopher Columbus - Sn. birnefestoprak ![]() Sarı Ampul Domates - Sn. Almira ![]() San Marzano - Sn. Almira |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
daha önce hiç denemedim.. hastalanip söktüğüm-sökecegim saksıdaki domateslerin yerine yeni fide alıp şimdi diksem istanbul şartlarinda eylul sonu ekim başı domates yemek mümkün olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |